De beste tips

Rabarber vermeerderen

#1. Rabarber vermeerderen door deling wortels

Rabarber kan het best worden vermeerderd door deling van de wortels. Vermeerderen uit zaad is niet zo eenvoudig, duurt lang en geeft vaak slechte resultaten. In de rustperiode, van oktober tot november, als het blad is afgestorven, kunnen volwassen planten van minimum drie jaar oud uit de grond worden gehaald. Snij de wortels in stukken met een scherp mes of een spade. Zorg dat elk worteldeel zo"n 10cm groot is en een groeiknop heeft. Plant de aparte stukken dan op zo"n 90cm uit elkaar. De grond goed aandrukken en water geven. Eventueel een winterdek geven.
Rabarber vermeerderen

#2. Het slecht groeien verhelpen

Rabarber groei vrij slecht uit zaden. Ikzelf heb de ervaring dat delen van wortels veel beter werken dan het zaad te gebruiken. Het is dan een kwestie van het op de juiste manier verpotten en dan werkt het allemaal op de juiste manier. Deze info kun je eenvoudig op het internet vinden.
Rabarber vermeerderen

#3. Rabarber vermeerderen in het najaar

Het is zeer belangrijk dat je rabarber in het najaar gaat vermeerderen. Het is beter om dit dan te doen, om te voorkomen dat er eventueel iets mis kan gaan. Kies er daarom altijd voor om goed naar het jaar getij te blijven kijken.