De beste tips

Skottelbraai schoonmaken

#1. Opvangschaal bbq insmeren met ammonia

De opvangschaal van de bbq insmeren met ammonia (met sponsje), in plastic zak doen,goed afsluiten, nachtje laten liggen en en je veegt het vuil er zo af. De skottelbraai vullen met water, hier een goedkoop tablet van de vaatwasser indoen en even laten koken. Je kan hier ook de opvangschaal in leggen en even laten koken. Maar het beste werkt dus de ammonia.
Skottelbraai schoonmaken

#2. Skottelbraai schoonmaken

Des skottelbraai moet wel schoon gemaakt worden. Dit doe ik heel simpel. Ik gebruik een vaatwasser tablet. Deze laat ik dan een tijdje koken. Alles is daarna weer zo goed als nieuw. Ik heb geen last van alles steeds maar lang te hoeven schrobben.
Skottelbraai schoonmaken

#3. Skottelbraai schoonmaken met soda en azijn

Een skottelbraai schoonmaken kan een vervelende klus zijn. Dit komt omdat deze klus erg lang kan duren. Gelukkig is het redelijk makkelijk om dit schoon te krijgen met een combinatie van soda en azijn. Hierbij is het handig om de skottelbraai eerst in te smeren met soda. Hierna kun je alles er af wassen met een sopje van azijn en water. Dit gaat een beetje schuimen en zorgt er voor dat alle viezigheid van de skottelbraai af komt.