Kaarsvet krijg je weg door er een keukenrolpapiertje op te leggen en met de hete strijkbout eroverheen te strijken, het kaarsvet zuigt dan zo in het papier.

Anoniem - Tip #1677

2 0

Login om een reactie te geven:Vlekken van kaarsvet zijn helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken. We beginnen met onze vingers of met de botte kant van een mes zoveel mogelijk kaarsvet weg te halen. De vlek die overblijft bedekken we met grauw of ander absorberend papier en daarover strijken we met een warm (niet te heet) strijkijzer. In 99 van de 100 gevallen zal het absorberend papier de hele vlek hebben weggenomen. Mochten er na deze ouderwetse behandeling toch nog restvlekken overblijven, dan haalt u die gemakkelijk weg met wasbenzine op een prop schone watten.

Anoniem - Tip #96

0 0

Login om een reactie te geven:Kaarsvet op ruwe of onregelmatige plavuizen kan je verwijderen met wasbenzine.

Inge - Tip #1894

0 0

Login om een reactie te geven:Ik haal kaarsvet van meubels en vloer met een haarfohn op z'n warmste stand en dan deppen met keukenrol je krijgt dan geen krassen.

Anja - Tip #2177

0 0

Login om een reactie te geven:Als je oud kaarsvet op je vensterbank of tafel hebt, maak het dan schoon met een keukenpapiertje en wat terpentine. De kaarsvet verdwijnt binnen 1 veeg. Haal er wel even een schoon doekje met water over als je klaar bent.

Angeline - Tip #1683

0 0

Login om een reactie te geven:Kaarsvet in textiel (vloerbedekking; kleding; etc.) haal je weg door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en eroverheen te strijken. Pas de temp. van de strijkijzer aan aan het textiel. De vlek gaat er volledig uit.

Anoniem - Tip #99

0 0

Login om een reactie te geven:Ik wou dat ik van was was en jij van terpentijn. Aan dat liedje moest ik denken bij het verwijderen van kaarsvet. En jawel een probaat middel.

Anoniem - Tip #97

0 0

Login om een reactie te geven:Kaarsvet op gladde oppervlakten, verwijder je door er even overheen te föhnen.

Anoniem - Tip #98

0 0

Login om een reactie te geven:Leg het kledingstuk of de textiel in de diepvries en voila, u kunt het kaarsvet er zo afhalen

Let - Tip #2206

0 0

Login om een reactie te geven:Gewoon met de haarföhn heet föhnen, vervolgens gesmolten was opnemen met keukenpapier, simpel en afdoend.

Ida Goedhart - Tip #2801

0 0

Login om een reactie te geven:Kaarsvet droogt in een keer op als het op iets kouds terecht komt, maar zolang het nog vloeibaar is kun je het gemakkelijk weg halen. Dus als kaarsvet is op gedroogd hoef je er alleen maar wat kokend water overheen te gieten, en weg is het!
Groetjes nienke

Anoniem - Tip #7391

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn moeder (ook oma :-)) kwam met de perfecte tip voor ons om het kaarsvet uit onze onbehandelde teakhouten eettafel te verwijderen: met St.Marc. Ammoniak moet vast ook lukken, maar dat stinkt zo. (St. Marc gebruiken we ook altijd vóór het schilderen: is een prima ontvetter). Onze tafel is weer zo goed als nieuw!

Anoniem - Tip #7534

0 0

Login om een reactie te geven:Haal eerst het harde vet weg met je nagels of een niet te scherp mesje. De vetvlekken die overblijven besproei je met spiritus. Laten inwerken en wegwrijven. Dit wel een aantal keren herhalen, maar het helpt wel. Heb het toegepast op onze glazen buitentafel en die glanst weer als nieuw.

Simone - Tip #5034

0 0

Login om een reactie te geven:Kaarsvet op uw kleding gemorst?
Gewoon hard laten worden en daarna zoveel mogelijk weg krabben.
Direct in de wasmachine doen op normaal wasprogramma en het is helemaal weg.

Janna - Tip #4900

0 0

Login om een reactie te geven:Voor kaarsvet op gladde oppervlaken hou je het onder een hete kraan.
Werkt op de moeilijkse plekken.

Ewout - Tip #2803

0 0

Login om een reactie te geven:Ik lees verschillende keren dat je kaarsenwas uit textiel moet verwijderen met keukenpapier en een hete strijkbout. Volgens de stomerij moet je dat dus NOOIT doen want je perst dan een gedeelte van de was juist in het textiel.

Anoniem - Tip #3254

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je kaarsvet op stof of op tafel en het is al hard? Pak de föhn en houd deze erop. Het kaarsvet wordt weer vloeibaar en je kunt het er zo afhalen met een lepel of met een mesje.

Rachelle - Tip #4302

0 0

Login om een reactie te geven: