De beste tips

Kalknagels behandelen

#1. Kalknagel behandelen met Sudocrem

Kalknagel kan je het beste behandelen door de kalknagel dagelijks in te smeren met een dikke laag Sudocrem en een gaasje erover.
Sudo creme zit in een grijze plastic pot en staat bij de baby artikelen.

Kalknagels behandelen

#2. Vicks Vaporub tegen kalknagels

Vaporub kalknagel: Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalknagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

Kalknagels behandelen

#3. Appelazijn en Vicks VapoRub

Geloof me. Heb al 10 jaar kalknagel op m'n rechtervoet. Alles geprobeerd. Wilde absoluut geen pillen van de dokter. Dus laatste wat ik nog niet had geprobeerd was appelazijn en vicks vaporub. Ben nu bijna drie maanden verder en mijn nagel is sinds 10 jaar zo goed als schoon en de schimmel is uit gegroeid. Wauw! Kijk nu al uit naar de zomer! Dagelijks watje met appelazijn op de nagel (goed doordrenken met azijn) en watje met tape om nagel binden. Liefst nachtje mee slapen. Volgende dag vicks erop smeren. Dit paar weken volhouden. Afgelopen maand geen watjes meer gebruikt. Alleen dagelijks ingesmeerd met vicks voor t slapen gaan en in de ochtend wat appelazijn erop druppelen. Ook kun je azijn op nagel aanbrengen en intrekken en daarna vicks erop. Goedkoop en het beste medicijn!!!

Bekijk 56 andere tips

De nieuwste tips

Kalknagels behandelen

Schimmel of kalknagel behandelen met wc papiertje

Iedere dag en een nieuw stukje wc papier tussen je tenen waar nodig. Zo wordt het tussen je tenen mooi droog en heb je vanaf dan gelijk resultaat.  

Kalknagels behandelen

Behandel kalknagels met mayonaise

Smeer de kalknagels in met mayonaise en laat het 10 minuten intrekken. Spoel het daarna af. Herhaal dit 7 dagen. Uw zult snel resultaat zien.

Nog 56 andere tips

Kalknagels behandelen

In eigen urine staan

Ik was bij de schoonheidsspecialiste voor pedicure. Ik had een kalknagel en deed er eigenlijk nooit wat aan, omdat dat me teveel tijd kostte. Toen heeft ze me een tip gegeven, en die klinkt misschien raar, maar het heeft geholpen want ik ben er nu vanaf: een klein minuutje in je eigen ochtendurine staan. Gewoon onder de douche eventjes doen. Het klinkt vies maar het werkt gegarandeerd!

Kalknagels behandelen

Smeer Vicks VapoRub op kalknagels

Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht!
Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

Kalknagels behandelen

Aloe Vera insmeren

Ik had altijd last van kalknagels. Heb al van alles geprobeerd stiften en andere dure middeltjes. Tot ik een keer wat Aloe Vera zalf op de teennagels gemasseerd heb.
Sokken aan en tot mijn grote verbazing waren de kalknagels "s avonds al bijna weg.
Heb dit daarna nog een keer herhaald en ik heb voor 6 weken prachtige nagels gehad. Als ze terugkomen gewoon herhalen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

Voetenbad met zilversoda

1 x per week een voetenbad in zilversoda en uw nagels en voeten worden direct weer mooi. Ook voor schimmels en zwemmerseczeem.

Kalknagels behandelen

Vijlen met schuurpapier

"Vijl" je nagels met fijn schuurpapier (geen vijl om besmetting te voorkomen). Gooi het schuurpapier na gebruik weg. Daarna deppen met azijn. Dit aan de lucht laten drogen. Voor het slapen vaporub van Vicks op je nagels smeren en sokken aan. Dit volhouden tot de kalk/schimmel er helemaal uit gegroeid is. Ben er nu eindelijk na jaren vanaf!

Kalknagels behandelen

Na douchen nagel insmeren met betadine/jodium

Elke dag na het douchen de nagel (bovenop en onder de rand) insmeren met betadine/jodium. (Deze tip heb ik van een pedicure).

Succes!

Kalknagels behandelen

Kalknagel behandelen met schoonmaakazijn

Je kan kalknagels ook behandelen met schoonmaakazijn. Dan worden de witte of gele kalknagels al snel weer normaal.

Kalknagels behandelen

Lampenolie op de nagel aanbrengen

Breng dagelijks na het wassen een beetje lampenolie op de kalknagel aan. Na een paar maanden ziet u grote verbetering. Door de olie gaan de schimmels dood. Makkelijk aan te brengen met een kwastje. (oud nagellak flesje reinigen met aceton en vullen met de olie).

Kalknagels behandelen

Propolis tinctuur

Al 9 jaar had ik last van schimmelnagels / kalknagels. Zo vaak bij de huisarts geweest, chemische middeltjes gebruikt, natuurproducten gebruikt, zelf middelen bij de drogisterij gekocht, bij een pedicure laten behandelen en niets hielp. Bij toeval terecht gekomen op de Propolis tinctuur. Dit middel twee maal daags op de nagels gedruppeld, na ongeveer een maand naar 1 keer per dag gegaan en nu, weer een maand verder, gebruik ik het nog 2 keer per week. Echt waar mijn schimmelnagels zijn aan het uitgroeien, wat ben ik hier ontzettend blij mee, eindelijk na zo lang tobben.

Kalknagels behandelen

VapoRub blijven smeren

Een tip die ik op deze site las, was VapoRub te gebruiken tegen kalknagels. Ik heb geruime tijd de nagels(ook de randen) met de duim stevig hiermee in gemasseerd, met de gedachte "helpt niets"ben ik ermee gestopt. Totdat ik ineens constateerde dat de kalk zo goed als verdwenen was, ik denk nog een paar knipbeurten en ik ben er vanaf. Een echte aanrader hoor, maar goed volhouden met smeren, duurt (althans bij mij wel enige tijd voordat er resultaat merkbaar is!
Echt proberen hoor en volhouden!!
Succes Peel

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

2x per dag groene zeep onder de nagel doen

Kalknagels: 2 keer per dag een klein beetje groene zeep onder de nagel doen.

Kalknagels behandelen

Ongepasteuriseerde Appelazijn

Jaren last van gehad en bijna wel alles geprobeerd. De markt is nooit gebaseerd op genezen maar aanpappen en mensen bezighouden.

WAT WEL WERKT:

Ongepasteuriseerde Appelazijn! Te koop bij natuurwinkels etc (niet de supermarkt)
Neem een glas/beker/potje en drenk 2 lage sokjes in de azijn(goed nat) na je werk/gedouched te hebben, en trek deze aan en omwikkel ze met clingfilm/verhoudfolie. Dit om alles binnen te houden zodat je een volle avond en nacht je voeten DIEP kan weken in een natuurlijk zuur waar deze schimmel totaal niet tegen bestand is! Het DIEPE intrekken neemt tijd in beslag om zijn werk echt goed te doen. Het is een simpele zeer effectieve manier om de schimmel te DODEN en 2 tot 4 keer nodig. Ben er na 3 keer volledig vanaf en binnen 4 maanden was de aangetaste nagel uitgegroeid en volledig verdwenen. Sindsdien die ik de behandeling 1 keer per maand/2 maanden om de schimmel preventief van diep doordringend te voorkomen. Fles Azijn kost 3 tot 5 euro en voldoende voor een jaar.

Werkt echt!
Nadeel is dat na een nacht weken de kalknagel geel wordt maar de schimmel dood is en er na een week al een nieuw wit gezond randje uitgroeit en welke blijft groeien tot het hele gele aangetaste gedeelte uitgegroeit is
(Wel dus op zijn tijd de behandeling herhalen om het gezonde ook echt gezond te houden) gezonde nagel wordt niet geel

Kalknagels behandelen

Kalknagels verwijderen met laser

Je kan zelf allerlei middeltjes gebruiken en hopen dat het werkt. Maar een behandeling met een laser zorgt altijd voor een goed resultaat en je hoeft je niet druk te maken over of je het wel goed doet of niet, het wordt allemaal voor jou gedaan.
Kalknagels behandelen

Rasp een teentje knoflook en leg het op de nagel

Ik had al een paar jaar lang een kalknagel. Dus ik surfde eens online om te kijken of er iets tegen te doen was dat niet iets met medicijnen had te maken. Ik vond iets over knoflook op oma weet raad: Wrijf de knoflook sap 2 maal daags op de nagel.
Maar! ik wilde het anders doen dit moet je doen: Rasp een teentje knoflook en leg dat op de nagel neer. Ga dan met (schilders)tape over de nagel. Wikkel hem zo dat de knoflook goed tegen de nagel aan zit. Doe dit en je zal na een week al resultaat zien.

Kalknagels behandelen

Knalrode nagellak erop smeren

Goedkope knalrode nagellak erop smeren vooral een hele goedkope hoor!
Daar schijnt een stofje in te zitten waar de kalknagel [s] helemaal niet van houden.
Het nadeel is wel dat bij een gelakte nagel de controle niet zichtbaar is.
Dus vaak schoonmaken en weer opnieuw lakken.
Dit is in de zomermaanden meteen ook handig om je lelijke nagel [s] te verbergen !

Kalknagels behandelen

Mycosan tegen kalknagels

Ik loop al zeker 10 jaar met een kalknagel op de grote teen van m'n rechtervoet de hele nagel is geinfecteerd. Heb al azijn geprobeerd witte natuurazijn helpt niks. Lampoil kreeg ik hartkloppingen van. Nu heb ik sinds 1 week mycosan van de drogist en dit helpt dus echt m'n nagel was naar paar dagen al veel lichter er lijkt nu eindelijk uit te groeien. Wilde nooit aan dure middelen maar dit is iets wat echt helpt je ziet het direct en als ik dit eerder had geweten had ik dit eerder gekocht. 2 keer per dag heel makkelijk aanbrengen met het kwastje en klaar. Na een maand overgaan op 1 keer per dag en na 3 maanden is je nagel uitgegroeid en heb je een normale gezonde nagel terug.

Kalknagels behandelen

Tips voor verwijderen kalknagels

Ik heb een aantal tips hieronder gecombineerd:
Van een vinyl handschoen de vingers geknipt. Om de teen een stukje stof (oud laken, verband) gewikkeld. Daar schoonmaakazijn op gedaan, zodat het goed doordrenkt is. Dat werkt ook prima, is wat sterker dan appelazijn en nog goedkoper ook. Vervolgens de 'vingers' eromheen gedaan. Was even friemelen, maar het sluit goed af zonder te knellen, die 'vingers' rekken goed op.
Dit zo'n 12 uur (avond+nacht) laten zitten.
De volgende ochtend de 'vingers' en de stof weggehaald. Had wel gerimpelde tenen, haha, maar dat verdween snel.
De witte en grijze plekken waren verdwenen! Nu houd ik het dmv Vapo-rub (vapo-lucht van Kruidvat werkt ook, is goedkoper. Waarschijnlijk werkt tijgerbalsem ook, daar zitten dezelfde etherische oliën in) onder controle: voor en na douchen/zwemmen smeer ik de nagels daarmee in.

Kalknagels behandelen

Kalknagel verwijderen: Vocht aanpakken

De beestjes van een kalknagel houden van vocht. Begin mei heb ik een operatie gehad. Ik kon 2 maanden alleen op bed met een washandje gewassen worden. Mijn kalknagel is in die tijd een heel eind uitgegroeid. Er was nog maar een klein randje over. Toen ik weer ging douchen zag ik weer van die lijntjes richting mijn nagelriem gaan. Nu doe ik 1 vinger van zo'n plastic handschoen over mijn teen zodat hij niet nat kan worden.

Kalknagels behandelen

Wat je kan doen tegen kalknagels

Kalknagels is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Zo’n schimmel is dol op vochtige, warme plekken en voelt zich prima thuis op onze voet. Je hebt pas een infectie als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt.
De infectie begint meestal aan de nagelranden, vervolgens krijgt de nagel een wit of gelig vlekje. De schimmel verspreidt zich vervolgens verder uit in de nagel en zal dan deze dikker, broos en brokkelig worden.
De schimmelsoort die kalknagels veroorzaakt is besmettelijk. Vooral op plaatsen waar veel mensen op blote voeten rondwandelen kun je makkelijk zo’n schimmel oplopen.
Hoe herken je een kalknagel: verkleuringen aan de rand van de nagel, een verdikking onder de nagel, schilfers en vuil onder de nagel, langzaam groeien, broosheid en makkelijk afbrokkelen
Wat kan je ertegen doen:
Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving daarom de voeten goed schoon en droog houden. Was ze zonder zeep, zodat zuurtegraad van de huid in tact blijft. Droog de voeten zorgvuldig af, ook tussen de tenen. Trek elke dag een paar schone sokken aan het liefst van natuurlijk materiaal.
Omdat de schimmelinfectie onder de nagels zit is het moeilijk om dit van buitenaf te bereiken. Het duurt ook maanden voordat de aangedane plek er helemaal uitgegroeid is. Om van kalknagels verlost te raken, heb je dus naast de juiste verzorging ook flink wat geduld nodig.

Kalknagels behandelen

Listerine werkt

Listerine de nagels mee behandelen...(eigenlijk een mondspoelmiddel)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

Tea tree olie

Tea tree olie! Elke ochtend en avond insmeren. Na een paar maanden (even geduld dus) was mijn nagel weer gezond.

Kalknagels behandelen

Kalknagels behandelen

Ik ben zo blij, dat ik mijn simpele tip graag met jullie wil delen! Na 8 jaar werkelijk alles geprobeerd te hebben, ben ik nu van mijn kalknagels af. Zoals altijd voor het behandelen de nagel dunner laten maken door de pedicure. Ook zo kort mogelijk laten knippen. .Do aarna heb ik om de dag een voetenbadje gemaakt met 2 grote glazen natuurazijn gemengd met 4 glazen water. In die verhouding. Half uur in het voetenbadje, daarna drogen en dan even insprayen met een die kalknagels kan voorkomen. Ik heb zelf funghi clear van de pedicure.. Na twee weken zag ik al veel verschil, dus meteen enthousiast. Ondertussen ben ik er helemaal vanaf! O ja, natuurlijk elke dag schone sokken! Ben zoooo blij, zin in de zomer!
Kalknagels behandelen

Insmeren met sap van een knoflook

Twee keer per dag de nagel insmeren met sap van een knoflook. Doorgaan totdat de nagel weer helemaal gezond is. Werkt echt.

Kalknagels behandelen

Kokosolie tegen kalknagels

Na jaren last van lelijke kalknagels en allemaal middeltjes geprobeerd, nu eindelijk iets wat wel werkt namelijk, KOKOSOLIE.  Ik gebruik geurloze kokosolie kost rond de 5 euro en je doet er lang genoeg mee.  Na een aantal dagen zag ik het tot eigen verbazing weg trekken. Ik heb nog een klein plekje dus ben nog bezig maar het werkt echt !! Deze zomer weer eindelijk leuke open schoentjes aan.

Kalknagels behandelen

Gezonde voeding

Deze zomer heb ik een witte teen nagel gekregen. Ook merkte ik dat kaas me niet meer smaakte en ik weinig suiker meer wilde. Ik had niet gelijk een link gemaakt tot ik las over suikers en andere voeding die je systeem uit balans kunnen brengen. Met kwaaltjes als gevolg. Volgens mij gaat het nu ik deze voedingsstoffen mijd beter met mijn nagel, voetschimmel is verdwenen. Deze tip wilde ik delen om ook van binnen uit door gezondere voeding je systeem te helpen.

Kalknagels behandelen

Insmeren met pure kokosolie

Nadat ik allerlei middeltjes en tips geprobeerd had, ben ik begonnen met 2 x daags mijn voeten en nagels in te smeren met pure kokosolie. Mijn nagels glimmen weer en de schimmel groeit er uit. Wel wekelijks je nagels even vijlen met een wegwerp vijl. Geduld wordt beloond!

Kalknagels behandelen

Tijgerbalsem, Vicks Vaporub en Tea tree olie

Ik heb deze tip ergens op dit platform gelezen en het werkt echt. Ik zal even toelichten hoe ik het precies gedaan heb!

Ten eerste heb ik Vicks Vaporub, rode tijgerbalsem, een flinke voorraad pleisters en een flesje tea tree olie aangeschaft. Ik bracht zowel ‘s nachts als overdag eerst tijgerbalsem gemengd met Vicks aan op de nagel (gewoon uit allebei de potjes een lik pakken en samen erop smeren) en deed er daarna een paar druppels tea tree olie overheen. Pleister erop, laten zitten voor zolang je het volhoudt en herhalen. 

Bovenstaande deed ik niet elke dag, maar ik probeerde het zeker vier/vijf keer per week minimaal 8 uur te laten zitten. Na twee weken was het beschimmelde stuk van mijn nagel losgekomen en kon ik het er zo met een vijl af pellen. Nu laat ik de nagel rustig uitgroeien en blijf ik ondertussen smeren! Dit is een wondermiddel. 

Kalknagels behandelen

Knoflook smeren op de kalknagels

Er stond een tijdje geleden in een krant alles over knoflook en wat je ermee kunt doen, dus dacht ik waarom zou ik het niet eens met kalknagels proberen want ik was zeker niet van plan om 12 weken medicijnen te slikken hiervoor. Elke ochtend en avond een teentje knoflook doorsnijden en het sap op de nagel smeren. Na ongeveer 2 weken begon er al weer gewoon vlees onder de nagel zichtbaar te worden, ik heb dit ongeveer 4 a 5 weken volgehouden en de nagels zien er heel goed uit.

Kalknagels behandelen

Kalknagels binnen 3 weken weg!

Ik heb het zo kort als ik heb durfde me nagels plat gevijld met een dremel, omdat ik las dat de schimmel in laagjes gaat zitten. Daarna elke avond in een badje met puur appelazijn 20 minuten geweken. In de ochtend deed ik er Campo op met een watje en pleister. En na 3 maanden zijn ze eindelijk helemaaal weg.
Kalknagels behandelen

Kalknagels behandelen met een chloor bad

Jarenlang alle dure middeltjes tegen kalknagels aangeschaft die bij mij nauwelijks effect hadden. Tijdens de zomervakantie, na elke elke dag in het chloor buiten zwembad te vertoeven, begonnen de teennagels op een gezonde manier uit te groeien. Nu elke dag minimaal een half uur een voetenbadje met een chloor tablet erin. Het werkt echt! 

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

Twee maanden op slippers lopen

Helaas heb ik kalknagels gekregen via mijn partner en niets hielp, zelfs de peperdure cremes via de apotheek niet (twee jaar lang dagelijks gesmeerd). Wat vorig jaar al opviel na vier weken zomervakantie is dat de nagel vrijwel volledig herstelde. Helaas was dit effect weer over toen ik in het herfstachtige Nederland weer schoenen ging dragen. Deze zomervakantie hetzelfde verhaal. Ik droeg vier weken lang slippers, smeerde er verder NIETS op en: weg kalknagels (op een heel dun randje na). Ik zit nu klappertandend op kantoor met mijn slippers, maar ik wacht totdat de schimmel helemaal uitgegroeid is. Echt heel fijn dit!

Kalknagels behandelen

Voetenbad met water en appelazijn

Dit jaar kalknagels gekregen aan beide grote tenen. Diverse smeersels geprobeerd: Vicks, appelazijn, arcaya olie. Het hielp allemaal niets. Beide nagels verkleurden, gingen steeds losser zitten en een viel er zelfs af.
Toen elke avond een voetenbadje genomen, in een klein teiltje, van tweederde appelazijn en eenderde water. Teiltje een beetje schuin gezet zodat de tenen goed onder water zaten. Elke avond 20 minuten (als ik toch achter de computer zat). En wat gebeurt er: de nieuwe aangroei was picobello en na ca. 3 maanden had ik weer 2 keurige nagels ! En nu maanden later nog steeds ! Ik was er erg blij mee en ik hoop dat het u ook helpt.

Kalknagels behandelen

Was sokken op 60 graden

De #1 reden dat kalknagels niet weg gaan, is omdat je jezelf continu (her)infecteert! Voornamelijk in schoenen en sokken. Zorg daarom dat sokken altijd op 60 graden gewassen worden om de schimmels te doden en dat je schoenen behandeld worden met een schimmel-/bacteriedodend product. Er zijn diverse schoenensprays op de markt die schimmels en bacteriën doden. Tevens zorgen dat de schimmelnagel behandeld wordt door een pedicure of met een schimmeldodend middel.

Kalknagels behandelen

Witte wijnazijn op nagel smeren

Neem witte wijnazijn uit je keuken en doe wat op een watje. Smeer het op de nagel, sochtends en savonds.

Kalknagels behandelen

Verse aloë vera. Kalknagel weg na 1 behandeling

Maak een emulsie van Aloë vera en masseer daarmee de voet en de tenen. Nagels ook insmeren. 

30 minuten laten intrekken. Na een dag of 4 worden alle aangetaste gedeeltes op de nagel zwart en vallen ze eraf. Daarna groeit er goede nagel terug en je bent er vanaf. Raar maar waar. Bij toeval ontdekt na een voetmassage op het strand. De masseuse sprak ik later en die wist dat al jaren.

Kalknagels behandelen

Elke dag probiotica innemen

Elke ochtend 3 pillen probiotica (acidophilus) op een lege maag innemen met water. Minimaal 30 min. wachten met eten.

Kalknagels behandelen

Voedingspatroon aanpassen

Ik heb van alles geprobeerd. Van sudocremé, tot laseren, smeren met tree tee, azijn, enz. Niets hielp. Jarenlang met schimmelnagels gelopen. Tot ik de oorzaak tegen kwam.

Schimmelnagels ontstaan nl door schimmels in je darmen. Door je eetpatroon aan te passen, worden de nagels weer mooi en schoon.

Probeer zo min mogelijk champignons, Franse kazen, mais te eten. Eet geen tarwebrood. en producten waar gist in zit. Gist een schimmel.

Mijn nagels zijn weer mooi en egaal.

Het duurt +/- 9 maanden voor je nagels weer mooi zijn.

Kalknagels behandelen

Sterilon of KRUIDVAT CHLOORHEXIDINE OPLOSSING en schimmelpoeder.

Na een drietal jaren allerlei dure middeltjes, is mijn kalknagel nu halverwege met uitgroeien. Iedere ochtend druppel ik de ouderwetse sterilon bonven in de nagel en aan de zijkanten. Wat schimmelpoeder erop en sokken aan. Sterilon schijnt niet meer te bestaan maar het kruidvat heeft iets soortgelijks.. Er is eindelijk voortgang!
Kalknagels behandelen

Kalknagels wassen met eigen urine

Met chris,al10jaar kalknagels,de dokter wilde me pillen geven,maar niet gedaan,van de 10 waren er 9 aangetast,ik ben eind februari met m,n eigen urine begonnen ineen plastic kaasdoos s,morgens en s,avonds stop ik ze erin [10 min ],nu 3maanden later kan ik weer goed lopen ,doen de nagels geen zeer meer en groeien de nagels langzaam uit,van de grote nagels braken de voorkanten gewoon af na 3weken ,van de enige goede nagel is niets ongewoons tezien,de schimmel die op huid zat is ook vertrokken doordat ik de voet met het afdrogen de doek over de rest van de voet afveeg ,blijkbaar heeft de schimmel er een hekel aan,als het corona vacsen er is zijn ze waarschijnlijk uitgegroeid,chris

Kalknagels behandelen

Iedere avond insmeren met VapoRub

Iedere avond insmeren met vaporub.
Volhouden want duurt wel 1/2 jaar maar kalknagels zijn erg hardnekkig.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

Combi van azijn, waterstofperoxide en alcohol

Ik heb ontdekt dat een mengsel van 1/3 azijn, 1/3 alcohol (flesje van de drogist) en 1/3 waterstofperoxide een perfecte combinatie is om schimmelnagels en- voeten te behandelen. Ik heb het in een verstuiver gedaan en spray dagelijks mijn voeten en nagels een paar keer in. Buiten het feit dat mijn voeten heel zacht aanvoelen, heb ik ook geen jeuk meer.  Maar het belangrijkste is dat mijn schimmelnagel dit spul niet lekker vindt en langzaam aan het afsterven is. Ik krijg nu, na 8 maanden behandelen, een schone nagel ervoor terug. Echt fantastisch 

Kalknagels behandelen

Kalknagels behandelen met canesten

Ik heb jaren last gehad van kalknagels, tot ik eens canesten creme tegen voetschimmel heb geprobeerd op de nagel te smeren. Na een paar keer smeren waren de ergste plekken al weg.

Kalknagels behandelen

NC Nailcare serum. Hét product voor kalknagels

U brengt het NC Nailcare serum twee maal daags met een kwastje aan op de aangetaste nagels. Na verloop van tijd ziet u een duidelijke verbetering van de nagels.

Kalknagels behandelen

Witte natuurazijn

Na bijna 30 (!) jaar kalknagels en vele, soms ook dure behandelingen verder, lijk ik eindelijk het ei van columbus te hebben gevonden. Dagelijks een half uur een voetenbadje met ¾ liter witte natuurazijn, gewoon van de supermarkt, en 1 ½ liter water. Na twee weken zie ik al een sterke verbetering. De helft van mijn twee aangedane nagels per teen liet al na een paar dagen bijna vanzelf los en de andere helft wordt vanzelf dunner. Ik heb hier gelezen dat veel mensen ook baat hebben bij Vaporup, daarmee ga ik de behandeling aanvullen. Ik ga dit volhouden tot de nagels weer volledig zijn uitgegroeid. Dat kan wel een paar maanden duren, maar ik ben  optimistisch over het eindresultaat.

Kalknagels behandelen

Witte azijn + tea tree lavendel eucelyptus spray

Je hoeft niet langer te lijden! Ik heb wat gebrouwen! Sprayflesje kopen. Azijn erin en 10 druppels lavendelolie, 10 druppels eucalyptus en 10 teatree. Elke dag even sprayen sochtend en savonds. Na een paar weken al resultaat en mijn vriend ook! Na jaren ellende is dit wel een érg makkelijke oplossing! Mijn vriend vindt mij nu een heks. (In de positieve zin).

Kalknagels behandelen

Hygiënische handgel tegen kalknagels.

Smeer je schone en droge tenen in met Glycerona Hygiënische handgel (Action) en laat binnen enkele seconden intrekken, herhaal dot zovaak je wilt, maar minstens telkens na het wassen en drogen van uw voeten. Bij mij zijn in twee maanden tijd mijn nagels weer kalknagelvrij met dit voordelige product!

Kalknagels behandelen

Bestrijden met Kalknagelolie

Het makkelijkste is om een flesje kalknagelolie te kopen bij kruidvat voor 8,00 ieder avond smeren en je ziet na een aantal keer al verschil! 

Kalknagels behandelen

Kalknagels laten verdwijnen…

7 jaar geleden begon mijn eerste kalknagel toen ik zwanger was van mijn eerste zoon; het bereide zich de afgelopen jaren uit tot 3 nagels op de linker en 3 op de rechtervoet. Appel azijn elke dag in flacon, nagel badjes met natuur azijn, vicks vaporups, en vele dure schimmel nagel pennen en jaaaaaren verder. Mijn schoonmoeder (pedicure) vertelde altijd dat behandeling via de huis arts erg slecht voor je gezondheid zouden zijn. Maar na de vele pogingen de afgelopen 7 jaar het toch bij mijn huisarts aangekaart. Volgens haar kan het eigenlijk helemaal geen kwaad, kampen zo veel mensen hiermee. Nu 1 maand verder met elke dag een pilletje, al 3 schimmel nagels kwijt (ik heb wel kleine nagel platen), MAAR ZO BLIJ!  Volgens haar is het allemaal (dure anti schimmel sticks en dure behandelingen) oplichterij omdat het van binnenuit komt. Ik ben zo blij dat ik dit echt moest delen! Zeker al zo vaak deze tips opgevolgd maar er werkte niks! Gemiddeld 3 maanden een pilletje slikken en na jaren worstelen weer vol geluk met de teentjes in een slipper :) 

Kalknagels behandelen

candiplex helpt tegen kalknagels

mij hebben de candiplex strong capsules geholpen tegen mijn langdurige kalknagels. Ik nam ze in voor mijn candida in mijn darmen maar ook mijn kalknagels zijn verdwenen, de candida is ook opgelost. Echt een supermiddeltje
Kalknagels behandelen

nagel inwrijven met dampo

Wrijf nagel elke 2 dagen in met dampo, nagel hersteld bijna direct.
Volhouden tot verkalking volledig is uitgegroeid.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kalknagels behandelen

Elke dag insmeren met laagje VapoRub

Smeer de besmette nagel elke dag in met een dun laagje VapoRub, ook de onderkant. Met de tijd zul je zien dat de schimmel er met de nagel uitgroeit en dat er een schone nagel tevoorschijn komt. Ga net zolang door totdat de nagel helemaal schoon is (dit gaat enkele maanden duren).

Kalknagels behandelen

Lampenolie op de nagel doen

Elke week lampenolie op de nagel doen paar druppels.De schimmel heeft dan het milieu dan niet meer om te leven en gaat dood en mooie glanzende nagels en opgelost is het! Binnen een maand heb je al 50 % verbetering. Succes!!Als het over is stoppen natuurlijk.

Kalknagels behandelen

Kalknagel insmeren met watje waterstofperoxide

2x per dag de kalknagel insmeren of aanstippen met doordrengt watje met waterstofperoxide. Na 2 / 3 weken gegarandeerd zichtbaar resultaat! Wel volhouden! Heb ik een weekje of 2 niet gedaan, waardoor vertraging. Mijn kalknagels groeien al mooi uit!

Kalknagels behandelen

Indeppen met azijn

3x daags deppen met azijn. Succes verzekerd!

Kalknagels behandelen

Tea tree olie helpt bij last van kalknagels

Wat ik heb gemerkt wat goed helpt tegen kalknagel is tea tree olie. dip een wattenstokje onder met olie en over de hele nagel vrijwen. Kan flink prikken, maar helpt wel.

Kalknagels behandelen

Badje met zout water

Last van Kalknagels;
gewoon een badje met zout water 3x per dag en je krijgt na een paar maanden een nieuwe nagel.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.