De beste tips

Schimmelnagels

#1. Knoflook laat schimmelnagels verdwijnen

Deze tip is omstreden (zie reacties) Het is beter om gewoon wat middeltjes tegen schimmelnagels online te kopen!

Het is een beetje vreemd maar bij mij werkte het direct:

2 tenen knoflook persen en mengen met een klein beetje olijfolie.

Eerst de voeten deppen met een watje met azijn en aan de lucht laten drogen. Daarna het knoflookmengsel op de aangetaste nagel(s) doen en plastic folie over de voeten wikkelen. Sok erover en minimaal de hele nacht dragen (ik heb het 24 uur volgehouden). Als je de folie verwijderd zal je zien dat de knoflook de schimmel heeft gedood (knoflook is verkleurd en de verkleuring van de nagels is vele malen minder). Dan de voeten goed schoonspoelen en eventueel borstelen met een nagelborstel.

Verdere behandeling bestaat uit een dagelijks voetbadje met vaporub en iedere week de "knoflook packing" maar dan nu alleen in de nacht. Weg voetschimmel en de nagel groeit weer gezond uit. (Bij een kennis was de nagel zelfs afgevallen en groeide er een nieuwe nagel)

Schimmelnagels

#2. Bakje azijn laat schimmelnagers verdwijnen

Een klein jaar geleden had ik stinkende schimmelnagels waar ik heel erg vies van was , ik heb een bakje ( alleen voor de tenen) eerst elke avond met azijn gevuld , en heb de tenen daar ongeveer 10 min. in geweekt. en de schimmel is weg !

 Ik doe nu voor alle zekerheid even een onderhoudskuur van 1 keer per week. Maar de schimmel is verdwenen. En daar ben ik heel dankbaar voor. Het is een hele goedkope manier om er vanaf te komen , mijn nagels worden nu weer mooi roze.

Schimmelnagels

#3. Schimmelnagels snel laten verdwijnen

Bij mij waren er zeven teennagels aangetast, ze waren weg ...foetsie...kalk. Best gek als je nog maar drie goeie nagels over hebt 🙁
Terwijl ik zeer hygiënisch ben en erg op mijn uiterlijk let.
Ondanks dat, was mijn voornemen vanaf moment één me er niet voor te schamen zodat ik zoveel mogelijk op blote voeten kon lopen wat heeeel belangrijk is!

Na 1.5 jaar van alles geprobeerd te hebben (waaronder knoflook en anti kalk nagel middeltjes) heeft het volgende voor mij als enige gewerkt.
Doe dit nu een half jaar en heb al drie prachtige nagels terug!

1ste maand
Elke dag een voetenbad met water (zo heet als je aan kan), 2 eetlepels baking soda en een flinke scheut appel azijn. Half uur tot een uur.
Direct hierna de verkalkte nagel zo ver mogelijk verwijderen (dit doe ik met nagelriemknipper) en ja soms bloed het een beetje, goed ontsmetten hierna.
Elke ochtend en avond nagels insmeren met Vicks VapoRub

Vanaf 2e maand
Voetenbad om de dag of 2x p.w.
Verkalkte nagels blijven verwijderen, dit is soms een rot klus!
Ook blijven insmeren 2xp.d. met Vics VapoRub.

Als ik nou een hele drukke week heb en er is geen tijd voor een voetenbad, dan maak ik mijn nagels als nog schoon met een wattenschijfje met appelazijn.

Daarnaast mijn voeding aangepast, genezen doe je ook van binnen uit:
- Ik drink dagelijks 2 glazen tijmthee wat een antischimmel werking heeft. Recepten te vinden op internet.
- Zo min mogelijk producten met gist (zoals brood, bouillon blokjes). Gist is voedingsbodem voor schimmels.
- Minder suikers!

Hou dit vol, wees consequent en loop zo veel mogelijk op blote voeten of met open schoenen/slippers.
Excuses voor mijn lange verhaal, hoop dat jullie er wat aan hebben!
Succes en aub schaam je niet want je bent niet de enige!

Steph

Bekijk 18 andere tips

De nieuwste tips

Schimmelnagels

Povidonjood & black seed oil

Na net zoals velen van alles te hebben geprobeerd tegen schimmelnagels, heeft mijn moeder iets gevonden wat voor ons beiden heeft gewerkt. 

Ik merkte dat toen ik die terbinafine pillen nam het een tijdje goed ging met mijn nagel, maar het al snel weer terug kwam. Totdat ik een tijdje geleden ben begonnen met povidonjood op en onder de nagel te druppelen, op aanraden van mijn moeder. Dit spul doodt zowel schimmels als bacteriën en het heeft top gewerkt! 

