Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Door het kookwater van de aardappels op je straatje te gooien verdwijnt de groene aanslag binnen een paar dagen en blijft lang weg.

4 5 5 0


1 deel azijn, 3 delen water. Vul de gieter hiermee en maak het groene oppervlak goed nat. Laat opdrogen. Na 1 week-3 weken is de groene aanslag weg.

4 5 2 0


Schrob de stoep met biotex en hij wordt en blijft schoon.

3 5 1 0


Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 300 gram soda op 10 liter water. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige 9 liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Want aluminium + soda wordt zwart.

3 5 1 0


Als er in de winter 's nachts sneeuw is gevallen, deze 's morgens vroeg als het nog vriest met een harde bezem wegvegen. Dit verwijdert tegelijk de groene aanslag. De tegels zijn weer heerlijk fris.

3 5 1 1


Het groen van de tegels is simpel weg te krijgen door er met heet water en groene zeep over heen te schrobben. Nog milieuvriendelijk ook.

5 0 0


Je oude dweilwater lekker over de tegels gooien i.p.v. door het toilet.

5 0 0


Strooi op de groene aanslag en onkruid schoonmaakazijn. Doe dit op een warme dag, als het zonnetje erop schijnt. De aanslag en het onkruid verschrompeld hierdoor. Je hoeft alleen de restjes maar te verwijderen.

5 0 0


Ook ik had er moeite mee, maar dit euvel heb ik al enkele jaren opgelost. Gebruik een onkruid drukspuitje van ± 5 liter met puur bleekwater. Dit spuiten op de aanslag en deze verwijnt zonder dat het veel moet kosten.

5 0 0


Vul een halve emmer met warm water twee en halve javel en verder wasverzachter over het groen gieten lichtjes met borstel wrijven en een paar uur laten rusten daarna afgieten niet helemaal weg een paar dagen nog eens daarna tweemaal per jaar.

5 0 0