Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Slakken bestrijden

Wat kun je doen tegen slakken in huis of in de tuin?

Er zijn verschillende soorten slakken die overlast kunnen veroorzaken. Als je last van veel slakken hebt in de tuin, dan heeft dat gevolgen voor de bladeren van je planten. Ook in huis kunnen slakken overlast geven. Een naaktslak in huis is niet fris en laat slakkensporen op de vloer na. Op deze pagina vind je tal van tips om slakken te bestrijden. Ook op een natuurlijke wijze.

Lokdoos voor slakken maken

Maak een lokdoos van een leeg boterbakje. Graaf dat tussen de planten in zodat de bovenkant van het bakje op gelijke hoogte is met de aarde. Vul het bakje met een restje bruin bier. Elke ochtend kunt u de slakken verwijderen.

Tip #314


Bier verdrijft slakken

Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.

J.C. Schipper
Tip #316


Koffiedrap door aarde mengen

Koffiedrap (zonder koffiefilter)door de aarde mengen, houdt tevens de aarde goed luchtig. Tip:spaar de koffiedrap van meerde dagen of weken op dan kun je hem ook gemakkelijk overal en gelijkmatig verdelen.

Sjef Lemmens
Tip #1926


Slakken kruipen op natte krant

Leg "s avonds een natte krant op het terras. De slakken kruipen op de krant. De krant wel weghalen voordat hij opdroogt (dezelfde avond).

Carola Boek
Tip #315


Kraag van schuurpapier tegen slakken

Kraag van schuurpapier (goedkoop Action 1 euro voor 5 meter) maken en dit rond stengel van bv. Courgette-plant leggen. Geen slak die daar over durft.

ignace Van Aken
Tip #15711


Vaseline houdt slakken weg

Wil je je hosta's vrij van slakken c.q. gaten houden? Smeer een brede rand vasaline om de pot. Ze durven hier niet overheen. Je hosta's blijven mooi.

P. Stap
Tip #1857


Slakken vangen met uitgeperste sinaasappels

Voor het vangen van slakken gebruik ik al jaren de schillen van uitgeperste sinaasappelen. De schillen leg ik met de holle kant tussen de planten waar slakken op af komen. Elke ochtend en avond ga ik alle schillen bij langs en verzamel alle slakken. De afgelopen dagen heb ik er al ontzettend veel gevangen.

Janny
Tip #5450


Slakken houden niet van tijm

Slakken houden niet van de geur van tijm. plant dit tussen je planten die je wilt beschermen tegen slakken en je zult er geen last meer van hebben. Tevens lekker om mee te koken.

Renz
Tip #5201


Knoflook jaagt slakken weg

Teentjes knoflook rondom de plant verspreiden. Slakken houden niet van knoflook. Tevens kan men ook een mix van water en knoflook in een plantenspuit planten besproeien. Let op verhouding water en knoflook 2/3 water, 1/3 knoflook.

Tip #8146


Slakken milieuvriendelijk verwijderen

Als je slakken milieu-vriendelijk wil verwijderen. Leg dan een prei-blad in de tuin. De slakken gaan erop zitten en u gooit het blad met de slakken in de container.

R. Jong
Tip #3671


Slakken komen op kippenlegmeel af

Strooi wat kippenlegmeel en alle slakken uit de tuin komen erop af. Pak ze op met keukenpapier ivm plakkerig slijm en deponeer ze in de groencontainer.

Mathilde
Tip #11720


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Sinaasappels verdoven slakken

De schillen van uitgeperste sinaasappels tussen de planten leggen en "s avonds en "s morgens verwijderen. De slakken zijn dan verdoofd.

S. Mellema
Tip #2533


Poot hedera's bij hosta's tegen slakken

Last van slakken onder hosta's? Poot hedera's bij de hosta's en de slakken blijven weg.

Wil
Tip #2682


Zilverzand houdt slakken weg

Een preventief middel tegen slakken in uw groentetuin. Bijvoorbeeld bij de stamboontjes e.d. Doe een hoopje zilverzand over de plaats waar u de zaden hebt gepoot en de slakken mijden uw boontjes omdat zand aan hun slijmlaag blijft kleven.

Mathieu Simons
Tip #3814


Slakkenkorrels in glazen pot

Heb je last van slakken in de tuin plaats een glazen pot op zijn kant in de tuin en gooi daar wat slakkenkorrels in. Het werkt echt

Alice
Tip #4026


Slakken kruipen in legkorrels voor kippen

Zet een bakje met legkorrels voor kippen eronder en alle slakken kruipen erin, U kunt het bakje zo weggooien of in een verder weggelegen plantsoen omkiepen.

Gerda
Tip #2319


Koffiedrap door aarde mengen

Koffie drab met water vermengen en in de tuin gooien. Op de plekken waar ik dit heb gestooid, heb ik aanzienlijk minder last van slakken. Goed voor de grond trouwens ook, de structuur ervan wordt aanmerkelijk verbeterd.

Irene Onderweegs
Tip #5434


Zout om bloempot strooien

Zout strooien om bloempot heen of voor de deur naar buiten.

Tip #5904


Leg slakkenstenen om de planten

Mijn biologische tip om slakken uit de tuin te weren is slakkensteen. Deze stenen leg je om de planten heen. De slakken zullen wegblijven.

Ivar
Tip #9506


Gebroken schelpen houden slakken weg

Een rij gebroken schelpen, bijvoorbeeld mosselschelpen, houdt de slakken weg van de planten.

Irene
Tip #1841


Groene korrels van Escargo

Wat ook heel goed werkt en schijnt diervriendelijk te zijn zijn de groene korrels van Escargo. Bij tuinwinkels verkrijgbaar.

Marijke
Tip #5314


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen