De beste tips

Ruitenwissers schoonmaken

#1. Ruitenwissers Schoonmaken

Ruitenwissers zijn eenvoudig schoon te maken, ik heb mijn ruitenwissertip ingedeeld van erg vuil tot een klein beetje vuile ruitenwissers:

Ernstig vuile ruitenwissers: Pak een doek met wasbenzine, neem hier de ruitenwissers mee af en ga er een kwartiertje later nogmaals overheen met een doek of grote spons met wat allesreiniger.

Redelijk vuile & een beetje vuile ruitenwissers: Pak een grote spons met allesreiniger en neem hiermee de ruitenwissers af. Zorg ervoor dat je na het wassen van de ruitenwissers niet de ruitenwissers ineens op het glas laat klappen. Doe dit voorzichtig.

Je kan bij het schoonmaken vrijwel altijd de ruitenwissers naar boven klappen. Zie ook onderstaand plaatje.

Ruitenwissers schoonmaken

#2. Smeer ruitenwissers in met wasverzachter

Smeer je ruitenwissers twee keer per jaar in met wasverzachter. Dit voorkomt uitdroging en ze gaan veel langer mee.
Ruitenwissers schoonmaken

#3. Ruitenwissers schoonmaken met wasmiddel

Wasmiddel voorkomt uitdroging. Je kan het dus makkelijker met wasmiddel schoon houden, dan met een ander soort middel die je koopt.

De nieuwste tips

Ruitenwissers schoonmaken

Zo maak ik ze schoon

Ik begin met een sopje te maken met water en een beetje afwasmiddel. Vervolgens til ik de ruitenwissers omhoog, weg van de voorruit. Daarna dompel ik een schone doek of een spons in het sopje en veeg ik de rubberen bladen van de ruitenwissers grondig schoon.

Als ik merk dat er vuil of vuilresten aan de rubberen bladen blijven kleven, gebruik ik een tandenborstel om ze voorzichtig te schrobben.

Daarna spoel ik de ruitenwissers af met schoon water en droog ik ze af met een schone doek. Helemaal aan het einde laat ik de ruitenwissers weer zakken op de voorruit.

Paar keer op de knop in de auto drukken om te testen en klaar!