De beste tips

Rolgordijn schoonmaken

#1. Rolgordijn schoonmaken

De rolgordijnen kan je schoonmaken met een licht vochtige doek van lauw schoonmaak water. Niet te hard wrijven want dan beschadigt de beschermlaag. Witte rolgordijnen kan je deze eventueel ook in een bad te bleken leggen.
Rolgordijn schoonmaken

#2. Roljaloezie snel schoonmaken

Heb je net als ik lichte roljaloezieën in de keuken? Dan zullen ze wel net zo vies zijn als de mijne... Wat ik doe is ze uit de steun klikken (dus van het plafond halen), in de tuin tussen twee tuinstoelen hangen (uitgerold) en nat maken met de tuinslang. Daarna royaal insprayen met Dasty (gewone, gele), 5 minuutjes laten intrekken, goed uitspoelen en eventueel herhalen tot er schoon spoelwater van de gordijnen komt. Bij 22 tot 24 graden is je gordijn met een half uurtje weer droog en klaar om terug te hangen.

Belangrijk:

  1. Let op het mechanisme van je gordijn. Als de stof met een lijmlaag op de stang geplakt zit, dan kun je beter niet je hele gordijn op deze manier schoonmaken. Ik rol hem vaak twee/drie strookjes verder uit dan hij voor mijn raam hangt en maak het niet hoger nat dan tot daar.
  2. De omkasting van je roljaloezie kun je ook beter niet met de tuinslang bewerken ivm roestvorming
  3. Doe dit alleen als het er goed weer voor is (zacht briesje, niet te warm, niet in de volle zon)
  4. Laat Dasty nooit opdrogen op je gordijn, je krijgt dan vlekken die er niet meer uit gaan.
  5. Probeer dit eerst met een rolgordijn dat je toch zou willen vervangen als het niet lukt. Niet alle merken/materialen kunnen er tegen.
Rolgordijn schoonmaken

#3. Witte Gordijnen Wassen: Sneeuw

Ik leg altijd mijn matten in de sneeuw. Als er sneeuw ligt🤪
Nu dacht ik laat ik het eens proberen met mijn rolgordijnen aangezien deze niet nat gewassen kunnen worden.
En het werkt.
Ik heb mijn witte rolgordijnen een paar uur in de verse sneeuw gelegd en ze zijn een heel stuk witter en schoner en frisser!