Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Maak een lokdoos van een leeg boterbakje. Graaf dat tussen de planten in zodat de bovenkant van het bakje op gelijke hoogte is met de aarde. Vul het bakje met een restje bruin bier. Elke ochtend kunt u de slakken verwijderen.

4 0


Leg "s avonds een natte krant op het terras. De slakken kruipen op de krant. De krant wel weghalen voordat hij opdroogt (dezelfde avond).

3 0


Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.

1 0


Koffiedrap (zonder koffiefilter)door de aarde mengen, houdt tevens de aarde goed luchtig. Tip:spaar de koffiedrap van meerde dagen of weken op dan kun je hem ook gemakkelijk overal en gelijkmatig verdelen.

Sjef Lemmens
1 0


Slakken houden niet van de geur van tijm. plant dit tussen je planten die je wilt beschermen tegen slakken en je zult er geen last meer van hebben. Tevens lekker om mee te koken.

Renz
1 0


Wil je je hosta's vrij van slakken c.q. gaten houden? Smeer een brede rand vasaline om de pot. Ze durven hier niet overheen. Je hosta's blijven mooi.

0 0


Zet een bakje met legkorrels voor kippen eronder en alle slakken kruipen erin, U kunt het bakje zo weggooien of in een verder weggelegen plantsoen omkiepen.

Gerda
0 0


De schillen van uitgeperste sinaasappels tussen de planten leggen en "s avonds en "s morgens verwijderen. De slakken zijn dan verdoofd.

S. Mellema
0 0


Last van slakken onder hosta's? Poot hedera's bij de hosta's en de slakken blijven weg.

Wil
0 0


Als je slakken milieu-vriendelijk wil verwijderen. Leg dan een prei-blad in de tuin. De slakken gaan erop zitten en u gooit het blad met de slakken in de container.

R. Jong
0 0


Een preventief middel tegen slakken in uw groentetuin. Bijvoorbeeld bij de stamboontjes e.d. Doe een hoopje zilverzand over de plaats waar u de zaden hebt gepoot en de slakken mijden uw boontjes omdat zand aan hun slijmlaag blijft kleven.

Mathieu Simons
0 0


Heb je last van slakken in de tuin plaats een glazen pot op zijn kant in de tuin en gooi daar wat slakkenkorrels in. Het werkt echt

Alice
0 0


Wat ook heel goed werkt en schijnt diervriendelijk te zijn zijn de groene korrels van Escargo. Bij tuinwinkels verkrijgbaar.

Marijke
0 0


Koffie drab met water vermengen en in de tuin gooien. Op de plekken waar ik dit heb gestooid, heb ik aanzienlijk minder last van slakken. Goed voor de grond trouwens ook, de structuur ervan wordt aanmerkelijk verbeterd.

Irene Onderweegs
0 0


Voor het vangen van slakken gebruik ik al jaren de schillen van uitgeperste sinaasappelen. De schillen leg ik met de holle kant tussen de planten waar slakken op af komen. Elke ochtend en avond ga ik alle schillen bij langs en verzamel alle slakken. De afgelopen dagen heb ik er al ontzettend veel gevangen.

Janny
0 0


Zout strooien om bloempot heen of voor de deur naar buiten.

0 0


Teentjes knoflook rondom de plant verspreiden. Slakken houden niet van knoflook. Tevens kan men ook een mix van water en knoflook in een plantenspuit planten besproeien. Let op verhouding water en knoflook 2/3 water, 1/3 knoflook.

0 0


Mijn biologische tip om slakken uit de tuin te weren is slakkensteen. Deze stenen leg je om de planten heen. De slakken zullen wegblijven.

Ivar
0 0


Strooi wat kippenlegmeel en alle slakken uit de tuin komen erop af. Pak ze op met keukenpapier ivm plakkerig slijm en deponeer ze in de groencontainer.

Mathilde
0 0


Een rij gebroken schelpen, bijvoorbeeld mosselschelpen, houdt de slakken weg van de planten.

0 0


Kraag van schuurpapier (goedkoop Action 1 euro voor 5 meter) maken en dit rond stengel van bv. Courgette-plant leggen. Geen slak die daar over durft.

ignace Van Aken
0 0