De beste tips

Verfhanden schoonmaken

#1. Zonnebrand verwijdert verf van handen

Wij verven regelmatig en ik doe het zonder handschoenen waardoor mijn handen s avonds vol spetters zitten. Deze verwijder ik met zonnebrandolie van kruidvat."Handen ermee wassen dus ruim inspuiten en daarna normaal met zeep en handcreme behandelen. Het is vriendelijker voor je huid en werkt bij mij perfect.Bij toeval ontdekt.
Verfhanden schoonmaken

#2. Verfhanden weer schoon met olie

Verf op terpentinebasis krijg je heel gemakkelijk van je handen met olie (olijf-zonnebloem etc. Het werkt uitstekend en is niet slecht voor je huid.
Verfhanden schoonmaken

#3. Bakolie met keukenzout tegen verfhanden

Als u verf aan uw handen heb kunt u dat gemakkelijk verwijderen door een scheut bakolie met keukenzout in uw handen te mengen en goed te scrubben. Handen worden gelijk lekker zacht
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Verfhanden schoonmaken

Verfhanden schoonmaken door eerst in te smeren met unicura

Verfhanden kun je het beste schoonmaken door deze in te smeren met unicura. Dit kun je doen tot je handen weer droog zijn. Na het verven kun je zo de verf er af wassen met water. Dit komt omdat de unicura een soort laagje om je handen heen maakt.
Verfhanden schoonmaken

Verf er af wassen met boter

Ik vind het leuk om te schilderen. Als ik dit doe, krijg ik eigenlijk altijd verf op mijn vingers. Dit wil er echter niet altijd af. Hier gebruik ik dan altijd een beetje boter voor. Door mijn handen eerst in te smeren met boter en vervolgens alles er af te wassen met zeep en water komt alles er namelijk erg goed af.
Verfhanden schoonmaken

Gebruikte koffie krijgt uw handen schoon

Heeft u na het verven daar ook wel eens last van? U handen zitten helemaal onder de verf en u wilt eigenlijk hier geen terpetine voor gebruiken? gebruik dan gebruikte koffie dik zeep als het ware u handen in met koffie dik en het resultaat is schone handen!!

Nog 2 andere tips

Verfhanden schoonmaken

Verfhanden wassen met olie

Wie kent dat niet? Verf aan je handen? Nu volgt mijn zelfbedachte en in de praktijk uitgeteste tip:
Slaolie (mag ook olijfolie of andere olie). Beetje olie in de handen en wassen maar. Daarna met water en zeep en schoon zijn de handen. Zonder vieze terpentine of thinner.
Bovendien lijkt het mij ook wel beter voor het milieu.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Verfhanden schoonmaken

Verven met handschoentjes

Ik schilder vaak, ook met schoolbordverf, en gebruik daarvoor (meestal) van die strakke rubberhandschoentjes (per 100 in "n doos of zo) Als je ze heel voorzichtig uittrekt kun je ze nog een keer gebruiken. Heel handig én je handen blijven schoon!