Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Leer schoonmaken

Hoe kun je leer het beste reinigen?

Bekijk hier de tips van Oma die helpen bij het reinigen van leer en of er huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn die ook kunnen helpen.

Leer schoonmaken met ossengalzeep

Leer kan erg vies worden. Om er voor te zorgen dat het leer weer goed schoon wordt, gebruik ik altijd ossengalzeep om dit schoon te maken. Door hier een sopje van te maken, is het namelijk mogelijk om alle viezigheid weer van het leer af te krijgen. Voor dun leer kun je dit het beste doen met een zachte doek. Bij wat dikker leer is het mogelijk om een schuursponsje te gebruiken om alle viezigheid er af te krijgen.

Eva E
Tip #20658


Leer schoonmaken met zeep en lauwwarm water

Leer/leder kun je snel en eenvoudig reinigen met sunlight zeep en lauw water. Ook ossengalzeep werkt prima. Gebruik bij dik leer een stevig borsteltje zoals een nagelborsteltje. Voor dunner leer volstaat een doek. Voor nubuckleer kun je ook een schuursponsje gebruiken. Als nubuckleer daarna droog is, kun je het opruwen met een suèdeborsteltje. Wel altijd eerst voor de zekerheid testen op een onopvallende plek van het te behandelen leder.

Mathilde
Tip #14181


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen