De beste tips

Toetsenbord schoonmaken

#1. Wattenstaafje met ammonia

Het toetsenbord krijg je schoon met een wattenstok met een vleugje ammonia.
Toetsenbord schoonmaken

#2. Stofzuigen van toetsenbord

Voor het schoonmaken van een toetsenbord haal ik altijd de toetsen eruit (met een klein schroevendraaiertje). Daarna stop ik ze in een wasnetje en gaan ze in de wasmachine bij de gewone was en daarna ook nog eens in de droger. Je "lege" toetsenbord stofzuig je verder schoon, toetsen terugplaatsen en je hebt een nieuw toetsenbord!
Toetsenbord schoonmaken

#3. Schoon toetsenbord met keukendoekjes van Muscle

We hebben allemaal wel eens last van een toetsenbord dat er niet meer uitziet. Koffie en vingervet, stof...noem maar op! Hoe krijg je dat snel en veilig weg? Ik heb laatst een keukendoekje van Muscle gebruikt. Vochtig genoeg om vlekken op te lossen, sterk genoeg om vet en aanslag los te maken, en vouwbaar genoeg om tussen de toesten door te sturen... Maar hier het handige van de zaak! Het is vrijwel direct droog en plakt niet als je klaar bent! Je keyboard ziet eruit als nieuw!
Bekijk 5 andere tips

De nieuwste tips

Toetsenbord schoonmaken

Toetsenbord schoonmaken

Je kunt je toetsenbord schoonmaken door deze zo u en dan op de kop te houden en even wat tikken op het bureau te geven. Deze meeste kruimels vallen er dan wel uit. Vervolgens even een lichtvochtig doekje eroverheen met een heel klein beetje allesreiniger.
Als het toetsenbord echt zo vies wordt dat de toetsaanslagen niet meer goed gaan, dan kun je deze er vaak voorzichtig uitwippen door met een scherp mesje tussen de kier en toets te wrikken. Doe dit niet te vaak want je toetsenbord wordt er vaak niet beter op.

Toetsenbord schoonmaken

Ik was te laat

Ik heb mijn toetsenbord te laat schoongemaakt, waardoor de letter tussen de V en de N het niet meer doet. Wat jij moet doen om dit te voorkomen?

- Koppel het toetsenbord los
- Zet je toetsenord ( uiten) op de kop en laat alle etensresten er goed uit vallen.
- Ga er met een microvezeldoek grof overheen ( klein eetje allesreiniger erij), maak alles wel niet te nat.
- Maak het toetsenord droog met een theedoek.

Toetsenbord schoonmaken

Borstel toetsenbord schoon met baby haarborstel

Ik ga met een baby haarborstel horizontaal en verticaal over het toetsenbord. Geeft dit niet voldoende resultaat dan gebruik ik de kruimeldief met het zuig- en blaasgedeelte. Oma Christina

Nog 5 andere tips

Toetsenbord schoonmaken

Poets je toetsenbord met een tandenborstel

Het toetsenbord schoonmaken met een tandenbortsel. Al het stof en vuil gaat er uit.
Toetsenbord schoonmaken

Toetsenbord schoonmaken met microdoekje

Pak een microdoekje en maak het gewoon vochtig onder de kraan en ga dan je toetsenbord schoonmaken werkt perfect, maar eerst met de stofzuiger eroverheen.
Toetsenbord schoonmaken

Plakband verwijdert stof tussen toetsenbord

Neem een stukje dubbelzijdig plakband en vouw het om een kartonnetje. Ga met het kartonnetje tussen de naden van het toetsenbord langs, zo haal je de kleine stofjes weg waar je met stofdoek niet bij kunt. Pak na een tijdje wel weer een nieuw stukje plakband!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Toetsenbord schoonmaken

Gebruik post-it voor een schoon toetsenbord

Deze tip is voor de Laptops. Last van stof en kruimeltjes in uw toetsenbord? Vouw de achterkant van de plakrand van een post-it om en ga hiermee tussen uw toetsjes om deze viezigheden weg te halen.
Toetsenbord schoonmaken

Blaas met koude föhn over toetsenbord

Ik kwam een super handige tip tegen voor het schoonmaken van je toetsenbord: Blaas met een (koude) föhn over je toetsenbord.