Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid, of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Mieren hebben een hekel aan de geur van deze planten.

Anoniem - Tip #278

0 0

Login om een reactie te geven:Leg gewoon wat citroenschil neer.
Leuk om tezien hoe rap ze dan zijn.
Ik heb ze niet meer terug gezien !

Anna Kersten. - Tip #2174

0 0

Login om een reactie te geven:Gewoon een 5 euro centje leggen op de plek waar ze vandaan komen u zult zien dat ze verdwijnen.

Marion - Tip #1892

0 0

Login om een reactie te geven:De ingang van de mieren een paar keer
goed inspuiten met glassex, ze verdwijnen streeploos.

Sibella - Tip #1810

0 0

Login om een reactie te geven:Mazena of ander bindmiddel bij het mierennest strooien, als de mieren dit eten zetten ze uit en overleven dit niet. Wat ook kan, gekookt water op het nest gieten of afwas in het mierennest spuiten.

Karin - Tip #1646

0 0

Login om een reactie te geven:Als u niet wilt dat de mieren in een lange rij uw huis binnen wandelen maar wel gewoon buiten mogen blijven dan is een watje met chloor genoeg. Leg dit op de plek tot waar ze mogen komen en ze zullen niet verder lopen maar een andere weg gaan.

Annemieke - Tip #2294

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi een beetje bruine suiker waar er mieren komen. Mieren storten zich op suiker, maar de bruine suiker gist in hun magen. Niet goed voor de mieren maar zeker veilig voor spelende kinderen.

Dirk Janssens - Tip #2383

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi waspoeder op het traject van de mieren en je ziet er geen terug.

Siny Nijmeijer - Tip #2927

0 0

Login om een reactie te geven:Doe op een mierennest wat zout
dan komen bijna alle mieren eruit en dan kokend heet water over heen gooien doe dit 1 a 2 keer en het werkt wij hebben er geen last meer van.

Sonja - Tip #2624

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi bakpoeder op de gangen van het mierennest, de mieren nemen het mee in het nest en eten ervan, ze zullen allen sterven door uitzetting.

PiJay60 - Tip #2593

0 0

Login om een reactie te geven:Een teentje knoflook open snijden en bij het nest neerleggen. Of zelfrijzend bakmeel strooien.

Rienstra - Tip #2500

0 0

Login om een reactie te geven:Gewoon pure ammoniak in de gaten gieten en ik heb ze nog niet weer gezien.

Anoniem - Tip #2523

0 0

Login om een reactie te geven:Komkommerschillen op de plaats leggen waar mieren niet mogen komen!

Ann - Tip #1495

0 0

Login om een reactie te geven:Met afwasmiddel een lijn trekken voor het gat en daar waar de mieren binnen komen. Even een, twee of drie dagen laten staan en echt geen last van mieren meer.

Brigitte - Tip #1361

0 0

Login om een reactie te geven:Om mieren weg te sturen, het gebruikte afwaswater over de plaats waar ze zijn gooien en weg zijn ze. Lukt dat niet in 1 keer, dan meerdere keren herhalen. Het lukt bij mij altijd.

Anoniem - Tip #282

0 0

Login om een reactie te geven:Bij last van mieren kun je koperdraad voor de dorpel van de deur spannen. Mieren komen niet over koper heen.

Anoniem - Tip #281

0 0

Login om een reactie te geven:Nog een milieuvriendelijke tip tegen mieren in de tuin: giet enkele dagen achter elkaar liters kokend water over de nestuitgangen. Je hebt hier echt liters voor nodig, want de gangen zijn erg lang.

Anoniem - Tip #280

0 0

Login om een reactie te geven:Als u last van mieren heeft spuit dan een streep met citroen afwas over de plek waar ze steeds vandaan komen, ze zijn echt de volgende dag nergens meer te vinden.

Anoniem - Tip #279

0 0

Login om een reactie te geven:Deze tip werkt echt (van mijn oma) bij mieren. Strooi op het mierenpad of uitgang koffiedik (gewoon uit de filter) na een/twee dagen zijn de mieren weg. Je kunt het hierna gewoon opvegen.

Anoniem - Tip #283

0 0

Login om een reactie te geven:Heeft u veel last van mieren, strooi dan wat vimpoeder op de nestjes, de mieren hebben een hekel dat de poeder aan de pootjes en de vleugels zitten. Na een paar dagen zijn ze zo goed als verdwenen.

Anoniem - Tip #284

0 0

Login om een reactie te geven:Heeft u last van mieren die binnen komen, gewoon ff een stukje koper voor de deur of bij het gat doen waar ze binnen komen, en weg zijn ze.

A. Assen - Tip #1313

0 0

Login om een reactie te geven:Leg daar waar de mieren binnenkomen enkele kruidnagels, de mieren mijden deze plaats

D.J.de Knegt van Dalen - Tip #1307

0 0

Login om een reactie te geven:Met een 5 cent euro muntstuk, houdt u mieren op een afstand.
Leg een muntstuk (of meerdere) bij de deuropening, en de mieren blijven liever buiten.

Wijnie - Tip #1257

0 0

Login om een reactie te geven:Mieren blijven uit huis door gewone talk poeder te strooien. Bijv. langs de drempel van de buitendeur. Na regen wel herhalen. Goedkoop en milieu vriendelijk.

Anoniem - Tip #285

0 0

Login om een reactie te geven:Bij last van mieren leg je enkele stuivers op de plek waar de mieren zijn en ze verdwijnen binnen een mum van tijd.

W. Ploeger - Tip #1180

0 0

Login om een reactie te geven:Als je last van mieren hebt in de keuken moet je in de hoeken en randen van je plinten een lijntje gemalen kaneel strooien, mieren hebben een hekel aan de geur van kaneel. Heb zelf al veel middeltjes er tegen geprobeert maar dit helpt het beste.

Margie Bol - Tip #3108

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi daar waar de mieren zijn gewoon wat witte bloem, je zult zien, geen mier meer te bekennen en ook nog veilig voor de kids.

Marly Theunissen - Tip #3180

0 0

Login om een reactie te geven:Eerst natuurlijk zorgen dat er geen mieren meer zijn met bijv. mierenlokdoosje, dan met een krijtje een flinke streep trekken bij bijv. tuin- of keukendeur. Van buitenaf komen ze daar niet meer overheen!

Puck - Tip #5757

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi wat bakpoeder op het nest.
Want giftige producten dringen in de bodem en maken heel de grond giftig.

Hans Denayer - Tip #5631

0 0

Login om een reactie te geven:Mieren kwamen bij mij door de spauwmuur van buiten naar binnen. Lokdoosje, mierengif, koper muntje... niks hielp.
Nu heb ik er schoonmaakazijn op gegoten en kokend water erna. Al een maand geen mier meer gezien.

Anoniem - Tip #5364

0 0

Login om een reactie te geven:De tuin is buiten en daar leven ook mieren. Maar die wil je niet binnen. Het is mogelijk een grens te leggen waar de mieren niet overheen gaan. Zet in de tuin/het terras op de tegels een ononderbroken krijtstreep. Gewoon wit schoolbordkrijt. Zo kunnen de mieren vrij rondmarcheren buiten, maar niet binnen hun kampement opslaan.

@ssie - Tip #5023

0 0

Login om een reactie te geven:Ze zeggen dat koperen muntstukken de mieren op een afstand houdt wie last heeft van mieren zou dan wat koper geld of muntstukken ergens moeten leggen waar mieren zijn gezien en ze zijn binnen korte tijd weer weg. Geen chemische dure mierenlokdozen meer maar zo kan het ook.

Yvette de Jager - Tip #5786

0 0

Login om een reactie te geven:Wil je mieren weg hebben, meng dan honing met meel. De honing maakt het zoet en dus lekker voor de mieren. In de meel zit gist. Als dit vervolgens wordt gevoerd aan de larven, dan gaat de gist, gisten en gaan de larven dood. En na een paar weken dus ook de kolonie. vergeet niet zo af en toe nieuwe honing/meel te vernieuwen

Arend - Tip #5798

0 0

Login om een reactie te geven:Trek een dikke streep met witte kalk krijt schoolbord krijt, daar komen ze niet overheen, zo kan je ze weg lijden, naar een plek waar jij ze wil hebben .sonja

Anoniem - Tip #8294

0 0

Login om een reactie te geven:Mieren kunnen niet tegen azijn.
Met azijn de plaats nat gieten en u bent voor zeer lange tijd van de mieren verlost. Hoe lang weet ik niet, bij mij werkt het al een jaar!

Anoniem - Tip #6805

0 0

Login om een reactie te geven:Leg plakjes kommer op de plek en ze gaan er vandoor.

Anoniem - Tip #6290

0 0

Login om een reactie te geven:als men een nest mieren heeft waspoeder over schudden geen last meer van mieren.

Anoniem - Tip #5943

0 0

Login om een reactie te geven:De beestjes kunnen ook niet tegen alcohol.
Heb je nog een fles wijn staan die je niet meer drink, giet die dan leeg over het nest.

Anoniem - Tip #6289

0 0

Login om een reactie te geven:Na al die middeltjes die hier op de site te vinden zijn geprobeerd te hebben en weinig effect hebben, ben ik er achter gekomen dat mieren niet houden van de spuitbus: remreiniger. Ik weet het, het is niet goed voor het milieu maar dat die mieren onder de drempel zitten en de onderkant van de deur en raam en 1 m2 op mijn tegels, zwart ziet van de mieren is dat niet goed voor mijn gezondheid. Ze kruipen over mn honden, zit je in de tuin, wandelen ze in je eten, drinken broekspijpen etc etc... maar dit middel werkt prima. Nestje vol spuiten en binnen paar seconden liggen ze gestrekt, en tot nu toe nog geen last van mieren meer gehad. Sorry oma voor de on-milieu vriendelijke oplossing maar we leven tenslotte ook niet meer in de 18e eeuw. ;-)

Patrick - Tip #4955

0 0

Login om een reactie te geven:Mieren kunnen zuur verspreiden als ze bedreigd worden. Ik gooi azijn in de uitgangen (paar keer herhalen), dit vinden ze heel erg en ze gaan definitief verhuizen. Milieuvriendelijk.

Conny - Tip #4891

0 0

Login om een reactie te geven:Er zijn al tig soorten tips voor mieren te bestrijden maar deze stond er nog niet bij en heb er veel baat bij.
Strooi in de openingen en paden van de mieren gemalen nootmuskaat.

Dia Hendriks - Tip #4248

0 0

Login om een reactie te geven:Iemand zei me onlangs dat je nootmuskaat op het mierenspoor moet gooien en inderdaad daar houden ze niet van, mieren blijven echt weg, waarschijnlijk net als met kaneel houden ze niet van de geur.

Desiree - Tip #3952

0 0

Login om een reactie te geven:Pak een ui, snij wat blokjes en leg dit waar ze naar binnen komen.

Anoniem - Tip #3880

0 0

Login om een reactie te geven:Last van mieren zet wat mintplantjes bij de deur waar ze binnen komen en weg zijn ze.

Martine - Tip #3181

0 0

Login om een reactie te geven:Verdun Dethol met water en doe dit in een plantenspuit (of iets dergelijks).
Sproei dit op de mieren, en giet wat in de gaatjes.

Petra - Tip #4317

0 0

Login om een reactie te geven:Een mierennest vlakbij de voor- of achterdeur en mieren die binnen komen? Vermeng een gelijke hoeveelheid poedersuiker met gistkorreltjes, en strooi dat bij het nest. Uiteraard alleen bij droog weer.

Laura - Tip #4335

0 0

Login om een reactie te geven:De beste manier om van de mieren af te komen is simpel en goedkoop.
Gooi kokend water in het nest en je ziet ze niet meer terug.

Lieke Kortekaas - Tip #4859

0 0

Login om een reactie te geven:Strooi koffie bij voorkeur Buisman of esspresso koffie) bij de mieren. Heel efficient: Los koffie op in water (maak dit zo sterk mogelijk) en laat dit in het mierenhol lopen. Binnen een paar minuten geen mieren meer.

Anoniem - Tip #4779

0 0

Login om een reactie te geven:Het beste tot nu toe van al die tips is heet water. Het allerbeste is dan ook om een tuinslang neer te leggen op de plek waar de meeste mieren zijn ik heb nu 1 uur heet water laten stromen en heb nog geen last weer gehad de meeste tips zijn over het algemeen maar tijdelijk of heel licht werkzaam.

Jan Blaauw - Tip #4632

0 0

Login om een reactie te geven:Bij de tip over suiker/stroop/confituur met gist: bescherm het niet alleen tegen de mieren, maar ook tegen de bijen. Deze gevleugelde vrienden overleven dit recept namelijk ook niet.

Jjeetje - Tip #4548

0 0

Login om een reactie te geven:Ik meng twee soeplepels confituur met 1 soeplepel gist in een bordje en zet deze aan het mierennest. Zorg wel dat dit bord afgeschermd blijft voor de regen. Daar ze de confituur met gist naar het nest en de koningin brengen zijn ze ten dode opgeschreven (ontploffen als het ware). Niet doen als u loslopende huisdieren hebt bv hond - kat - kippen!

Ronny - Tip #4610

0 0

Login om een reactie te geven: