De beste tips

Grindtegels schoonmaken

#1. Grindtegels schoonmaken met bleek

Heeft u witte grindtegels en worden ze niet meer schoon met de hogedruk reiniger, inspuiten met pure dikke bleek, in schrobben met de luiwagen, niet afspoelen, ze worden weer hagelwit!! 1 x per jaar is voldoende.
Grindtegels schoonmaken

#2. Grindtegels schoonmaken met azijn

Grindtegels schoonmaken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je kan er vrij makkelijk azijn voor gebruiken. Azijn zal alles wat vies is weg gaan halen. Je moet wel uitkijken dat het azijn niet zomaar op alle planten in je tuin terecht gaan komen. Je gaat het azijn op de grindtegels gooien en daarna ga je schrobben. Je zal al snel zien dat de tegels een heel stuk mooier schoon worden. Je kan het beste kiezen voor een natuurlijk azijn. Dan voorkom je dat je eventueel de tegels beschadigd. Dat kan uiteraard ook altijd gebeuren.
Grindtegels schoonmaken

#3. Tip van oma: Bleek

Niet alles buiten hoef je iedere week schoon te maken. Zo hoeft dat ook niet met de grindtegels. Al is het wel handig om dit misschien eens per jaar te doen. Ik heb gelezen dat het helpt om er bleek op te smeren. Deze schrob je dan helemaal schoon. Je gaat het er dan niet afspoelen. Je laat het er lekker opzitten. Uiteindelijk zullen de grindtegels een heel stuk schoner zijn dan dat je eigenlijk gewend was. Dat is uiteraard wat je wilt bereiken als je ze schoon wilt gaan maken.