De beste tips

Luxaflex schoonmaken

#1. Een bad met biotex

Luxaflex weer als nieuw krijgen: leg ze in een bad met Biotex groen, na een half uurtje, afspoelen met lauw warm water.
Luxaflex schoonmaken

#2. PVC buis wasmachine

Maak een luxaflex wasmachine van pvc buis. Meet de breedste en langste luxaflex. Maak de pvc buis (met de juiste diameter en lengte) dicht door er aan de ene kant een afdekdop te lijmen en aan de andere kant een schroefdop. Maak een warm sopje van vloeibare boitex, schuif de luxaflex in de buis en rollen maar. Heen en weer met je voeten, even in laten trekken, na spoelen met schoon water uitlaten lekken en weer ophangen. Evt met zachte doek nawrijven.
Luxaflex schoonmaken

#3. Autowas op de luxaflex

Je luxaflex wordt weer mooi en glanzend als je wat autowas in je sop doet zelfs de touwtjes worden weer als nieuw.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Luxaflex schoonmaken

Luxaflex schoonzuigen

Gebruik een handig opzetstuk (ik gebruik meestal die met een zachte borstel) en ga zo elke baan van de luxaflex af. Je zuigtabletten zo snel en goed alles stof er vanaf!

Luxaflex schoonmaken

Luxaflex schoonmaken met groene biotex

Luxaflex kun je het beste schoon maken met een sopje van groene biotex. Door je luxaflex hier een half uurtje in te laten zitten en vervolgens af te spoelen, is het mogelijk om deze zo goed als nieuw te krijgen.

Luxaflex schoonmaken

Met de plumeau

Veel mensen hebben een hekel aan het stofvrij maken van de luxa flex ik stof ze 1 x per week af met een plumo,draai ze eerst de ene kant op dicht en ga zowel vorzichtig horizontaal als verticaal over de luxaflex heen,draai daarna deluxaflex de andere kant op dicht en herhaal, uw luxaflex is en blijft regelmatig stofvrij ,en als je dat elke week doet,hoef je ze later ook niet in een sopje te doen wegens aangekoekte stof,

Nog 2 andere tips

Luxaflex schoonmaken

Schoonmaken met een badstof sok of handschoen

Pak een oude badstof sok neem alle banen een voor een tussen duim en wijsvinger en veeg ze schoon. De luxaflex in de keuken trekt ook vet aan. Maak daarvoor een sopje met allesreiniger waar ik eerst de sok in doop.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Luxaflex schoonmaken

Schoonmaakazijn en water

Op mooie warme dag luxaflex schoonmaken met water en schoonmaakazijn met zachte borstel. Leg van te voren luxaflex in het gras. Daarna ergens aan ophangen en aan beide kanten schoonspuiten met hogedrukspuit. Laten drogen in de zon en klaar.Vooral goed voor rokersaanslag. Luxaflex krijgt ook zijn oorspronkelijke kleur terug.