De beste tips

Misselijkheid verhelpen

#1. Tikken tussen neus en lip

Tegen misselijkheid helpt tikken tussen je neus en lip.
Misselijkheid verhelpen

#2. Cola helpt tegen misselijkheid

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje. Dit verhelpt direct de misselijkheid.

OmaWeetRaad.nl over deze tip: 
Dit kan kleine misselijkheid-probleempjes oplossen, echter is dit niet breed inzetbaar. Daarvoor zouden wij hier toch echt kijken naar wat meer gerichtere oplossingen.

Misselijkheid verhelpen

#3. Eet augurk tegen misselijkheid

Neem een augurk, werkt echt. Door het zuur ben je niet meer misselijk. Helpt ook als je te vet hebt gegeten. Probeer het eens!
Bekijk 111 andere tips

De nieuwste tips

Misselijkheid verhelpen

Tips tegen misselijkheid

Tijdens mijn chemo kuren werd ik vaak heel erg misselijk met braken. Ik gaf bijna elke 20 minuten over. Vreselijk. Na een aantal kuren heeft dit mij geholpen, en ik hoop dat ik er een ander nu mee help.

1 cola! EchtE Coco cola, kleine slokjes de ene keer werkte dit wel, de andere keer was ik te misselijk, maar het heeft me wel vaak goed gedaan 👍🏼 

2 kauw op een pepermuntje  ( niet door slikken ) of kauwgom 

3 aan pepermunt olie of hand alcohol ruiken, klinkt gek maar daar kan je echt van opknappen ( helpt ook bij wagen ziekte ) je kan een beetje op een zakdoekje smeren en er af en toe aan ruiken! Helpt echt tegen dat zware gevoel in je maag!!

4 sprite of 7-up drinken met ranja. Moet je toch spugen, dan is het niet zo zuur 

5 krijg je trek maar durf je niets te eten omdat je bang bent misselijk te worden? Probeer een tuc koekjes, de orginele en drink wat sprite cola of ranja. Altijd iets erbij drinken maakt niet uit wat! Dit heeft mij echt geholpen! 

ik hoop dat iemand hier iets aan heeft! :-) 

Misselijkheid verhelpen

Reis tablet

Als u misselijk bent helpt het mij om een reis tablet te nemen. Geweldige uitvinding! Als u het reis tabletje hebt geslikt even een tijdje op uw linkerzijde liggen. Als dit niet werkt kunt u ook nog cola drinken, 2 kleine slokjes om de minuut. Werkt ook heel erg goed! Ook helpt het bij mij als ik op mijn billen ga zitten, mijn knieën omhoog hou en mijn armen op mijn knieën leg met mijn hoofd. Als u op de grond zit zou ik nog even een kussentje onder uw billen doen en tegen een kussentje aan zitten. Dat zit een stuk fijner! Terwijl u dit doet kunt u ook nog muziek aan zetten voor afleiding, door de muziek let je eigenlijk alleen daar op en niet meer echt op de misselijkheid. Ook kunt u een filmpje aan zetten voor afleiding of ga een stukje schrijven! Ben ik nu aan het doen en ik was ook een beetje misselijk. Ook heel erg handig! Als dit allemaal niet werkt zet dan een kopje verse muntthee of gemberthee of neem gewoon een warm bad of een warme douche. Hopelijk heeft u wat aan deze tips en beterschap hè! ☺️

Misselijkheid verhelpen

Liggen op je linker zij

Mocht je misselijk zijn ga dan op je linkerzij liggen en blijf kalm. Leid je zelf wat af door op bijvoorbeeld youtube een videotje te kijken. 

Nog 111 andere tips

Misselijkheid verhelpen

Neem reistablet

Als je misselijk bent kun je het beste een reistablet innemen werkt binnen 5 minuten.
Misselijkheid verhelpen

Gembercapsules

Mijn tip voor misselijkheid: moeder 3 jaar misselijk geweest en 35 kg. afgevallen! alles geprobeerd ook onderzoeken en medicijnen, niets hielp. Bijna radeloos bij de drogist gaan vragen en zij gaf mij het wondermiddel GEMBERCAPSULES! Direct al resultaat!2 "s morgens bij het ontbijt en 2 tussen de middag. In November hiermee begonnen en nu is zij al 7 kg. (83 jaar) heeft ook nog niet weer blaasontsteking gehad wat daarvoor ongeveer 5 x per jaar was.Hopelijk doe ik de lezers hiermee een plezier want mijn moeder is onherkenbaar opgeknapt!.
Misselijkheid verhelpen

Cola drinken

Cola drinken werkt heel goed

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Muziek helpt tegen misselijkheid

Bij mij werkt het het beste om misselijkheid te verhelpen door op mijn linker zij te gaan liggen, ervoor te zorgen dat ik lekker warm en comfortabel lig en vervolgens muziek te luisteren. Door muziek te luisteren let je meer op de muziek dan op je misselijkheid waardoor het al een groot gedeelte weggaat. Dat in combinatie met warm zijn en op je linker zij liggen werkt bij mij perfect!
C.

Misselijkheid verhelpen

Vitamine C tablet

Als je erg misselijk bent (tot bijna overgeven toe) neem dan een vitamine-c tablet. Het is op dat moment heel smerig maar het werkt echt! Neem voor de smaak een slokje water erbij en ga lekker liggen. Je hoofd tussen je benen werkt ook, en dan rustig ademen door neus en mond.
Misselijkheid verhelpen

Cola drinken bij misselijkheid

TIPS OVER DE COCA COLA Neem geen zerro of licht coco cola, maar gewoon met het rode etiket. TIP 1: Als je misselijk ben neem dan dooie coca cola dus waar de koolzuur kracht van af is, neem een half glas en binnen een half uur voel je weer kip lekker. TIP 2: Ook als je buikgriep hebt of je bent aan de shit neem dan dooie coca cola. TIP 3: Coca Cola is de grondstof, werd in eerste instantie gebruikt voor hevige pijnen. Voornamelijk werd het bedoeld voor hoofdpijn. Dat klopt ook wel het wordt ook gebruikt tegen migraine, dus heb je eens een migraine aanval neem Coca Cola. ( Probeer het met of zonder koolzuur) TIP 4: Heb je een BBQ of fondue waar veel vlees wordt gegeten, drink er na of tijdens Coca Cola. Het vlees wordt eerder verteerd, dus beter voor de maag. TIP 5: Zo is Coca Cola ook goed om de maagwand te zuiveren, Coca Cola zuivert niet alleen de maagwand, het geeft ook de darmen rust in tijden van onrust. TIP 6: Als het langer dan 2 dagen boven de 25 graden is, kan je oudere mensen Coca Cola geven, dooie Coca Cola dus. Dat is tegen het uitdrogen van de mensen omdat het zo warm was en dan dus meer zweten en oude mensen drinken over het algemeen te weinig. TIP 7: In arme landen zoals Afrika geven ze Coca Cola te drinken aan mensen met buikloop etc. in plaats van een infuus. ( het is stukken goedkoper)
Misselijkheid verhelpen

Kauwgom kauwen

Als ik misselijk ben, helpt het vaak om op een kauwgom te gaan kauwen!
Misselijkheid verhelpen

Tips tegen misselijkheid

Misselijk, duizeligheid? Hier zijn een aantal tips : - drink in kleine slokjes van cola met water of alleen water - neem een nat washandje en leg dit op je voorhoofd en polsen. - ga even naar buiten. - neem een koude douche. - ga liggen op je rug en leg een kussentje onder je knieën. - adem goed in en uit. - eet NIET te zwaar eten zoals pasta, choco. Eet liever rijstkoeken en toast met zout vlees. - Zorg voor afleiding - tegen duizeligheid eet een klontje suiker. EN GA VROEG SLAPEN !
Misselijkheid verhelpen

Wat te doen bij misselijkheid

Als je misselijk bent moet je door je neus inademen, en door je mond uitademen. dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg!

Misselijkheid verhelpen

Appel met suiker en kaneel

Als je misselijk ben kan je en appel schillen of raspen, beetje suiker en kaneel er over en dit rustig op eten. Mijn oma zegt dat dit de maag kalmeert. Bij mij werkt het altijd.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Tanden poetsen

Als ik misselijk ben, dan kan ik zelf echt niet aan Cola denken of drinken. Wat bij mij echt helpt is mijn tanden poetsen! Het klinkt heel raar, maar ik denk dat het helpt vanwege de mint smaak. Een bad nemen (of douchen) helpt ook vaak bij mij, maar goed dat kan je ook niet een hele dag doen.
Misselijkheid verhelpen

Binnenkant stokbrood eten bij misselijkheid

Ben je aan het varen of bv in een pretpark en wordt je dus misselijk door alle beweging. Neem dan een stokbrood en eet alleen de zacht witte binnenkant op. Dit werkt als een spons en zuigt de maagsappen op waardoor je je niet meer misselijk voelt. Werkt ook prima bij kinderen.
Misselijkheid verhelpen

Kauwen op gember

Als je misselijk bent snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kouwen gember neutraliseert je maag.
Misselijkheid verhelpen

Melk drinken

Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!
Misselijkheid verhelpen

Zuig op een ijsklontje bij misselijkheid

Zuigen op een ijsklontje. Als je zelfs geen water kunt binnen houden maar dorst hebt dan helpt dit enorm.
Helpt ook tegen het misselijke gevoel.

Misselijkheid verhelpen

Concentreer op ademhaling

Als je misselijk bent ga op je rug liggen handen op je onderbuik. Concentreer je op je ademhaling en als je echt hevige pijn hebt kun je proberen te gaan puffen als een zwangere vrouw ik ben erg vaak misselijk en dit helpt meestal erg goed bij mij.
Misselijkheid verhelpen

Cola en zoute chips

Meestal zal cola en zoute chips best wel kunnen helpen. Voor de rest alleen droge boterhammen en rijstenwafels eten. Af en toe naar buiten gaan helpt ook.
Misselijkheid verhelpen

Op linkerzij gaan liggen

Op je linkerzij gaan liggen. Het heeft volgens mij iets te maken dat de klep van je maag naar je darmen openstaat en je maag is dus vrij snel leeg. Het helpt in ieder geval.
Misselijkheid verhelpen

Rustig en langzaam ademen

Het makkelijkste is: Gewoon heel rustig en langzaam blijven ademen. Het werkt echt want ik was net ook misselijk en nu niet meer!
Misselijkheid verhelpen

Gember werd aangeraden

Gember werd ons in het ziekenhuis aangeraden toen mijn moeder kanker had. We hebben het niet geprobeerd want mijn moeder heeft een hekel aan gember.
Zwangere vrouwen: ik lees veel gebruik van gewone cola, light producten en andere extreem zoete dingen! Overgeven is niet goed voor je baby maar die producten ook niet! Zoek alsjeblieft door naar een andere remedie.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Eet augurk

Eet een augurk!! Het help echt. Dat komt door het zuur dat erin zit en het helpt vet eten af te breken. Bij mij hielp het onmiddellijk tijdens en buiten mijn zwangerschap! Succes!!
Misselijkheid verhelpen

Verse gember thee

Thee van verse gember verlicht de misselijkheid
Misselijkheid verhelpen

Doe dit tegen misselijkheid

Veel water drinken en veel rusten help en GEEN tv of gsm of computer. ;)
Misselijkheid verhelpen

Cola drinken (geen light)

Als je zwanger bent en heel erg misselijk kan cola drinken heel veel helpen, (uit eigen ervaring). Let wel, drink geen light (producten)er zit nl aspartaam in en dat is vruchtafdrijvend en kan voor een miskraam zorgen! (aspartaam is een zoetstof en zit in bijna alle suikervrije/light producten...oppassen dus!)
Misselijkheid verhelpen

Rauwe aardappel eten

Bij mij helpt altijd een stukje rauwe aardappel eten.
Misselijkheid verhelpen

Douchen helpt bij misselijkheid

Als je misselijk bent, dan helpt het als je gaat douchen. Maar als je zo misselijk bent dat je bijna niet kan staan, dan kan je ook in bad. Als dat niet helpt en je hebt al overgegeven of kan bijna overgeven dan helpt het best goed om wat zout te nemen maar niet te veel.
Misselijkheid verhelpen

Citroenwater met koolzuur

Citroenwater met koolzuur koken af laten koelen en dan opdrinken. Mijn moeder had dit recept gekregen van een vrouw in Spanje wel 25 jaar geleden maar het helpt als de beste!
Misselijkheid verhelpen

Zout eten helpt

Sorry, maar er staat hier heel veel FAKE. Cola helpt absoluut niet tegen misselijkheid. Als iemand roept dat het voor hem of haar helpt, dan zit dat tussen de oren, maar echt onderzoek heeft aangetoond dat het absoluut niet helpt.
Crackers, rijst (niet rauw), een lichte bouillon rijst wafels en inderdaad zout eten helpen in ieder geval om wat vulling te geven en om vocht vast te houden.
Vaak is iemand al misselijk van de honger die hij op dat moment door het braken heeft.
Drinken is erg belangrijk en wat ik ook las is zuigen op een ijsklontje, liefst dan in een schoon washandje of schone zakdoek.
Oma wist vroeger ook niet alles hoor.

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid heel veel tips

Misselijkheid zo vervelend! Ik ben heel vaak misselijk ik heb namelijk helicobacter pylori gehad en mijn maag is nog erg beschadigd. Hierdoor ben ik vaak zo misselijk dat ik niet meer de dagelijkse dingen kan doen die ik vroeger deed. Ik ben ook zo vresselijk bang om overtegeven drm probeer ik altikd van alles! Hier wat tips die bij mij soms helpen (niet altijd)

1. Gember capsules s'ochtends inemen en s'middags bij de DA te koop.

2 Gember thee werk ook heel goed soms! Of op een stukje Gember kauwen.

3 reist pillen.

4 reisziekte bandjes voor polsen willen soms ook nog wel is werken te koop bij kruitvat of online.

5 Niet lezen!

6 appel met kaneel.

7 soms ga ik gwn op de bank liggen met een dekentje radio/tv aan ogen dicht en als ik erg misselijk word even opstaan.

8 frisse lucht helpt ook uitstekend! 

9 wim hof ademhalings oefeningen als je die goed doet ben je er ook even van af. Gwn op YouTube te vinden. 

Zaten hier goede tips bij? Ik hoop het maar! En heel veel beterschap ik zeg altijd maar probeer van alles want er komt een tijd dat het weer weg is

Misselijkheid verhelpen

Thee van basilicum

Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Kamille thee tegen misselijkheid

Bij mij helpt tegen misselijkheid erg goed een kop kamillethee. Goed laten intrekken en langzaam opdrinken.
Misselijkheid verhelpen

Tips tegen misselijkheid: Cola

Drink cola als je misselijk bent maar drink cola niet te snel! Doe bijvoorbeeld een klein slokje om de minuut, dit werkt bij mij heel snel.

Misselijkheid verhelpen

Frisse lucht kan helpen

Als u misselijk bent door bijvoorbeeld griep kunt u eens proberen om even naar buiten te gaan. Er word altijd gezegt dat als je griep hebt moet je binnen blijven en in bed blijven. Maar gewoon even een kwartiertje naar buiten en dan weer naar bed, werkt echt
Misselijkheid verhelpen

BRAT dieet

Als je misselijk bent is het het makkelijkst om je aan het BRAT dieet te houden tot je je weer iets beter voelt. Dat is banaan, rijst, appel(moes) en thee. Dit kan je maag meestal wel goed hebben. De meeste zuivelproducten zijn af te raden. Dit verergerd de misselijkheid alleen maar. Daarnaast is cola zonder prik goed om de maag te kalmeren. Naturel chips is soms ook goed als je dat kan verdragen. Het zout houd vocht vast als je veel moet overgeven. Niet te veel hier van omdat het wel vettig is. Probeer toch veel te drinken (vooral als je moet overgeven en aan de diarree bent). 1,5 liter is toch echt een must. Mijn oma zegt altijd: "als je ziek bent moet je eten waar je trek in hebt". Dus je kan rustig wat andere dingen eten als je er zin in hebt. Beterschap!
Misselijkheid verhelpen

Gedroogde munt en citroen

Als je misselijk bent moet je wat gedroogde munt + halve citroen in kleine stukjes aan de kook zetten in een kleine pan, na het koken moet je het zevend in een beker doen. Lekker heet opdrinken, na 10 minuten geen misselijkheid, geen buikpijn.
Misselijkheid verhelpen

Gember eten

Inderdaad gember eten! Zeker wanneer je misselijkheid in combinatie is met maagzuur klachten of (slokdarm) zuurbranden, gember helpt. In Japan hebben ze het in sushi restaurants op de tafel staan omdat te vaak rauwe vis niet goed is voor je maag, dat weten ze en daarom eten ze daar al jaren gember
Misselijkheid verhelpen

Boldoot

Als je misselijk bent ruik dan een poosje aan een ouderwets flesje boldoot of 4711 eau de cologne.

Sprenkel wat op een zakdoek en blijf van tijd tot tijd er aan ruiken.

Het helpt bij mij iedere keer.

Misselijkheid verhelpen

Gember thee drinken tegen miselekhijd

Drink gember thee werk echt probeer maar. door gember neemt de miselekhijd af

Misselijkheid verhelpen

Liggen met kersenpitkussentje

Ga op je zij liggen! Ik warm mijn kersenpitkussentje altijd op (2 minuten in de microgolf) en leg het dan op mijn onderbuik. Help echt! Denk ook even aan iets anders. Als je heel de tijd gefocust blijft op je misselijkeid dan ga je jezelf als maar slechter voelen! Zet iets naast je om te drinken; water of cola bijvoorbeeld. Om de minuut een klein slokje. Ik hoop dat het je zal helpen! Bij mij in ieder geval wel!
Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid Tips

Als ik misselijk heb ik een paar tips:

1 - Ik drink koud water in slokjes.
2 - Ik adem in met mijn neus en adem uit met mijn mond.
3 - Rusten en liggen op de bank / rustige muziek luisteren.
4 - Niet lezen dan heb je kans op overgeven.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Misselijk

Als je misselijk bent dan kan het helpen om een kauwgompje te nemen want door het kauwen en door de frisse smaak wordt de misselijkheid minder Bij mij werkt het heel goed ik hoop bij jullie ook
Misselijkheid verhelpen

Rooibos thee

Ik was bij de eerste zwangerschap erg misselijk en nu van de 2de zwanger ben weer het zelfde. Ik drink dan rooibos thee en het verlicht een heel stuk dan gewone thee. voel ik het opkomen dan neem ik rooibos thee.
Misselijkheid verhelpen

Tips voor misselijkheid

Ik ben vaak misselijk door heftige allergieën (die ik al meer dan 10 jaar heb) dus daarom heb ik veel trucjes hiervoor gevonden Tip 1- zorg er voor dat je het niet te warm heb, trek een hemdje aan of zorg voor frisse lucht. Tip 2- zorg voor afleiding zet bijv. de tv aan, dan natuurlijk niet op een kook programma of horror film. Tip 3- maag tabletten van het huismerk zijn goedkoop en werken goed. Tip 4- ontspan je, dus ga rustig op de bank zitten/liggen of op je bed Tip 5- als je toch moet overgeven zorg er voor dat je niet recht op staat zo moet je maag veel moeite doen om het omhoog te krijgen, dat doet enorm zeer. Zorg ervoor dat je genoeg door ademt anders kan je rode vlekjes in je gezicht krijgen die voor een paar dagen zichtbaar kunnen zijn.
Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid verhelpen: Rustige muziek

Zet rustige muziek op als je misselijkheid wilt verhelpen. Ik luister altijd sleeping music. Probeer je te focussen op de muziek hierdoor vergeet je je misselijkheid en als extra val je er beter door inslaap
Werkt bij mij altijd.

Misselijkheid verhelpen

Heel veel tips hiero xx amira

Heb je nou ook last van misselijkheid? Eet dan een appel en zet een nat doek op je voorhoofd en lig op je zij en slik als je bijna moet overgeven een vitamine c pilletje en ga vroeg naaf bed zo rond om 8 uur of 9 uur!!
Misselijkheid verhelpen

Kauwegom nemen dan verfrist uw mond.

Als uw mond verfrist voelt u geen misselijkheid meer. want misselijk wil naar uw mond en als uw mond fris is zal er geen misselijk ontstaan. LET OP!: dit werkt niet de hele dag!

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid

Als ik misselijkheid ben kan ik helemaal niet aan cola denken 

als ik misselijk ben neen ik Pepermunt of Citroën 

Misselijkheid verhelpen

Pepermunt olie

Hier zweer ik bij. Je haalt het bij Holland & Barrett voor een paar euro (ik heb het standaard in huis omdat ik heel vaak misselijk ben bij het slapen gaan.)

Smeer het op je maag, de geur helpt grotendeels maar het tintelende gevoel op je maag maakt dat je brein afgeleid is van de misselijkheid zelf en waardoor het nog beter werkt dan kauwgom kauwen of tandenpoetsen.

Misselijkheid verhelpen

Drink niet teveel cola light

Bij zwangerschap oppassen met teveel cola light drinken hier zit namelijk wel cafeine in en dit is niet goed tijdens de zwangerschap (niet teveel) beter drink je cola-light cafeine-vrij.

Misselijkheid verhelpen

Rode bessensap aanmaken als limonade

Rode bessensap wil nog wel eens helpen. Aanmaken als limonade.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Kauwen op een sinaasappelschil

Kauwen op een sinaasappelschil zou helpen tegen misselijkheid en zuurbranden. Of je m nou ook door moet slikken weet ik niet, maar lijkt me niet erg raadzaam ;-)
Misselijkheid verhelpen

Pittenzak

Bij mij helpt altijd de ouderwetse pittenzak het beste. Even 2 minuten opwarmen in de magnetron en gegarandeerd dat je je beter voelt. Een kruik kan natuurlijk ook, maar persoonlijk vind ik dat vaak te zwaar aanvoelen op mn buik.
Misselijkheid verhelpen

Adem inhouden

Als je misselijk bent moet je zolang als je kan je adem in houden en dat een paar keer herhalen en het zakt weg.
Misselijkheid verhelpen

Munt thee

Muntthee helpt tegen misselijkheid. Doe 50 gram muntblaadjes (kan met steel) bij 0.5 liter kokend water.
Misselijkheid verhelpen

Ijskoud water drinken

Ik ben redelijk vaak misselijk, en wat bij mij helpt is ijskoud water drinken en mijn polsen spoelen met koud water. Klinkt misschien gek, maar bij mij brengt het meestal echt verlichting van de misselijkheid.
Misselijkheid verhelpen

Groentebouillon

Je pakt een 3/4 blokje groentebouillon en legt dit in een diep bord en giet er kokend water overheen. Dan leg je er een beschuit in en laat dit opzwellen, snij het in stukjes en eet het op. Succes en Beterschap.
Misselijkheid verhelpen

Augurken eten

Eet een paar augurken! Hier heb je absoluut geen zin in op het moment dat je misselijk bent, maar het werkt echt! Doe er een plakje boterhamworst omheen als je het echt niet door je keel krijgt. Dit heeft mij echt geholpen, ik heb niet hoeven overgeven en ben zonder misselijk te zijn in slaap gevallen!
Misselijkheid verhelpen

Eet plakjes citroen

Als je misselijk dan moet je een paar plakjes citroen nemen en dan kom je er van af.

Misselijkheid verhelpen

Eet yoghurt

Ik heb een tip gekregen van de apotheker omdat medicatie en soms eten me misselijk maakt is. De tip is om yoghurt te eten. Bij mij helpt het, hopelijk ook voor u.

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid tips: Muntthee en Pepermunt

Als je misselijk bent neem dan iets waar munt in zit. Pepermunt, kauwgum, muntthee. Kalmeert je maag en binnen no time is je misselijkheid weg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Frisse lucht is gezonder

Een glaasje water drinken en even in de achtertuin/balkon of in de natuur frisse lucht nemen, goed door je neus inademen en door je mond uitademen. Is gezonder dan cola drinken.

Misselijkheid verhelpen

Wat helpt tegen misselijkheid?

Sabbelen op Topdrop van Venco.
Misselijkheid verhelpen

Appel met suiker en kaneel en rozijnen

Een bakje met appel suiker kaneel en rozijnen wekt bij mij het beste.

Misselijkheid verhelpen

Ginger beer

Drink rustig een paar kleine slokjes ginger beer (niet ginger ale of root beer) , dit werkt vrijwel altijd bij mij. Het heeft naar mijn idee de effecten van Cola én gember op dit gebied en het is bij de meeste Supers goedkoop te krijgen. Sterkte!
Misselijkheid verhelpen

Banaan!

Bij misselijkheid eet ik altijd een banaan wat veel vitamines maar ook ijzer (!) bevat. Het is lekker, vult ook wat en verhelpt meteen de drang om te braken. 

Misselijkheid verhelpen

LouwWarm water

1) Neem glas met louw warm 

2) Neem minimaal twee grote sloken met louw warm water

3) Ga dan slapen

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid verminderen

Tip 1: Zodra je naar bed gaat ga op je linkerzij liggen.

Tip 2: Kauw een tijdje op kauwgom.

Tip 3: Eet voordat je naar bed gaat appel met kaneel.

Tip 4: Rust uit en neem een wandeling voor frisse lucht.

Tip 5: Drink cola na het eten.  

  

Misselijkheid verhelpen

misselijkheid snel weg laten gaan

wrijf over je buik en in de navel om je maag tot rust te stellen en adem in door neus uit door mond

Misselijkheid verhelpen

Cola helpt bij misselijkheid

Tegen misselijkheid wil cola nog wel eens helpen; tijdens een gedeelte van de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap dronk ik veel cola-light en dat gaf mij veel verli(u)chting!!

Misselijkheid verhelpen

Earl grey thee

Bij misselijkheid helpt heel vaak earl grey thee.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Drink cola

Bij misselijkheid of opkomende hoofdpijn wat cola drinken. Kleine slokjes achter elkaar.. tip van een huisarts en het helpt echt.
Misselijkheid verhelpen

Masseer je Nei Guan

Omdat ik zelf helemaal gek word van misselijkheid als ik het heb, heb ik hier een goede tip die werkt bij mij. Masseer je 'neiguan'. Dit acupressuurpunt ligt aan de binnenkant van je pols, ongeveer twee vingerbreedtes boven de plooi van je pols, in het midden. Door dit punt te masseren, zou je misselijkheid moeten afnemen. Bij mij geeft het eventjes verlichting. Probeer verder genoeg te drinken en droog, licht verteerbaar voedsel te eten. Sterkte!
Misselijkheid verhelpen

Melk of cola met suiker

Om de minuut even een slokje melk nemen. Verder helpt cola met suiker ook erg goed. Drink het in kleine slokjes.
Misselijkheid verhelpen

Koude appelsap drinken

Van de huisarts: steen maar dan ook steen koude appelsap drinken, in kleine slokjes zoveel als je maar kan.
Misselijkheid verhelpen

Drink citroenwater

Pers een citroen uit in een glas en doe er voor de rest water bij. Drink het op het werkt echt super goed.
Misselijkheid verhelpen

Zure appel eten

Een zuur appeltje raspen en dat oplepelen helpt bij mij gegarandeerd tegen misselijkheid.
Misselijkheid verhelpen

Dextrotablet

Als je misselijk bent tijdens zwangerschap, probeer dan een dextrotablet (druivensuiker).
Misselijkheid verhelpen

Cola helpt bij buikpijn

Als je buikpijn hebt, helpt cola. Kleine slokjes per keer en als je bijv. onderweg bent, hou voor de zekerheid cola bij je.
Misselijkheid verhelpen

Cola met suikerklontjes

Ik heb 4 jaar last gehad van misselijkheid. Wat mij bij hielp was; 2 suikerklontjes in een glas cola doen. Het is niet goed voor je tanden, maar zal zeker helpen. Drink hierbij wel rustig, en niet gehaast.
Misselijkheid verhelpen

Cola tegen misselijkheid

Cola werkt bij mij echt heel goed! Maar drink de cola niet te snel doe maar gewoon om de 30 sec een slokje. Bij mij werk het heel goed.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Kou helpt tegen misselijkheid

Bij mij werkt het altijd om het een beetje koud te hebben. Lekker op de koude badkamervloer zitten en dan goed rustig in en uit ademen. Soms je polsen onder de koude kraan houden en koud water in je nek wrijven. Verder vooral geen grote slokken water nemen achter elkaar. Dat moet je juist doen als je wilt overgeven
Misselijkheid verhelpen

Drink een kop thee

Volgens mij is de beste oplossing tegen misselijkheid een kopje hete thee. Dat hielp vroeger, en nu ook heel goed.
Misselijkheid verhelpen

Naturel chips met cola

Weet je wat ik altijd doe, ik eet naturel chips en drink er cola bij. Het klinkt onwerkelijk maar het is echt waar!
Misselijkheid verhelpen

Zuiveringszout

Neem zuiveringszout! Werkt al na een paar minuten, voor maar een paar euro te koop bij de apotheek zonder recept. Wat ook helpt is venkelthee drinken
Misselijkheid verhelpen

Kleine slokjes cola

Drink kleine slokjes cola werkt echt super voor mij.
Misselijkheid verhelpen

Appelazijn

1 of 2 thee lepeltjes (troebele) appelazijn in een kopje met water doen en dan opdrinken met een rietje.
Misselijkheid verhelpen

Gember in water

Een stukje gember schillen en kleinsnijden. In een glas water doen vervolgens het water met gember opdrinken

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid Tip: Spa citroen

Wat te doen tegen misselijkheid? Kleine slokjes coca cola of Spa citroen. Van Spa kun je goed boeren lucht mij wel op!

Misselijkheid verhelpen

Citroen en augurk helpt

Behalve citroenen kun je ook augurken nemen. Vermijd grote maaltijden.

Misselijkheid verhelpen

Kauwgom of kamille thee

Eet kauwgom of drink kamille thee dat werkt bij mij altijd erg goed. Een slok échte cola wil ook wel eens helpen. Ook ademen en op de rug liggen met een kussentje onder je knieën wil wel helpen. Succes

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Tips tegen overgeven

Lig vol uit op je rug met een koud washandje op je voorhoofd en leg een opgerolde handdoek onder je knie holtes
Misselijkheid verhelpen

Kauwgom helpt tegen de misselijkheid

Als ik misselijk ben helpt het vaak om op een kauwgompje te kauwen door het kauwen wordt ik minder misselijk en frisse smaak werkt ook goed
Misselijkheid verhelpen

Cornflakes

Eet wat droge cornflakes bij mij helpt dit vaak :)
Misselijkheid verhelpen

Wat te doen bij misselijkheid

Eet een witte boterham zonder korst.

Misselijkheid verhelpen

Lavendelolie

Doe een paar druppeltjes lavendelolie op het puntje van je neus. Lavendel werkt tegen veel oorzaken van misselijkheid. Door het op het puntje van je neus te doen ruik je het de hele tijd. Ook een paar druppels op je hoofdkussen in de nacht kunnen helpen. Ook bij zwangerschapsmisselijkheid heeft mij dat goed geholpen. 100% natuurlijk en veilig

Misselijkheid verhelpen

Droge beschuit

Eet een droge beschuit in kleine stukjes en de misselijkheid zal snel verdwijnen
Misselijkheid verhelpen

Koud water

Het zou moeten helpen om koud water op je pols(en) te doen. Ook als je misselijk bent door het autorijden kan dit helpen. Als je geen koud water bij je hebt in de auto, kan je ook je pols(en) uit het raam doen.
Misselijkheid verhelpen

Tips tegen misselijkheid

Cola met een beetje suiker erin of cola zonder prik kleine slokjes. Gember of gemberthee, iberogast, reistabletten, kauwgumpje eten, niet te lang
Misselijkheid verhelpen

Even wandelen

Ben je misselijk? Probeer even wat frisse lucht te krijgen en buiten even een rondje te lopen. Dit helpt voor mij altijd heel erg om mijn gedachten van mijn misselijkheid af te krijgen! ♡
Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid bij zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap hielp waterijs tegen de misselijkheid EN citroengrasthee.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

Smint

Ik loop nu al 6 maanden met non stop misselijkheid ( word onderzocht ) neem een smintje en het zakt heel snel weg echt top !!
Misselijkheid verhelpen

Boterhamzakje vullen met koffiebonen

om je misselijkheid weg te halen helpt een zakje vullen met koffiebonen, als je koffie lekker vindt ruiken is het ook zeker aan te raden om gewoon aan het zakje te ruiken en maak er is een knoop in en speel als het ware met het zakje ga er in kneden bijvoorbeeld! helpt erg goed en je richt je aandacht puur alleen op het zakje en niet meer op je misselijkheid :)
Misselijkheid verhelpen

Eten en drinken

Neem een rijstwafel of cracker en/of drinkboullon of kopje soep eet en drink langzaam en denk niet aan de misselijkheid denk aan iets leuks vaak komt het namelijk ook door stress of angst werkt echt
Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid

Als je misselijk bent moet je pepermunt of een Smintje nemen en dan kom je er zo van af

Misselijkheid verhelpen

Misselijkheid

Behalve pepermunt kun je ook Citroën nemen als je misselijk bent

citroen werkt uitstekend tegen misselijkheid 

Misselijkheid verhelpen

Cola

Rustenola c

Misselijkheid verhelpen

Probeer fruit te eten, dat werkt erg goed bij mij als andere eten tegenzit als ik erg misselijk ben

Ik was gisteren heel erg misselijk en kon overige dingen niet aan, zelfs drinken niet, ik wist geen raad meer tot mijn moeder op mandarijnen kwam en ik er voorzichtig een hapje nam toen ik even op bed lag om TV te kijken

Gelukkig werd ik er niet misselijker van en kon ik alles van de mandarijnen opeten, integendeel zelfs: ik werd iets beter op juist door de mandarijnen om dat als vervanging te nemen voor warm eten😁👍

Vooral fruit eten als alle andere eten dus tegenzit😉👍 (misschien zelfs vervanging voor drinken gezien ik niet goed op thee of melk kon reageren maar wel op mandarijnen)

Misselijkheid verhelpen

Probeer het gewoon uit te spugen.

Wanneer de misselijkheid na een aantal uur niet overgaat,  probeer het niet meer te onderdrukken.

Na een aantal keer gespuugt te hebben, zal je al een stuk beter voelen.

Misselijkheid verhelpen

Cola

Cola helpt een beetje tegen de misselijkheid, verder kan je nog proberen door je neus en aanraken.

Misselijkheid verhelpen

Liggen

Ga even lekker ligen op je rug en masseer je buik een beetje.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Misselijkheid verhelpen

rustig blijfen

blijf een half uurtje gewoon heel rustig in de zetel zitten niet liggen als je ligt dan word je moe en dan word je meer misselijker dus na een half uurtje en je bent nog steeds misselijk maar heel erg dan cola

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen en dus ook misselijkheid kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.