De beste tips

Nagelverzorging

#1. Stevigere nagels met olijfolie

Steek de nagels een poosje in olijfolie. Ze worden zo steviger en breken minder snel af.
Nagelverzorging

#2. Sterke nagels door tandpasta

Nagels die iedere keer breken en scheuren: met een oude tandenborstel de nagels en nageluiteinde borstelen met tandpasta, na een week heb je sterke nagels die niet meer inscheuren of breken.
Nagelverzorging

#3. Dettol tegen schimmelnagels

Gebruik Dettol tegen schimmelnagels. Vermeng een beetje met veel warm water. Succes verzekerd.
Bekijk 28 andere tips

De nieuwste tips

Nagelverzorging

langere en stevigere nagels

maak een klein bakje met olijfolie en limoen gemengd en laat je nagels voor een paar minuten weken… zo worden je nagels steviger en behou je de lengte. Als je sterke en lange nagels wilt krijgen gebruik absoluut GEEN gellak, acryl of nagellijm. Alleen normale nagellak! Ook nagels vijlen is van belang.

Nagelverzorging

Tik regelmatig met je vingertoppen/nagels

Als je met je vingertoppen regelmatig op een nachtkastje, bureau of een toetsenbord klikt worden je nagels langer. Ook helpt het ze soms terug te duwen, niet hard, maar er gewoon een klein (ingedrukt) tikje aan te geven. Gebruik gewoon je vingertoppen of maak een aantal tikjes met je nagels/vingertoppen tegen een bureau aan en je hebt in no time lange(re) nagels!!

Nagelverzorging

Vergeelde nagels ?

Borstel ze voorzichtig met tandpasta

Nog 28 andere tips

Nagelverzorging

Citroensap en melk tegen broze nagels

Voor sterke mooie en glanzende nagels. Wrijf wat citroensap op je nagels en laat het eventjes inwerken. Stop daarna zonder te wassen je vingers in een beker met lauw/warme melk. dobber een minuutje ofzo met je vingers in de melk en droog ze daarna af. Na de eerste keer zie je al verschil, en je merkt het ook! bijzonder geschikt voor broze nagels!
Nagelverzorging

Middel voor sneller groeiende nagels

Neem een klein bakje en die daar dezelfde hoeveelheid honing (het liefst vloeibaar, anders doe je er ook nog wat water bij), citroensap en zout in. Meng het door elkaar, de honing zal een reactie op het zout hebben waardoor er eventueel een beetje schuim op komt, dit maakt niet uit. Houd uw nagels hier ongeveer 20 minuten in. Het zout zorgt ervoor dat je nagels sneller groeien, door mineralen. De honing maakt uw nagels sterker en het citroensap maakt ze een natuurlijke kleur. Na deze behandeling moet u uw nagels insmeren met een hand en/of nagel crème, omdat het zout je nagels een klein beetje uitdroogt en de crème er juist weer vocht inbrengt.
Nagelverzorging

Wasbenzine tegen schimmelnagels

Schimmelinfectie (teennagels) elke deppen met watje met wasbenzine en dat help echt. (deze tip heb ik van de pedicure gekregen).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Nagelverzorging

Ingegroeide teennagels

Heeft u last van ingegroeide teennagels, knip in het midden van je nagel een stukje eruit of maak een inkeping. De nagel groeit daar dan naar toe om dat stukje te helen.
Nagelverzorging

Nagelbadje van olijfolie

Broze nagels : Ik heb jarenlang alles geprobeerd: keratine uit een potje, vitamines met van alles dat goed voor mijn nagels zou zijn, korthouden etc etc. Niks hielp, ze bleven bladderen en splijten. Totdat ik olijfolie ging proberen, de eerste 2 maanden 2 a 3 x per week een minuut of 10 je nagels in een badje met olijfolie houden. Daarna ongeveer 2x per maand bijhouden. Ze zijn nu supersterk en bladderen totaal niet meer!!

Nagelverzorging

Citroensap voor sterke nagels

Je nagels worden sterker als je ze regelmatig insmeert met een watje met citroensap.

Nagelverzorging

Citroensap en melk

Om je nagels sterk schoon en glanzend te krijgen. Moet je er eerst wat citroensap over de nagels heen wrijven en even later intrekken ( laat het sap niet drogen). Stop je nagels (vingertoppen) daarna in een beker met lauw/warme melk. Hou je vingertoppen een minuutje ofzo in de beker. En droog ze daarna af! en zie daar, prachtige witte nagels met een gezonde glans!!!
Nagelverzorging

Wekelijks nagels weken in tea tree oil

Week 1 keer in de week je nagels in halfwarm water en een beetje tea tree oil. Je krijgt er "heldere" schone nagels van.
Nagelverzorging

Labello voor gezonde nagelriemen

Gebruik eens een lipcarestift (zoals Labello) om je nagelriemen zacht en gezond te houden. Smeer je nagelriemen in een masseer ze zachtjes met je vingertop. Zo krijgen ze geen kans om te verharden en blijven ze loszitten van je nagel.
Nagelverzorging

Citroen voor stevigere nagels

Hebt u geen stevige nagels, neem dan een kwart van een citroen en wrijf u nagels ermee in doe dit iedere dag gedurende 1 a 2 weken en u nagels zullen hard zijn.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Nagelverzorging

Nagelriemen insmeren met uiercreme

Voor stevige nagels, helpt het goed om voor het slapen je nagelriemen in te smeren met uiercreme of ouderwetse niveacreme. Na de eerste nacht merk je het verschil al.
Nagelverzorging

Kunstgebitreiniger als nagelverzorging

Tip van mijn manicure: Zet de telefoon en deurbel uit, zap naar een interessant programma op tv en pak 2 kommetjes die je vult met lauw water. Doe in elk kommetje één kunstgebit reinigings tablet. dompel je vingertoppen in de kommetjes (rechterhand rechterkommetje linkerhand.. ) Blijf zo maximaal 30 minuten weken. Of korter, als je huid snel rimpelt. Daarna je handen met een lekkere wollige handdoek droogdeppen en zie! Zachte handen en nagelriemen, geen nicotineaanslag meer en hagelwitte nagelranden en -maantjes.
Nagelverzorging

Harde nagels knippen met Badedasbadje

Lukt het niet om nagels makkelijk te knippen omdat ze zo hard zijn als beton, week ze dan een half uur in badedas. Dan worden ze veel zachter. En ze worden gereinigd.
Nagelverzorging

Kalk is goed voor nagelgroei

Kalk is goed voor de nagelgroei. Dus drink dagelijks een glaasje melk en je hebt in no time mooie, lange nagels!
Nagelverzorging

Droge nagelriemen met olie insmeren

Voor droge nagelriemen: neem een watje en zonnebloemolie (kan ook andere bijv. olijfolie, zelf vind ik zonnebloem lekkerder ruiken) en wrijf het op je nagelriemen, 10 minuutjes laten zitten en dan afspoelen. Je nagelriemen zien er weer super mooi uit en niet meer droog!
Nagelverzorging

Nagels met vlekken

Nagels met vlekken? laat uw nagels een kwartiertje weken in een kommetje met gelijke eenheden citroensap en olijfolie.
Nagelverzorging

Handen wassen met glansshampoo

Als je glanzende nagels wilt moet je je handen wassen met glansshampoo werkt ontzettend goed.
Nagelverzorging

Biotex voor glanzende nagels

Neem een kommetje met warm water wat eerst gekookt heeft en voeg daar een paar schepjes biotex bij. Laat je vinger topjes en even in weken en ze zijn mooi glansend zonder vieze gele randen.
Nagelverzorging

Amandeloliebadje

Heb je last van brokkelige nagels? Geef ze eens per week een lauwwarm amandeloliebadje. Daar worden ze weer stevig van.
Nagelverzorging

Badje voor gladde zachte nagels

Doe lauw water in een kopje (niet te heet) een eetlepel honing erbij en een eetlepel zeep erbij je handen (voeten kan ook) er tien min. in doen en afdrogen en je hebt mooie gladde zachte nagels.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Nagelverzorging

Ingegroeide nagels behandelen met watje

Last van ingroeiende nagels druk met iets scherps een heel klein stukje van een watje in de hoek van de ingroeiende nagel dan groeit de nagel er weer over heen en niet de hoek in .dit iedere dag verschonen.
Nagelverzorging

Dettol werkt tegen infecties en ingegroeide nagels

Dettol werkt ook heel goed tegen nagelinfecties en tegen ingegroeide teennagels om pijn te verzachten.
Nagelverzorging

Gele nagels in citroenbadje

Zijn je nagels wat gelig? Dompel ze even in een badje van water en citroensap en ze zijn weer prachtig.
Nagelverzorging

Nagels verzorgen: Lak ze niet te vaak

Nagels lakken is leuk, maar doe het niet te vaak, want je nagels worden er op latere leeftijd niet mooi van.

Nagelverzorging

Citroensap helpt tegen verkleurde nagels

Zijn je nagels verkleurd door het gebruik van nagellak? Leg ze dan voor een kleine 5 minuten in een badje warm water met wat citroensap. Het citroensap ontkleurt je nagels namelijk. Verzorg ze daarna goed met een crème of olie. Citroensap is een wondermiddeltje als je jouw nagels goed wilt verzorgen.

Nagelverzorging

Vaseline smeren op nagels

Voor glanzende nagels, smeer wat vaseline op je nagels!
Nagelverzorging

Dettos tegen schimmelnagels

Gebruik Dettol tegen schimmelnagels. Soms moet je de behandeling maanden doorzetten, maar uiteindelijk gaan de infecties over. Altijd vermengen in teil met warm water. Wel iedere dag verversen dan heb je ook snel resultaat. Let op: kalknagels zijn vaak schimmelnagels.
Nagelverzorging

Ontstoken nagels behandelen met Biotex

Ontstoken nagels kan je behandelen door badje met Biotex. Pas erg op met pedicure want ook daar kan je nagelinfecties oplopen omdat ze hun instrumenten niet goed schoonmaken.