Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kaarsvet verwijderen

Hoe krijg je kaarsvet uit kleding of van bijvoorbeeld een tafel?

Na een gezellige avond zie je plotseling kaarsvet op het tafelkleed of - erger nog - op je kleding. Ook de vloer of het tapijt moeten het soms ontgelden. Met deze tips kun je het kaarsvet weghalen.

Kaarsvet verhelpen door te strijken

Kaarsvet krijg je weg door er een keukenrolpapiertje op te leggen en met de hete strijkbout eroverheen te strijken, het kaarsvet zuigt dan zo in het papier.

Vanessa
Tip #1677


Nooit kaarsvet verwijderen met strijkbout

Ik lees verschillende keren dat je kaarsenwas uit textiel moet verwijderen met keukenpapier en een hete strijkbout. Volgens de stomerij moet je dat dus NOOIT doen want je perst dan een gedeelte van de was juist in het textiel.

Tip #3254


Kaarvet verwijderen met kokend water

Kaarsvet droogt in een keer op als het op iets kouds terecht komt, maar zolang het nog vloeibaar is kun je het gemakkelijk weg halen. Dus als kaarsvet is op gedroogd hoef je er alleen maar wat kokend water overheen te gieten, en weg is het! Groetjes nienke

Tip #7391


Kaarsvet losweken in warm water en soda

Aangekoekt kaarsvet van kandelaars en theelicht houders zijn te verwijderen door ze een kwartier in een klein emmertje te doen met gloeiend heet water en een eetlepel soda. Kaarsvet weekt los en kandelaars zijn weer helemaal schoon.

Ilona
Tip #3545


Met de föhn en vaatdoek

Er met de föhn overheen gaan, daarna even met een vaatdoek er over. Veeg het er wel snel af, anders wordt het weer hard. Ik heb het zelf op een kastje gedaan, het lukte heel goed.

danielledgreef@gmail.com
Tip #10126


Kaarsvet verhelpen door te strijken

Heeft u kaarsvet in u t-shirt leg er dan een doekje op en ga het strijken.

Ashley h.
Tip #4626


Kaarsvet uit kleding stomerij

Je moet niet een strijkbout gebruiken, je mag het kaarsvet er niet in persen. Je kan beter een föhn gebruiken een hete kraan doet of een sopje van biotex doet overigens ook wonderen om kaarsvet uit kleding te verwijderen.

Een stomerij zou ik pas als laatste optie inzetten.

Keesje
Tip #18149


RVS Theelichten schoonmaken

RVS theelichten snel en perfect schoon met wasbenzine. Wel eerst de grote stukken eraf gekrabd met een houten spatel met recht uiteinde.

Wilhelmina Hellinga
Tip #15399


Kaarsvet verwijderen met strijkijzer

Als je kaarsvet op de vloer is gedruppeld kan je dit makkelijk verwijderen door een papier erop te leggen en hier dan met een strijkijzer over heen te gaan.

Sandra Aarnoudse
Tip #1465


Kaarsvet van tafel verwijderen

De harde delen Kaarsvet op je tafel verwijderen met de kaasschaaf(deze heeft geen scherpe randen) de rest verwijderen met keukenpapier en wasbenzine, daarna de plek ontvetten, klaar in een paar minuten.

Carlo
Tip #16356


Kaarsvet wegkrabben met vork

U kunt kaarsvet op uw tafel afkrabben met de platte kant van je vork. Krasvrij en handig als je geen strijkijzer op je tafel wil zetten.

Femke Van Daele
Tip #9641


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Kaarsvet weg krabben

Kaarsvet op uw kleding gemorst? Gewoon hard laten worden en daarna zoveel mogelijk weg krabben. Direct in de wasmachine doen op normaal wasprogramma en het is helemaal weg.

Janna
Tip #4900


Kaarsvet verwijderen met spiritus

Haal eerst het harde vet weg met je nagels of een niet te scherp mesje. De vetvlekken die overblijven besproei je met spiritus. Laten inwerken en wegwrijven. Dit wel een aantal keren herhalen, maar het helpt wel. Heb het toegepast op onze glazen buitentafel en die glanst weer als nieuw.

Simone
Tip #5034


Tips bij een kaarsvet vlek

Vlekken van kaarsvet zijn helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. We beginnen met onze vingers of met de botte kant van een mes zoveel mogelijk kaarsvet weg te halen. De vlek die overblijft bedekken we met grauw of ander absorberend papier en daarover strijken we met een warm (niet te heet) strijkijzer. In 99 van de 100 gevallen zal het absorberend papier de hele vlek hebben weggenomen. Mochten er na deze ouderwetse behandeling toch nog restvlekken overblijven, dan haalt u die gemakkelijk weg met wasbenzine op een prop schone watten.

Tip #96


Kaarsvet vlekken verwijderen met föhn

Heb je kaarsvet op stof of op tafel en het is al hard? Pak de föhn en houd deze erop. Het kaarsvet wordt weer vloeibaar en je kunt het er zo afhalen met een lepel of met een mesje.

Rachelle
Tip #4302


Kaarsvet losweken met hete kraan

Voor kaarsvet op gladde oppervlaken hou je het onder een hete kraan. Werkt op de moeilijkse plekken.

Ewout
Tip #2803


Föhn en keukenpapier

Gewoon met de haarföhn heet föhnen, vervolgens gesmolten was opnemen met keukenpapier, simpel en afdoend.

Ida Goedhart
Tip #2801


Kaarsvet verwijderen in de vriezer

Leg het kledingstuk of de textiel in de diepvries en voila, u kunt het kaarsvet er zo afhalen

Let
Tip #2206


Föhnen en deppen met keukenrol

Ik haal kaarsvet van meubels en vloer met een haarfohn op z'n warmste stand en dan deppen met keukenrol je krijgt dan geen krassen.

Anja
Tip #2177


Kaarsvet op plavuizen

Kaarsvet op ruwe of onregelmatige plavuizen kan je verwijderen met wasbenzine.

Inge
Tip #1894


Kaarsvetvlekken verwijderen met terpetine

Als je oud kaarsvet op je vensterbank of tafel hebt, maak het dan schoon met een keukenpapiertje en wat terpentine. De kaarsvet verdwijnt binnen 1 veeg. Haal er wel even een schoon doekje met water over als je klaar bent.

Angeline
Tip #1683


Keukenpapier op de vlek en strijken

Kaarsvet in textiel (vloerbedekking; kleding; etc.) haal je weg door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en eroverheen te strijken. Pas de temp. van de strijkijzer aan aan het textiel. De vlek gaat er volledig uit.

Linda
Tip #99


Kaarsvet weghalen met föhn

Kaarsvet op gladde oppervlakten, verwijder je door er even overheen te föhnen.

Tip #98


Terpetine tegen kaarsvet

Ik wou dat ik van was was en jij van terpentijn. Aan dat liedje moest ik denken bij het verwijderen van kaarsvet. En jawel een probaat middel.

Martha
Tip #97


St. Marc middel werkt

Mijn moeder (ook oma :-)) kwam met de perfecte tip voor ons om het kaarsvet uit onze onbehandelde teakhouten eettafel te verwijderen: met St.Marc. Ammoniak moet vast ook lukken, maar dat stinkt zo. (St. Marc gebruiken we ook altijd vóór het schilderen: is een prima ontvetter). Onze tafel is weer zo goed als nieuw!

Tip #7534


Gestold kaarsvet uit glas halen

Doe wat afwasmiddel gewoon puur niet verdunnen erop. Even laten staan en je haalt het zo weg

Ans
Tip #21135


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen