De beste tips

Spataderen jeuk

#1. Spataderen in de benen

Als u spataderen heeft kunt u door regelmatig te bewegen voorkomen dat het erger wordt. Ga lekker naar buiten om te wandelen en kies de fiets boven de auto. Ook als u lang ergens zit moet u zo nu en dan gewoon bewegen! Maak dan een loopje en zorg ervoor dat u genoeg beweging krijgt. Als u lang ergens staat, dan geldt hetzelfde. Doe wat bewegingsoefeningen op uw plek of wandel wat. Eigenlijk moet u uzelf gewoon een gezonde en actieve levensstijl aanmeten!

Spataderen jeuk

#2. Benen hoog leggen tegen spataderen

Last van spataderen of rode adertjes? iedere dag even tussen door je bennen hoog leggen, na het douchen altijd je benen afspoelen met koud water begin bij de enkels tot aan de boven benen ongeveer 5 minuten ieder been. Vermijd sauna, en intensieve massages. Wat heel erg goed is en ook gezond is elke dag een teentje knoflook eten, is niet zo lekker en je gaat er van stinken, andere oplossing is knoflook tabletjes.
Spataderen jeuk

#3. Minder stress is goed tegen spataderen

Als u last heeft van spataderen, moet je na het douchen, of andere keren, de huid naar boven duwen. Het help echt want als je dat doet worden de bloedvaatje weer met minder druk. Je kan ook proberen om niet te stressen. daardoor gaat je bloed sneller lopen waardoor de bloedvaatje vastkomen en en ontstaat een spatader. Staan is ook erg slecht voor spataderen.

De nieuwste tips

Spataderen jeuk

Spataderen verminderen met solanine

Iedereen heeft het in huis! Spataderen worden snel minder of verdwijnen zelfs helemaal met solanine. Dit is een stof die voorkomt in planten en vruchten van de nachtschade-familie. De meeste solanine zit in onrijpe tomaat, uitgelopen aardappel en rauwe aubergine. 3x per dag de aangedane plekken bestrijken met een vers plakje van een van deze drie en na ongeveer 4 weken moet je verschil gaan zien.
Spataderen jeuk

Gedroogde abrikozen verhelpt pijn bij spataderen

Het eten van gedroogde abrikozen, 3 per dag op de nuchtere maag helpt een hoop tegen pijn en jeuk bij spataderen.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.