Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Karaf schoonmaken

Hoe kan je wijnaanslag uit een karaf verwijderen of kalk uit een waterkaraf krijgen?

Een karaf is nou typisch zo’n ding dat je nooit schoonmaakt totdat je in ene ziet hoe vuil deze is geworden. Dan hebben we het over de waterkaraf natuurlijk, want als je een karaf gebruikt voor wijn, dan zie je al vrij snel dat deze vies is. Op deze pagina vind je tips voor als je kalk- of wijnaanslag uit een karaf wilt verwijderen. Dat is soms best een lastig klusje omdat de afwasborstel vaak niet door de hals past. Gelukkig kent Oma nog wel een paar trucjes om ook de bodem van het karaf te kunnen reinigen.

Karaf reinigen met cola

Vul de te reinigen karaf met cola, 24 uur laten staan, afwassen met sopje goed naspoelen en drogen. Zonder de stop erop wegzetten.

Oma Nel
Tip #2676


Karaf schoonmaken met azijn en zeezout

Vlekken in Uw karaf? Azijn(wit) + zeezout karaf meevullen een paar uur laten staan.
Weg kalk vlekken.

Micky
Tip #776


Karaf met nauwe hals schoonmaken

als de bodem van een karaf aanslag heeft waar je niet goed bij kunt, dan kun je de karaf in de vaatwasser vaak wel gewoon goed schoon krijgen. Als dit niet lukt, dan is er nog een handige methode: Doe een handje rijst in het karaf en voeg hier wat vaatwasmiddel aan toe. Dek de bovenkant af met iets (een handdoek, of snijplankje of zoiets) en ga als een gek schudden! De rijst heeft in combinatie met het afwasmiddel een schurend effect en het wordt schoon op plekken waar je niet goed bij kunt.

Sjelsjel
Tip #16642


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen