De beste tips

Popcorn maken in een pan

#1. Zelf thuis popcorn maken in een pan

Popcorn maken in een pan

Zelf popcorn maken in een pan? Dan heb je pofmaïs nodig. Pofmaïs is speciale mais die geschikt is om zelf thuis popcorn te maken. Verder heb je een wok, of hoge een hoge pan met deksel nodig en zonnebloem of arachide olie (plantaardige olie werkt eigenlijk allemaal, zolang het geen overheersende smaak heeft)

  1. Giet een scheutje olie in de pan. En verhit de pan flink. De mais poft op zo’n 190-200 graden.
  2. Als de pan flink heet is doe je er een klein laagje pofmaïs in, deksel er op en wachten tot het poft.
  3. Doe niet te veel mais in de pan want de mais zet behoorlijk uit en kan wel 6 tot 8 keer van het eigen volume uitzetten.
  4. Als de mais gepoft is kun je het uit de pan halen en de smaakmakers naar wens toevoegen, of dat nou suiker, zout of andere kruiden zijn.
Popcorn maken in een pan

#2. Yeey! Popcorn uit de pan

Heel belangrijk je moet wel een deksel hebben en zonnebloemolie! Zorg voor een klein laagje zonnebloemolie op de bodem, test de boel uit met 3 korrels. Als deze poppen is de hitte ok en kan je beginnen met grotere lagen popcorn. Zet alles iets kouder en leg de popcorn op de bodem in één laag, het moeten niet meerdere lagen worden. Daarna zet je het vuur weer iets hoger met de pannedeksel erop. Niet te lang wachten na het poppen! En genieten maar.