Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Weet je hoe je roestvrijstaal mooi schoonkrijgt? Denk ook eens aan een aangekoekte ketel of de binnenkant van de koffiepot. Met een sponsje met biotex. Echt het vliegt eraf!

14 0


RVS achterwand: Als je de roestvrijstalen achterwand boven je gasfornuis of kookplaat inwrijft met een puur afwasmiddel op een vezeldoek,(lekker dik) en stijkt het met de vleugrichting uit, dan zijn de rare spatten en vlekken na even met een vaatdoekje met de vleug uitwrijven in notime wegen hij is weer als nieuw. evt. af en toe even opnieuw weer even met afwasmiddel opnieuw herhalen.

2 0


De aanslag op het fornuis of de afzuigkap is meestal vet en door vet gebonden vuil. Vet lost het beste door vet op. Neem een goedkope slaolie op keukenpapier en wrijf hiermee het RVS schoon. Door de lichte vetfilm die achterblijft krijgt nieuw vuil ook minder vat op het materiaal.

2 3


Vlekken in (geborsteld)rvs kun je verwijderen door de vlekken met een zachte doek goed in te smeren met koperpoets. Daarna de koperpoets goed uitwrijven.Eventueel nogmaals herhalen bij hardnekkige vlekken. Ik heb een voordeur met veel glas en geborsteld rvs. Ik had het glaswerk met water en spiritus gezeemd en tot mijn grote schrik zaten er div. vlekken op het rvs wat ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg.Maar na 3x het behandeld te hebben met koperpoets zijn de vlekken verdwenen.

1 0


Roestvrijstaal! Wil je roestvrijstaal laten glimmen, doe een paar druppels meubelolie op een doekje en wrijf het hiermee op.

0 0


RVS laten glimmen ,eerst schoonmaken en daarna met keukenrol een paar druppels olijfolie er op doen en dan er opsmeren dan glimt het heel mooi.

0 0


Roestvrijstaal krijg je mooi glimmend door het met babyolie in te smeren.

0 0


Roestvrij stalen keukentoestellen, mooi! Maar al die vingers erop! Vaak heb je strepen na het schoonmaken. Met wat olijfolie krijg je ze streeploos schoon.

0 0


Om de buitenkant van een roestvrijstalen koelkast langdurig ganzend en vlekafstotendte houden gebruik ik chroompoets voor de fiets.

0 0


Roestvrij staal schoon zonder strepen met een micro vezel doekje.

0 0


Iedereen kent het wel, na het schoonmaken van je RVS ontstaan er van die lelijke strepen... als u uw RVS mooi wilt houden, smeer het dan na het schoonmaken in met wat babyolie. daarna even uitwrijven met een droge doek, en je RVS blijft streeploos!!! makkelijk met een kookplaat, hij is daarna ook weer makkelijk schoon te maken...

0 0


De bovenkant van de afzuigkap is makkelijk schoon te krijgen, door deze in te smeren met lampenolie, even laat intrekken en afnemen met keukenpapier. Helemaal schoon en blinkend ook nog!

0 0


RVS spullen wrijf ik mooi glanzend schoon met een klein beetje zonnebloemolie op een keukenpapiertje. De vlekken verdwijnen direct en het gaat mooi egaal glanzen. Je bent lekker snel klaar!

0 0


Maak het oppervlak eerst schoon met afwasmiddel op een doekje. Goed afnemen. Dan inwrijven met wat glansspoelmiddel. De vervelende vlekken en strepen blijven weg.

0 0


Paar druppeltjes glans spoelmiddel op je fornuis en dan met droge zachte doek afnemen, weer helemaal in de glans.

0 0


Wrijf je RVS-fornuis, magnetron, afzuigkap, oven of spullen van RVS na het schoonmaken in met azijn. Daarna afdrogen en licht opwrijven met een microvezeldoekje. Het glimt als nooit te voren en geen vlekken of vingerafdrukken meer.

0 2


Onze nieuwe keuken heeft een rvs gas kookplaat.nu kun je dure creme, spuitbussen kopen, maar wij maken onze kookplaat schoon met enkele drupjes olijfolie en je kookplaat glimt weer en is de volgende keer makkelijker schoon te maken.

0 0


RVS schoonmaken: heet water en wat dreft en vervolgens met een microvezel (spons of doek) over bijv kookplaat uitwrijven, m.n. op de plekken waar de vetplekken zitten. Zuig het water op mbv de microvezel doek. Pak een droge microvezel en droog de plaat daarmee helemaal af. Nooit meer strepen op je RVS. Dit werkt op al je RVS apparatuur, maar ook je keukenblad bijv.

0 0


Om RVS mooi te laten blinken met klein beetje afwasmiddel op een zachte schuursponsje in vrijven daar na met een stukje keukenrol papier na vrijven.

0 0


RVS wordt erg mooi schoon met babyolie.

0 0


Heeft u water vlekken op uw rvs fornuis, maak dit schoon met schoonmaak azijn. Daarna insmeren met wat olie.

0 0


Een RVS fornuis of koelkast krijg je heel mooi schoon en vlek/streepvrij door na het schoonmaken in te wrijven met wat koperpoets, wel goed uitwrijven.

0 0


Eerst even afnemen met normaal huishoud doekje, daarna met heet water en een schone zeem er overheen. Streeploos schoon zonder foute middeltjes of zogenaamde toverdoekjes.

0 0


Ik maak vanaf het begin af aan mijn RVS koelkast en afzuigkap schoon met pledge. Ik hoef dan geen olie te gebruiken en het oppervlakte blijft glad.

0 0