Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kaarsvet krijg je weg door er een keukenrolpapiertje op te leggen en met de hete strijkbout eroverheen te strijken, het kaarsvet zuigt dan zo in het papier.

7 2


Heeft u kaarsvet in u t-shirt leg er dan een doekje op en ga het strijken.

Ashley h.
2 0


Ik lees verschillende keren dat je kaarsenwas uit textiel moet verwijderen met keukenpapier en een hete strijkbout. Volgens de stomerij moet je dat dus NOOIT doen want je perst dan een gedeelte van de was juist in het textiel.

1 1


Er met de föhn overheen gaan, daarna even met een vaatdoek er over. Veeg het er wel snel af, anders wordt het weer hard. Ik heb het zelf op een kastje gedaan, het lukte heel goed.

danielledgreef@gmail.com
1 0


Vlekken van kaarsvet zijn helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. We beginnen met onze vingers of met de botte kant van een mes zoveel mogelijk kaarsvet weg te halen. De vlek die overblijft bedekken we met grauw of ander absorberend papier en daarover strijken we met een warm (niet te heet) strijkijzer. In 99 van de 100 gevallen zal het absorberend papier de hele vlek hebben weggenomen. Mochten er na deze ouderwetse behandeling toch nog restvlekken overblijven, dan haalt u die gemakkelijk weg met wasbenzine op een prop schone watten.

0 0


Kaarsvet droogt in een keer op als het op iets kouds terecht komt, maar zolang het nog vloeibaar is kun je het gemakkelijk weg halen. Dus als kaarsvet is op gedroogd hoef je er alleen maar wat kokend water overheen te gieten, en weg is het! Groetjes nienke

0 0


Mijn moeder (ook oma :-)) kwam met de perfecte tip voor ons om het kaarsvet uit onze onbehandelde teakhouten eettafel te verwijderen: met St.Marc. Ammoniak moet vast ook lukken, maar dat stinkt zo. (St. Marc gebruiken we ook altijd vóór het schilderen: is een prima ontvetter). Onze tafel is weer zo goed als nieuw!

0 0


Ik wou dat ik van was was en jij van terpentijn. Aan dat liedje moest ik denken bij het verwijderen van kaarsvet. En jawel een probaat middel.

0 0


Kaarsvet op gladde oppervlakten, verwijder je door er even overheen te föhnen.

0 0


Kaarsvet in textiel (vloerbedekking; kleding; etc.) haal je weg door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en eroverheen te strijken. Pas de temp. van de strijkijzer aan aan het textiel. De vlek gaat er volledig uit.

0 0


Als je oud kaarsvet op je vensterbank of tafel hebt, maak het dan schoon met een keukenpapiertje en wat terpentine. De kaarsvet verdwijnt binnen 1 veeg. Haal er wel even een schoon doekje met water over als je klaar bent.

Angeline
0 1


Kaarsvet op ruwe of onregelmatige plavuizen kan je verwijderen met wasbenzine.

Inge
0 0


Ik haal kaarsvet van meubels en vloer met een haarfohn op z'n warmste stand en dan deppen met keukenrol je krijgt dan geen krassen.

Anja
0 0


Leg het kledingstuk of de textiel in de diepvries en voila, u kunt het kaarsvet er zo afhalen

Let
0 0


Gewoon met de haarföhn heet föhnen, vervolgens gesmolten was opnemen met keukenpapier, simpel en afdoend.

Ida Goedhart
0 0


Voor kaarsvet op gladde oppervlaken hou je het onder een hete kraan. Werkt op de moeilijkse plekken.

Ewout
0 0


Heb je kaarsvet op stof of op tafel en het is al hard? Pak de föhn en houd deze erop. Het kaarsvet wordt weer vloeibaar en je kunt het er zo afhalen met een lepel of met een mesje.

Rachelle
0 0


Haal eerst het harde vet weg met je nagels of een niet te scherp mesje. De vetvlekken die overblijven besproei je met spiritus. Laten inwerken en wegwrijven. Dit wel een aantal keren herhalen, maar het helpt wel. Heb het toegepast op onze glazen buitentafel en die glanst weer als nieuw.

Simone
0 0


Kaarsvet op uw kleding gemorst? Gewoon hard laten worden en daarna zoveel mogelijk weg krabben. Direct in de wasmachine doen op normaal wasprogramma en het is helemaal weg.

Janna
0 0


U kunt kaarsvet op uw tafel afkrabben met de platte kant van je vork. Krasvrij en handig als je geen strijkijzer op je tafel wil zetten.

Femke Van Daele
0 0


RVS theelichten snel en perfect schoon met wasbenzine. Wel eerst de grote stukken eraf gekrabd met een houten spatel met recht uiteinde.

Wilhelmina Hellinga
0 0


De harde delen Kaarsvet op je tafel verwijderen met de kaasschaaf(deze heeft geen scherpe randen) de rest verwijderen met keukenpapier en wasbenzine, daarna de plek ontvetten, klaar in een paar minuten.

Carlo
0 0