Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten.

Rosa Blom
13 2


Gewoon pure ammoniak in de gaten gieten en ik heb ze nog niet weer gezien.

8 0


Strooi een beetje bruine suiker waar er mieren komen. Mieren storten zich op suiker, maar de bruine suiker gist in hun magen. Niet goed voor de mieren maar zeker veilig voor spelende kinderen.

Dirk Janssens
4 0


De ingang van de mieren een paar keer goed inspuiten met glassex, ze verdwijnen streeploos.

Sibella
3 1


Doe op een mierennest wat zout dan komen bijna alle mieren eruit en dan kokend heet water over heen gooien doe dit 1 a 2 keer en het werkt wij hebben er geen last meer van.

Sonja
2 0


De tuin is buiten en daar leven ook mieren. Maar die wil je niet binnen. Het is mogelijk een grens te leggen waar de mieren niet overheen gaan. Zet in de tuin/het terras op de tegels een ononderbroken krijtstreep. Gewoon wit schoolbordkrijt. Zo kunnen de mieren vrij rondmarcheren buiten, maar niet binnen hun kampement opslaan.

@ssie
2 1


Als u last van mieren heeft spuit dan een streep met citroen afwas over de plek waar ze steeds vandaan komen, ze zijn echt de volgende dag nergens meer te vinden.

1 0


Om mieren weg te sturen, het gebruikte afwaswater over de plaats waar ze zijn gooien en weg zijn ze. Lukt dat niet in 1 keer, dan meerdere keren herhalen. Het lukt bij mij altijd.

1 0


Deze tip werkt echt (van mijn oma) bij mieren. Strooi op het mierenpad of uitgang koffiedik (gewoon uit de filter) na een/twee dagen zijn de mieren weg. Je kunt het hierna gewoon opvegen.

1 0


Met afwasmiddel een lijn trekken voor het gat en daar waar de mieren binnen komen. Even een, twee of drie dagen laten staan en echt geen last van mieren meer.

Brigitte
1 0


Mazena of ander bindmiddel bij het mierennest strooien, als de mieren dit eten zetten ze uit en overleven dit niet. Wat ook kan, gekookt water op het nest gieten of afwas in het mierennest spuiten.

Karin
1 3


Strooi daar waar de mieren zijn gewoon wat witte bloem, je zult zien, geen mier meer te bekennen en ook nog veilig voor de kids.

Marly Theunissen
0 0


Nog een milieuvriendelijke tip tegen mieren in de tuin: giet enkele dagen achter elkaar liters kokend water over de nestuitgangen. Je hebt hier echt liters voor nodig, want de gangen zijn erg lang.

0 1


Bij last van mieren kun je koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen.

0 0


Heeft u veel last van mieren, strooi dan wat vimpoeder op de nestjes, de mieren hebben een hekel dat de poeder aan de pootjes en de vleugels zitten. Na een paar dagen zijn ze zo goed als verdwenen.

0 0


Mieren blijven uit huis door gewone talk poeder te strooien. Bijv. langs de drempel van de buitendeur. Na regen wel herhalen. Goedkoop en milieu vriendelijk.

0 0


Bij last van mieren leg je enkele stuivers op de plek waar de mieren zijn en ze verdwijnen binnen een mum van tijd.

W. Ploeger
0 0


Met een 5 cent euro muntstuk, houdt u mieren op een afstand. Leg een muntstuk (of meerdere) bij de deuropening, en de mieren blijven liever buiten.

Wijnie
0 0


Leg daar waar de mieren binnenkomen enkele kruidnagels, de mieren mijden deze plaats

D.J.de Knegt van Dalen
0 0


Gewoon een 5 euro centje leggen op de plek waar ze vandaan komen u zult zien dat ze verdwijnen.

Marion
0 4


Als u niet wilt dat de mieren in een lange rij uw huis binnen wandelen maar wel gewoon buiten mogen blijven dan is een watje met chloor genoeg. Leg dit op de plek tot waar ze mogen komen en ze zullen niet verder lopen maar een andere weg gaan.

Annemieke
0 0


Een teentje knoflook open snijden en bij het nest neerleggen. Of zelfrijzend bakmeel strooien.

Rienstra
0 0


Strooi bakpoeder op de gangen van het mierennest, de mieren nemen het mee in het nest en eten ervan, ze zullen allen sterven door uitzetting.

PiJay60
0 0


Strooi waspoeder op het traject van de mieren en je ziet er geen terug.

Siny Nijmeijer
0 0


Als je last van mieren hebt in de keuken moet je in de hoeken en randen van je plinten een lijntje gemalen kaneel strooien, mieren hebben een hekel aan de geur van kaneel. Heb zelf al veel middeltjes er tegen geprobeert maar dit helpt het beste.

Margie Bol
0 0


Last van mieren zet wat mintplantjes bij de deur waar ze binnen komen en weg zijn ze.

Martine
0 0


Pak een ui, snij wat blokjes en leg dit waar ze naar binnen komen.

0 0


Iemand zei me onlangs dat je nootmuskaat op het mierenspoor moet gooien en inderdaad daar houden ze niet van, mieren blijven echt weg, waarschijnlijk net als met kaneel houden ze niet van de geur.

Desiree
0 0


Er zijn al tig soorten tips voor mieren te bestrijden maar deze stond er nog niet bij en heb er veel baat bij. Strooi in de openingen en paden van de mieren gemalen nootmuskaat.

Dia Hendriks
0 0


Verdun Dethol met water en doe dit in een plantenspuit (of iets dergelijks). Sproei dit op de mieren, en giet wat in de gaatjes.

Petra
0 0


Een mierennest vlakbij de voor- of achterdeur en mieren die binnen komen? Vermeng een gelijke hoeveelheid poedersuiker met gistkorreltjes, en strooi dat bij het nest. Uiteraard alleen bij droog weer.

Laura
0 0


Ik meng twee soeplepels confituur met 1 soeplepel gist in een bordje en zet deze aan het mierennest. Zorg wel dat dit bord afgeschermd blijft voor de regen. Daar ze de confituur met gist naar het nest en de koningin brengen zijn ze ten dode opgeschreven (ontploffen als het ware). Niet doen als u loslopende huisdieren hebt bv hond - kat - kippen!

Ronny
0 0


Bij de tip over suiker/stroop/confituur met gist: bescherm het niet alleen tegen de mieren, maar ook tegen de bijen. Deze gevleugelde vrienden overleven dit recept namelijk ook niet.

Jjeetje
0 1


Het beste tot nu toe van al die tips is heet water. Het allerbeste is dan ook om een tuinslang neer te leggen op de plek waar de meeste mieren zijn ik heb nu 1 uur heet water laten stromen en heb nog geen last weer gehad de meeste tips zijn over het algemeen maar tijdelijk of heel licht werkzaam.

Jan Blaauw
0 0


De beste manier om van de mieren af te komen is simpel en goedkoop. Gooi kokend water in het nest en je ziet ze niet meer terug.

Lieke Kortekaas
0 0


Strooi koffie bij voorkeur Buisman of esspresso koffie) bij de mieren. Heel efficient: Los koffie op in water (maak dit zo sterk mogelijk) en laat dit in het mierenhol lopen. Binnen een paar minuten geen mieren meer.

0 0


Wil je mieren weg hebben, meng dan honing met meel. De honing maakt het zoet en dus lekker voor de mieren. In de meel zit gist. Als dit vervolgens wordt gevoerd aan de larven, dan gaat de gist, gisten en gaan de larven dood. En na een paar weken dus ook de kolonie. vergeet niet zo af en toe nieuwe honing/meel te vernieuwen

Arend
0 0


Strooi wat bakpoeder op het nest. Want giftige producten dringen in de bodem en maken heel de grond giftig.

Hans Denayer
0 0


Mieren kunnen zuur verspreiden als ze bedreigd worden. Ik gooi azijn in de uitgangen (paar keer herhalen), dit vinden ze heel erg en ze gaan definitief verhuizen. Milieuvriendelijk.

Conny
0 0


Mieren kwamen bij mij door de spauwmuur van buiten naar binnen. Lokdoosje, mierengif, koper muntje... niks hielp. Nu heb ik er schoonmaakazijn op gegoten en kokend water erna. Al een maand geen mier meer gezien.

0 0


als men een nest mieren heeft waspoeder over schudden geen last meer van mieren.

0 0


Eerst natuurlijk zorgen dat er geen mieren meer zijn met bijv. mierenlokdoosje, dan met een krijtje een flinke streep trekken bij bijv. tuin- of keukendeur. Van buitenaf komen ze daar niet meer overheen!

Puck
0 0


Leg gewoon wat citroenschil neer. Leuk om tezien hoe rap ze dan zijn. Ik heb ze niet meer terug gezien !

Anna Kersten.
0 0


Ze zeggen dat koperen muntstukken de mieren op een afstand houdt wie last heeft van mieren zou dan wat koper geld of muntstukken ergens moeten leggen waar mieren zijn gezien en ze zijn binnen korte tijd weer weg. Geen chemische dure mierenlokdozen meer maar zo kan het ook.

Yvette de Jager
0 0


Heeft u last van mieren die binnen komen, gewoon ff een stukje koper voor de deur of bij het gat doen waar ze binnen komen, en weg zijn ze.

A. Assen
0 0


Komkommerschillen op de plaats leggen waar mieren niet mogen komen!

Ann
0 0


Leg plakjes kommer op de plek en ze gaan er vandoor.

0 0


De beestjes kunnen ook niet tegen alcohol. Heb je nog een fles wijn staan die je niet meer drink, giet die dan leeg over het nest.

0 0


Mieren kunnen niet tegen azijn. Met azijn de plaats nat gieten en u bent voor zeer lange tijd van de mieren verlost. Hoe lang weet ik niet, bij mij werkt het al een jaar!

0 0


Trek een dikke streep met witte kalk krijt schoolbord krijt, daar komen ze niet overheen, zo kan je ze weg lijden, naar een plek waar jij ze wil hebben .sonja

0 0


Overlast van mieren binnen, leg op de drempel een rand met stuivers centen neer. Mieren houden niet van koper

0 1


Allereerst er zijn veel verschillende soorten mieren. Daarom zijn er ook verschillende giffen tegen. Zoek uit welke het zijn en welke stoffen effectief zijn. Meestal moeten de mieren niks hebben van de standaard poedertjes. Wat ik doe: pak een flinke kom. Doe daar wat anti-mier spul in en meng het met bloem. Doe er stroop bij. Niet teveel, met moet net geen pasta zijn maar een beetje brokkelig blijven. Doe wat bij de nestingangen. Niet teveel! Zijn ze gek op ze gaan als een dolle aan de slag om het mee naar binnen te nemen. Gebruik je teveel dan gaan ze gek doen en vallen ze snel neer. Dan komt er dus niks bij de larven. Eerste dagen 2 a 3x per dag mooie beetjes. Tot je merkt dat er veel minder mieren komen. Dan een of twee keer wat meer en het nest is weg. Als je niet doorzet heb je kans dat de kolonie zich gaat splitsen en krijg je een steeds groter probleem. Dus wel doorgaan tot het eind.

deveedee
0 0


Wij hebben een hele tijd vreselijk last van mieren om en in huis gehad. Ik heb er heel veel over gelezen en alle tips geprobeerd niks leek te helpen, totdat mijn vader me belde en vertelde dat ze elk jaar een conventie in Duitsland hebben voor professionele verdelgingsbedrijven.. Om een lang verhaal kort te maken, ze doen wetenschappelijk onderzoek naar mieren en het schijnt dat van alle middelen kaneel het meest effectief werkt. Ik dacht ja hoor! Maar ja wanhopig als ik was toch proberen en wat blijkt? WEG echt helemaal foetsie!

Moonmolenhuis
0 0


Per toeval heb ik ontdekt dat het 'recept' van 1/3 water 1/3 spiritus en 1/3 vloeibare groene zeep dat eigenlijk voor bladluis is bestemd ook heel erg goed werkt tegen mieren. Spuit of giet wat op op het nest en ze komen voorlopig niet terug. We hadden een flink nest op ons pas aangelegde gras, het gras is mooi gebleven.

cvdw
0 0


Heb je veel last van mieren?
Ik weet raad:
1. doe in elk gaatje lavendel (ze vinden de geur niet leuk)
2. spuit glassex tussen de gleufjes ook bij de stenen in de buurt.
3. doe wat as tussen de tegels
4. doe dit elke de dag binnen 2 a 3 dagen heb je geen mieren!!!

Jules Stevens
0 0


Vele van bovenstaande tips geprobeerd en wat ONMIDDELLIJK en voor 100% doeltreffend is heel simpel nl.
Je mengt geconcentreerd WASMIDDEL met WATER in een spuitbus om te vernevelen en spuit dit maar over de mieren en in de kieren en spleten die naar het nest leiden en DIRECT worden de mieren geneutraliseerd, na één minuutje zie je geen mier meer lopen. Herhalen is eigenlijk niet meer nodig. Neem een goed geurtje ruikt je tuin ook meteen lekker fris. Probeer het en je zal zien!

jack07
0 0


Bakpoeder helpt tegen mieren. Ze eten het op en gaan er dood aan. De meeste mieren eten de bakpoeder zo op. Soms heb je nesten die de bakpoeder links laten liggen. Dan moet je er een klein beetje limonade overheen gieten, dan eten ze het alsnog op. Niet teveel, anders trek je weer ongedierte aan door de limonade.

Martine75
0 0


Mieren kan je weg krijgen door wat bakpoeder te strooien bij de plek waar ze zitten, met een dag zijn ze voor maanden weg. En veilig voor kinderen.

Ellen
0 0