Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Wanneer er een dikke klodder lijm op kleding zit, kunt u het beste Terpetijn gebruiken en krabben. Aceton helpt alleen op een harde achtergrond. In de diepvries heeft ook geen zin evenals pindakaas.

4 5 2 1


Ik heb alle tips gebruikt, maar stickerverwijderaar werkt toch het beste en snelste.

3 5 1 0


Lijmvlekken die je heel moeilijk verwijderen kan, nat maken met ontsmettings alcohol 70% en zachtjes uitwrijven.

5 0 0


Lijmresten op glas (bijv. van plastic folie) insmeren met een laagje boter. Laat 1 of 2 dgn. inwerken. Daarna de smurrie met een plamuurmes eraf schrapen. Event. restantjes met wat spiritus o.i.d. wegwerken.

5 0 0


Lijm (van een lijmpistool) in je kleren kunt u net zo verwijderen als bij kaarsvet. Twee vellen keukenpapier op de lijm, strijkijzer er over heen wrijven zodat de lijm weer warm wordt en weer smelt. Het keukenpapier absorbeert de lijm en weg is vlek.

5 0 0


Mijn dochter had lijm in haar nieuwe t-shirt, ik heb er stickerverwijderaar op gedaan en de lijm is verdwenen.

5 0 0


Heb je lijm in je kleren, leg het een nacht in de diepvries, en je krabt het er zo af.

5 0 1


Wilt u de lijmresten die achter gebleven zijn van uw vloerbedekking van de trap verwijderen? Giet er cola over heen, (ons is geadviseerd het betere merk cola te nemen ik weet niet of de "goedkopere" ook werken) De cola even een paar minuutjes in laten werken en de lijm verdwijnt als sneeuw voor de zon! Met een plamuur mesje kunt u het nu heel makkelijk verwijderen. Evt de lastige plekjes nog eens behandelen met cola. Mijn man had Binnen het uur onze zoldertrap van 13 treden brand schoon. De recht opstaande trap gedeelte"s heeft hij met een spons goed nat gemaakt. Dit was ook met een uurtje klaar. Wel de ruimte onder de trap leeg ruimen want het lekt door de naden heen.

5 0 0


Lastige lijmresten Lijmresten, zelfs tweeseconden-lijm, lossen op door aceton! Zorg ervoor dat het aceton, dit zit trouwens bijvoorbeeld in nagellakremover, onder de lijmrest kan lopen. Laat dit even inweken. Wip vervolgens het plakkaat eraf met een mesje of spatel.

5 0 0


Gebruik nagellak remover, waar geen acceton in zit en geen alcohol en het is er meteen uit!

5 0 0


Lijmvlekken verdwijnen over het algemeen als u de stof in warm sop wast. Vlekken die door plasticlijm zijn veroorzaakt, haalt u weg met aceton.

5 0 0


Lijmvlekken van stickers, posters prijskaartjes verwijderen met doodgewone terpentijn.

5 0 0


Lijmresten (van stickers etc) kunnen verwijdert worden door er pindakaas op te smeren.

5 0 0


Met een reinigingsdoekje (van stof) die je bij aankoop van een bril krijgt, over de lijmrest wrijven. Het duurt even, maar werkt wel. Handig bij kleine oppervlakten.

5 0 0


Met een W5 doekje van de lidl krijg je de lijmresten er super makkelijk af.

5 0 0


Ik heb geen goede ervaring met terpentijn: het helpt niet en het stinkt. Bij mij gingen de lijmvlekjes er met aceton goed uit.

5 0 0


WD40 is je beste vriend bij lijmresten, mits de ondergrond vet mag worden.

5 0 0


Lijmvlekken uit de kleding met alcohol voor vlekken 100 % eruit :)

5 0 0


Als de lijm helemaal aan je vingers zit vastgeplakt, moet je er gewoon wat tandpasta op smeren. Even afspoelen met wat water en weg lijm.

5 0 0