De eerste weken iedere dag aanbrengen totdat er geen verkleuring meer te zien is in je nagel, wanneer je ziet dat je nagel gezond uit aan het groeien is, kun je het om de dag doen. Dit heeft bij mij ongeveer een maandje geduurd. Nu mijn nagel genezen is doe ik het alsnog 2 keer per week.

Zowel mijn moeder als ik zagen dat het aangetaste deel van de nagel na een tijdje helemaal wit werd en los ging laten van het nagelbed en het gezonde deel van de nagel. Het beste is om dat gewoon te laten zitten, maar wel eronder blijven druppelen. Alleen wegknippen als het niet anders kan.

Wanneer de nagel gezond is, helpt black seed oil snel met het herstel en hergroei van de nagels, aangezien dat bij je tenen soms lang kan duren. Dit kun je het beste om de dag aanbrengen, een druppel op en ook onder de nagel.

Mijn moeder heeft jarenlang (10+ jaar!!!) last gehad ervan, en is er nu volledig vanaf door deze methode. Ikzelf heb er ook een jaar mee gelopen en bij mij is het nu ook helemaal weg en aan het genezen. 

Schimmelnagels

Schoonmaakazijn op je nagel

Breng 3 weken lang elke avond nat gedrenkte watten met schoonmaakazijn op je nagels en heb dan geduld na aantal maanden is de groei van een nieuwe schone nagel. Nu een jaar later heb ik weer normale nagels! 

Schimmelnagels

Eindelijk van de schimmel af

Al 7 jaar tob ik met schimmel nagels. Na vele bezoekjes aan de huisarts, pedicure ect. Heb ik eindelijk de oplossing gevonden. Ik behandel de nagels 2x per dag met een wattenstokje met pure dettol. Het resultaat naar 2maanden, volledig genezen.

Dettol ontsmettingsmiddel vloeistof doodt 99,9 % van de bacteriën en virussen, met inbegrip van e. Coli, salmonella, mrsa en het griepvirus. Het biedt een expert bescherming tegen schadelijke bacteriën met een unieke niet- bleekmiddel formule.

Nog 18 andere tips

Schimmelnagels

Schoonmaakazijn laat schimmelnagels verdwijnen

Al vanaf mijn 20ste last van schimmelnagels. Alles geprobeerd... 

Uiteindelijk steeds een kuur bij de dokter gehaald zelfs met een herhaal recept. Zware medicijnen waarbij je je nierfunctie steeds moet laten controleren. Jaren geslikt steeds met een tussenpozen van 3 jaar . Maar terug kwam het.

Toen las ik van teatree olie en vaporub. Half jaar geprobeerd geen resultaat. Toen las ik de tip van schoonmaakazijn. Ondertussen weer flinke schimmelnagels. Poos nagellak opgedaan toen werd het nog erger. En ik heb het juiste middel gevonden! Na 40 jaar dokteren heb ik eindelijk naar een jaar mooie gezonde nagels met een wit randje. Het duurde lang maar de aanhouder wint. In een klein potje schoonmaakazijn gedaan.

Daar doop ik 's morgens en avonds twee wattenstaafjes in strijk deze over al de nagels heen vooral onder de nagels proberen te deppen waar de schimmel het meest zit.het duurt lang maar de schimmel groeit er uit. Steeds kort knippen vijlen met weggooi vijl geen nagellak gebruiken. Of een dag en meteen eraf halen. Tussen door heb ik olie gebruikt het lijkt of de nagel er dan gezonder uit ziet. Waarschijnlijk blijf ik mijn leven lang gevoelig voor schimmelnagels maar nu heb ik gezonde glanzende nagels met een wit randje. Ik blijf een keer per dag de azijn gebruiken ben als de dood dat het terug komt. Mijn vriendin is dit ook gaan doen en ook bij haar komt er nu resultaat.

Dat zo simpel middeltje gewoon werkt en dat nog nooit een arts dit tegen mij verteld hebt en alleen maar die pillen voorschrijft. Kalk/schimmelnagels hoeft niet meer maar je moet wel volhouden. Ik ben er zo gelukkig mee en ik hoop dat ik op deze manier ook nog andere mensen k an helpen. Het werkt namelijk echt maar duurt zeker een jaar voordat het mooier wordt. Succes !

Schimmelnagels

Gebruik Dettol bij schimmelnagels

Gebruik Dettol bij schimmelnagels. Eerst de nagel goed vijlen en daarna Dettol aanbrengen. Behandeling goed door zetten en mooie nagels komen weer te voorschijn.
Schimmelnagels

Schimmelnagers verwijderen met UV-straling

Schimmels kunnen niet tegen licht (UV-straling). Leg een gezichtsbruiner (ongeveer 75€) horizontaal en monteer een rooster (bv: ovenrooster steunend op 4 bakstenen) boven het toestel zodat je er de voeten op kunt zetten. Voor schimmelnagel leg je de gezichtsbruiner op de rooster, schijnend naar beneden. Steek de voeten eronder. Elke dag 15 min zonnen. Na 1 week ziet u al resultaat.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Schimmelnagels

Tijgerbalsem voor heel snel resultaat

Ik had tijgerbalsem al ontdekt voor rugpijn, maar nu niet meer nodig, dus er stonden nog wat potjes. Ik had alles geprobeerd. Chloor, azijn, teatree olie, Nailner, Mycosan nagellak, soort dremel om het te vijlen, Vicks hielp wel wat samen met teatree olie, maar het schoot niet op, langer dan een jaar bezig en ineens zag ik die pot tijgerbalsem en dat spul dringt zo diep door in je rug, waarom zou het niet helpen bij schimmelnagels? Opgezocht, meisje op youtube zei dat het een wondermiddel was. Binnen 2 weken liet de schimmel los bij haar en ging het bovenste deel van de verschimmelde nagel eraf. Ze mixte het met Vicks. Dus ik heb het 2 dagen ingesmeerd met veel Tijgerbalsem. Derde dag Teatreeolie, dan een beetje Vicks, dan een lading tijgerbalsem. Lui en slonzig, dus 2 dagen laten zitten met een pleister. Ik moest denken aan die slons van Klokhuis die penicilline had ontdekt, omdat hij de zooi had laten verschimmelen. Na 3 dagen liet die hele smerige laag van m'n grote teen los. Floep, net dun nageltje eronder, kon het er zo afhalen met een nagelschaar. Met dat vijltje ervan kon ik de bovenste laag ven de kleine teenagels eraf krabben. Dit werkt geweldig. Ik blijf het er nog even mee insmeren.
Schimmelnagels

Gebruik pau d'arco tegen schimmelnagels

Gebruik pau d'arco tegen schimmelnagels. Dit is phytotherapie, het zijn kruiden die je in pilvorm kan krijgen bij een reform/kruidenzaak. Het helpt ontstekingen van binnenuit via het bloed te doden. Helpt nog beter dan dettol dat alleen via de buitenkant werkt.
Schimmelnagels

Schimmelnagers verwijderen met VapoRub

Neem een voetenbadje met bruistabletten voor een kunstgebit. Daarna de nagel zoveel mogelijk afvijlen en vervolgens insmeren met Vicks VapoRub (als reclame niet mag: een bekend middel wat je op je borst smeert om de luchtwegen te openen bij verkoudheid). Na een nachtje intrekken de nagels weer schoonmaken met een watje met azijn. Werkt heel snel, na een paar dagen ziet de nagel er al beter uit! Het vijlen, smeren en schoonmaken volhouden tot de schimmelnagel helemaal verdwenen is.
Schimmelnagels

Equilac helpt tegen schimmelnagels

Tegen schimmelnagels helpt equilac (paardenmelk) capsules. Kan je bij reform of apotheek kopen. Is perfect, ook voor rode huidinfecties!
Schimmelnagels

Appelazijn om schimmelnagels te laten verdwijnen

Regelmatig deppen (watje) met appelazijn helpt bij veel mensen om schimmelnagels op een natuurlijke manier te laten verdwijnen.
Schimmelnagels

Appelazijn verwijdert schimmelnagels

Appelazijn werkt echt! Ondertussen al honderden euro's uitgegeven aan producten voor schimmelnagels, maar niks werkte. Totdat een pedicure met het idee kwam om Appelazijn te proberen. Het heeft wel een lange adem nodig, want het duurt zeker een jaar voordat een teennagel van een grote teen vernieuwd is. Maar het is de moeite waard. Druppel elke avond en ochtend met een pipetje een paar druppeltjes op de nagel. Het verkleurd wel wat, maar lelijker dan een schimmelnagel kan het toch niet worden. Af en toe de bovenkant even bijvijlen, en je ziet vanzelf een mooie gezonde nagel groeien. Succes!
Schimmelnagels

Gebruik geen knoflook bij een knoflookallergie

Nu las ik een goede tip voor de behandeling van schimmelnagels met knoflook. Ik wilde toch even waarschuwen voor degene die het uitprobeert. Ik heb een knoflookvoedselallergie maar had geen effect op de huid verwacht. Het begon bij mij direct na opbrengen heel erg te branden maar ik dacht doorzetten.... Resultaat dat ik er tweedegraadsbrandwonden aan over hield. Dus als je dit probeert en het brandt, meteen weghalen en afspoelen. Meerendeel van de mensen zal er geen last van ondervinden maar als je allergisch bent, geeft het geen vrolijk resultaat.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Schimmelnagels

Goudsbloemolie in water tegen schimmelnagels

Bij schimmelnagels 1 keer per dag baden (15 min)in lauw water met een paar druppels Goudsbloemolie niet afdrogen maar doppen iedere dag doen!
Schimmelnagels

Azijn, daktarin nagellak en bitterzout.

Mijn man heeft al jaren last van verdikte kalknagels. Na regelmatig bij de pedicure te zijn geweest zonder resultaat, hebben wij zelf het heft in handen genomen. De nagels zijn zo kort mogelijk geknipt. 4x per week een voetenbad met een flinke scheut schoonmaakazijn en een grote schep bitterzout (te koop bij kruidvat) 

Nagels dagelijks schoonmaken met aceton en vervolgens de daktarin nagellak eroverheen, smeer ook de nagelriemen, zijkanten en bovenkant van de nagel in. Als je onder de nagel kan komen met het kwastje ook daar aanbrengen. Minimaal 1x daags maximaal 2x daags.

We zijn nu ruim 2 weken verder. Wat een verschil al na 2 weken. De kalk onder de nagel is bijna volledig opgelost. Het optimale resultaat van de behandeling laat minimaal 7 maanden opzich wachten. De reden hiervan is dat een aangetaste nagel altijd volledig moet uitgroeien. Dit duurd gemiddeld 7 maanden. Wanneer er een hele nieuwe nagel is ontstaan stop dan niet gelijk met de behandeling. ga altijd nog 2 a 3 maanden door. Als het kalk weg is kan het zijn dat de schimmel nog onder de nagel leeft. 

Succes

Schimmelnagels

Voetenbad met zilversode goed voor schimmelnagels

Schimmelnagels / kalknagels: Neem een voetenbad met zilversoda nadat je je nagels verzorgt hebt en ook geveild.

Dit dagelijks 1 a 2 keer daags doen en na enkele weken zie je resultaat. Denk er wel aan dat je ook na elke keer je sokken verwisselt, daar gaat de schimmel uiteraard ook in zitten. Je voeten en je nagels na drogen na elke keer dat je doucht/in bad gaat/na het zwemmen/ na het voetenbad is ook erg belangrijk.

Schimmelnagels

Schimmel nagel behandelen

Vijl het oppervlak van de nagel licht zodat het meer doorlatend wordt (niet te vaak en te veel anders gaat het bijten). Knip een stukje van een wattenschijfje ter grootte van het te behandelen oppervlak. Drenk dit in azijn en leg op de nagel. Plak vast met leukoplast. Doe dit 1-2 x p dag en hou dit ca 1 maand vol, bij een ernstig aangedane nagel wel 2-3 maanden. De schimmel is dan dood, maar moet nog wel uitgroeien, dat kan een tijd duren. Je kunt evt schoonmaakazijn gebruiken. Dat werkt iets beter, maar het risico is dat de nagel erdoor afbrokkelt.

Schimmelnagels

Kalknagels

Inspuiten met deo met zilver er in.
Schimmelnagels

Schoonmaakazijn en miconazolnitraat

Doop een watje in schoonmaakazijn en plak het watje met een pleister op de aangetaste nagel. Vervang 2-3x per dag. Na enkele dagen wordt de nagel zacht en kun je deze verwijderen. Verwijder de nagel tot net onder de rand van het nagelbed. 

Herhaal het watje in azijn gedurende een week in de avond. En smeer in de ochtend miconazolnitraat (te koop bij iedere drogist) onder de rand van je huid/nagel. 

Blijf dan nog twee weken 2x daags smeren met miconazolnitraat. 

De nagel moet dan terug groeien. De eerste millimeter van de nagel kan nog slecht uit zien, maar daarna moet een gezonde nagel teruggroeien. Teruggroeien duurt enkele maanden. 

Schimmelnagels

Kajaputi olie helpt tegen kalk/schimmelnagels

Na het douchen je voeten goed afdrogen en dan op de kalk of schimmelnagels een paar druppeltjes KAJAPUTI OLIE doen ( te koop bij een toko). Het werkt echt!!!!
Schimmelnagels

Watje met azijn

Iedere ochtend en avond de aangetaste nagel voorzien van een watten schijfje met azijn. Het schijfje goed rondom de nagel doen Je kan gewoon de sok erover aantrekken. Het vocht droogt op en s avonds voor het slapen gaan herhalen. Ook weer sok eroverheen

Wat bij mij met een gekocht spulletje niet lukte, lukte wel met azijn. Later groeide de nagel eraf waarna ik een mooie nieuwe kreeg.