De beste tips

Mos verwijderen tegels

#1. Maak straten schoon met soda, spiritus en groene zeep

U kunt uw straten schoon maken met warm water met soda, spiritus en groene zeep.
Mos verwijderen tegels

#2. Schoonmaakazijn

Een zeer effectief en milieuvriendelijk middel om deze groene aanslag te verwijderen is schoonmaakazijn. Niet alleen groene aanslag maar ook onkruid, gras en planten kunnen hiermee worden gedood.

Mos verwijderen tegels

#3. Strooi as van kachel over groene bestrating

Groene aanslag op de tegels/bestrating verdwijnen door as van de kachel/openhaard er op te strooien.
Bekijk 7 andere tips

De nieuwste tips

Mos verwijderen tegels

Groene aanslag en onkruid

Meng 4 liter schoonmaakazijn met een oplossing van 1 liter water waarin 5 volle eetlepels zout is opgelost en een flinke scheut afwasmiddel of groene zeep. Verdeel dit met een spuitflacon op het onkruid of mos, liefst in de volle zon. Na een paar uur zie je al resultaat. Voorzichtig met de overige beplanting.
Mos verwijderen tegels

Schrob groene aanslag weg met afwasmiddel en zand

Doe in een emmer warm water en gewoon afwasmiddel. Gooi dit over de tegels strooi er zand overheen en schrobben maar en weg is de groene aanslag.
Mos verwijderen tegels

Verwijder groene aanslag met soda en groene zeep

Tuintegels of tuinstoelen of wat er maar groen is aangeslagen door het weer schoon maken op 1 emmer water 3 volle eetlepels vloerbare groenezeep en 5 eetlepels soda in heet water op lossen alle aanslag in de tuin gaat er mee weg.

Nog 7 andere tips

Mos verwijderen tegels

Verwijder onkuid tussen tegels met aardappelschilmesje

Als er tussen de stenen onkruid groeit dan moet je met een oud aardappel mesje gewoon zeg maar scrapen tussen de tegels en u zal zien dat het er mooi uitgaat zien ze komen wel terug maar dan doet u het nog een keer.
Mos verwijderen tegels

Soda met groene zeep krijgt tegels schoon

Soda met groenezeep, vier eetlepels van beide op een emmer water opkloppen in heet water maakt dat de tegels in de tuin schoon worden. Ook goed voor houten tuin meubels.
Mos verwijderen tegels

Mos verwijderen tegels met een verfkrabber

Om onkruid en grassen tussen de tegels te verwijderen kan een oude verfkrabber nog heel goed van pas komen. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend als je mos van tegels wilt verwijderen. Al helemaal als de mos tussen de tegels zit. Want door de punt van de driehoeksvorm, word het onkruid aan weerzijden tussen de tegels verwijderd. Handig en snel.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Mos verwijderen tegels

Onkruidverdelger i.p.v. zout

Als je onkruid van tussen uw tegels wil verwijderen, gebruik dan aub GEEN zout, maar koop een onkruidverdelger! Deze werkt enkel in op het onkruid en word onmiddelijk geneutraliseerd wanneer die in aanraking komt met de (zure) aarde. Zout daarentegen komt in grondwater terecht en duurt jaren vooraleer het volledig afgebroken is!
Mos verwijderen tegels

Strooi zout over onkruid tussen tegels

Onkruid tussen de tegels: Strooi er flink wat zout op als u weet dat het gaat regenen en het onkruid verbrandt hierdoor.
Mos verwijderen tegels

Groene tegels weer wit met azijn

Groen geworden bestrating krijg je eenvoudig weg door er gewone witte azijn op te doen u hoeft verder niets te doen.
Mos verwijderen tegels

Meng azijn met afwasmiddel voor groene tegels

Het groen tussen tegels uitpeuteren is een rotwerkje. Meng een liter goedkope azijn met enkele kneepjes afwasmiddel en giet dit tussen de tegels. Spuiten kan natuurlijk ook. Na een dag zie je het mos en onkruid bruin worden en kun je het makkelijk verwijderen. Nog beter voor je rug ook!