Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Fornuis schoonmaken

Hoe kun je het fornuis goed schoonmaken?

Oma's tips voor een effectieve schoonmaak van het fornuis.

Fornuis poetsen met babyolie

Als je je fornuis m.b.v. een zachte doek en een beetje babyolie glanzend oppoetst, zul je zien dat je vetvlekken e.d. makkelijker kunt verwijderen. Één keer in de week dat doen en het werkt hartstikke goed.

Barbara
Tip #1152


Schoon fornuis met vloeibare zeep en azijn

Laatst kwam ik erachter dat ik mijn vloeren goed schoon krijg met vloeibare zeep en azijn. Laat dit nu ook goed werken voor mijn fornuis. De pitten zijn weer brandschoon door het schoonmaken met dit mengsel. Ook mijn ovenplaten en rekken zijn weer glanzend schoon geworden nadat ik ze in dit mengsel heb laten weken.

Marjoleintje
Tip #11819


Fornuis schoonmaken met babyolie

Vetvlekken van een fornuis kun je gemakkelijk schoonmaken met babyolie. Vetvlekken verdwijnen hierdoor gemakkelijk. Verder zorgt dit er ook voor dat het gasfornuis weer mooi gaat glimmen.

Sara
Tip #20642


Fornuis schoonmaken met soda

Als je het fornuis goed wilt schoonmaken, kun je gewoon soda gebruiken. Soda zorgt ervoor dat alles mooi schoon wordt en dat het ook heerlijk goed gaat glimmen. Dan hoef je er verder niet meer naar om te kijken of het schoon is of dat het toch nog vies is.

Lotte
Tip #21484


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen