Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koffievlek verwijderen

Hoe verwijder je een koffievlek uit het tapijt of uit kleding?

Een koffievlek uit een tapijt of je kleding verwijderen gaat makkelijker en sneller met deze tips en huis, tuin en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

Koffievlek verwijderen met Spa rood

Heb je koffie of rode wijn vlekken op je tapijt gooi er dan spa rood over heen, daarna een handdoek om te drogen. De spa bruist de vlek weg.

Willeke
Tip #1440


Koffievlek verwijderen met citroen

Heeft u een koffie of wijnvlek in uw vloerbedekking? het sap van een verse citroen doet wonderen.

Rosa Tol
Tip #121


Tips bij het verwijderen van koffievlek

Is de inhoud van een kopje koffie op uw tapijt terechtgekomen dan is het niet zo gemakkelijk om een van de bovengenoemde methoden praktisch toe te passen. Daarvoor zij de omvang en het gewicht van het tapijt een beletsel. In zo´n geval breekt u de bruine kleurstof af door de plek in te wrijven met zuivere glycerine. Direct daarna veegt u de vlek na met water en ammonia. Leg altijd een laag kranten onder het tapijt als dat mogelijk is en probeer zo weinig mogelijk water te gebruiken. Als de vlek weg is, zet dan een stoel over de natte plek, zodat het tapijt ongestoord kan opdrogen.

Tip #120


Koffievlek verwijderen met vochtige doek

Koffievlekken geven zelden een probleem als we er gelijk bij zijn. Van alle gladde oppervlakten halen we de vlek weg met een vochtige doek. Heeft de vlek zich vastgezet, dan kan hij wel eens hardnekkig zijn. Kookechte stoffen (ongekleurd katoen of linnen) kook je uit in neutraal sop.

delinde2011
Tip #116


Koffievlek uit kleding halen

Als je koffie over je kleren morst, dan kun je dit er eenvoudig uithalen met lauw water. het handigste is om het kleding stuk uit te trekken en goed te spoelen. Als dit niet kan, gebruik dan een doekje met ruim water.

Hardnekkige oude koffievlekken kun je uit kleding halen door met azijn of vlekkenverwijderaar aan de slag te gaan. Wat dikker op de vlek doen, eventjes boenen, laten weken en vervolgens in de wasmachine. Succes!

Sjelsjel
Tip #16594


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen