De beste tips

Levermos bestrijden

#1. levermos verwijderen met soda en een grote gieter

Het verwijderen van levermos tussen tegels of anders kan met een grote gieter. Doe daarin een hele zak soda. Vul deze gieter daarna met warm water en giet het over de tegels met levermos. Na een halve dag zal je zien dat het levermos zich zwart kleurt.
Levermos bestrijden

#2. Levermos bestrijden met koksschijven

Koksschijven is iets wat heel goed tegen levermos helpt. Levermos bestrijden is iets wat zeker handig is om te doen, want anders zal het steeds verder gaan groeien. Je kan dat beter gaan voorkomen, omdat je niet wil dat alles onder het mos gaat zitten. Je kan dan maar beter het direct aanpakken en daarna zal het hele probleem direct verholpen zijn. Dat is een stuk fijner dan er tegen aan moeten kijken.
Levermos bestrijden

#3. Levermos bestrijden met cacaodoppen

Levermos kun je erg makkelijk gaan bestrijden met cacaodoppen. Deze doppen kun je makkelijk op het mos leggen. Als je dit een tijdje laat liggen, zal je direct merken dat het mos weg trekt. Dat komt door het feit dat het een heel droog iets is. Als het mos droog word, kan het niet meer verder groeien en heb je er dus geen last meer van. Je moet er wel voor zorgen dat het niet te nat wordt, want dan kan het mos eventueel wel weer gaan groeien. Het is beter om het gewoon even regelmatig in de gaten te blijven houden om erger te voorkomen.