Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

RVS schoonmaken

Hoe kun je het beste roestvrij staal schoonmaken?

RVS of roestvrijstaal schoonmaken met deze handige tips van oma:

RVS Schoonmaken: Biotex

Weet je hoe je roestvrijstaal mooi schoon krijgt? Denk ook eens aan een aangekoekte ketel of de binnenkant van de koffiepot. Met een sponsje met Biotex vliegt de viezigheid van het RVS af!

Marijke Bakker
Tip #1028


RVS schoonmaken met olie

De aanslag op het fornuis of de afzuigkap is meestal vet en door vet gebonden vuil. Vet lost het beste door vet op. Neem een goedkope slaolie op keukenpapier en wrijf hiermee het RVS schoon. Door de lichte vetfilm die achterblijft krijgt nieuw vuil ook minder vat op het materiaal.

Chris
Tip #2213


Afwasmiddel

RVS achterwand: Als je de roestvrijstalen achterwand boven je gasfornuis of kookplaat inwrijft met een puur afwasmiddel op een vezeldoek,(lekker dik) en stijkt het met de vleugrichting uit, dan zijn de rare spatten en vlekken na even met een vaatdoekje met de vleug uitwrijven in notime wegen hij is weer als nieuw. evt. af en toe even opnieuw weer even met afwasmiddel opnieuw herhalen.

Roger
Tip #1625


Koperpoets

Vlekken in (geborsteld)rvs kun je verwijderen door de vlekken met een zachte doek goed in te smeren met koperpoets. Daarna de koperpoets goed uitwrijven.Eventueel nogmaals herhalen bij hardnekkige vlekken. Ik heb een voordeur met veel glas en geborsteld rvs. Ik had het glaswerk met water en spiritus gezeemd en tot mijn grote schrik zaten er div. vlekken op het rvs wat ik er met geen mogelijkheid meer uit kreeg.Maar na 3x het behandeld te hebben met koperpoets zijn de vlekken verdwenen.

Gr. Diana
Tip #3395


Koelkast poetsen met Pledge

Ik maak vanaf het begin af aan mijn RVS koelkast en afzuigkap schoon met pledge. Ik hoef dan geen olie te gebruiken en het oppervlakte blijft glad.

Ann
Tip #4530


Streeploos RVS

Eerst even afnemen met normaal huishoud doekje, daarna met heet water en een schone zeem er overheen. Streeploos schoon zonder foute middeltjes of zogenaamde toverdoekjes.

Joy
Tip #4916


Koperpoets

Een RVS fornuis of koelkast krijg je heel mooi schoon en vlek/streepvrij door na het schoonmaken in te wrijven met wat koperpoets, wel goed uitwrijven.

Wilma
Tip #4094


RVS poetsen zonder strepen

Maak het oppervlak eerst schoon met afwasmiddel op een doekje. Goed afnemen. Dan inwrijven met wat glansspoelmiddel. De vervelende vlekken en strepen blijven weg.

K. Degenaar
Tip #2325


RVS poetsen met olijfolie

Onze nieuwe keuken heeft een rvs gas kookplaat.nu kun je dure creme, spuitbussen kopen, maar wij maken onze kookplaat schoon met enkele drupjes olijfolie en je kookplaat glimt weer en is de volgende keer makkelijker schoon te maken.

Tip #3365


Karnemelk helpt tegen strepen op RVS

Ik heb een rvs fornuis en alle middeltjes geprobeerd om het fornuis vlek en streepvrij te krijgen.
Dit middel werkt perfect: simpel reinigen met karnemelk.

Wilma
Tip #5736


Watervlekken poetsen met schoonmaakazijn

Heeft u water vlekken op uw rvs fornuis, maak dit schoon met schoonmaak azijn. Daarna insmeren met wat olie.

Gerlinda
Tip #3866


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Babyolie

RVS wordt erg mooi schoon met babyolie.

Bianca Koops
Tip #3751


Afwasmiddel met schuursponsje

Om RVS mooi te laten blinken met klein beetje afwasmiddel op een zachte schuursponsje in vrijven daar na met een stukje keukenrol papier na vrijven.

Jeannietta
Tip #3553


Dreft om RVS schoon te maken

RVS schoonmaken: heet water en wat dreft en vervolgens met een microvezel (spons of doek) over bijv kookplaat uitwrijven, m.n. op de plekken waar de vetplekken zitten. Zuig het water op mbv de microvezel doek. Pak een droge microvezel en droog de plaat daarmee helemaal af. Nooit meer strepen op je RVS. Dit werkt op al je RVS apparatuur, maar ook je keukenblad bijv.

Bar
Tip #3481


Glansspoelmiddel op fornuis

Paar druppeltjes glans spoelmiddel op je fornuis en dan met droge zachte doek afnemen, weer helemaal in de glans.

Anouk
Tip #2497


Maak RVS schoon met azijn

Wrijf je RVS-fornuis, magnetron, afzuigkap, oven of spullen van RVS na het schoonmaken in met azijn. Daarna afdrogen en licht opwrijven met een microvezeldoekje. Het glimt als nooit te voren en geen vlekken of vingerafdrukken meer.

Frank
Tip #2704


Meubelolie

Roestvrijstaal! Wil je roestvrijstaal laten glimmen, doe een paar druppels meubelolie op een doekje en wrijf het hiermee op.

Jolanda
Tip #1029


RVS schoonmaken met zonnebloemolie

RVS spullen wrijf ik mooi glanzend schoon met een klein beetje zonnebloemolie op een keukenpapiertje. De vlekken verdwijnen direct en het gaat mooi egaal glanzen. Je bent lekker snel klaar!

Monique
Tip #2311


Afzuigkap poetsen met lampenolie

De bovenkant van de afzuigkap is makkelijk schoon te krijgen, door deze in te smeren met lampenolie, even laat intrekken en afnemen met keukenpapier. Helemaal schoon en blinkend ook nog!

Daphne
Tip #2205


Babyolie tegen lelijke strepen op RVS

Iedereen kent het wel, na het schoonmaken van je RVS ontstaan er van die lelijke strepen... als u uw RVS mooi wilt houden, smeer het dan na het schoonmaken in met wat babyolie. daarna even uitwrijven met een droge doek, en je RVS blijft streeploos!!! makkelijk met een kookplaat, hij is daarna ook weer makkelijk schoon te maken...

Wendy
Tip #2183


Microvezeldoekje

Roestvrij staal schoon zonder strepen met een micro vezel doekje.

Maaike
Tip #1893


Chroompoets

Om de buitenkant van een roestvrijstalen koelkast langdurig ganzend en vlekafstotendte houden gebruik ik chroompoets voor de fiets.

Janneke
Tip #1798


Roestvrijstaal met olijfolie

Roestvrij stalen keukentoestellen, mooi! Maar al die vingers erop! Vaak heb je strepen na het schoonmaken. Met wat olijfolie krijg je ze streeploos schoon.

*ti*
Tip #1165


Roestvrijstaal poetsen met babyolie

Roestvrijstaal krijg je mooi glimmend door het met babyolie in te smeren.

Tip #1031


RVS laten glimmen met olijfolie

RVS laten glimmen ,eerst schoonmaken en daarna met keukenrol een paar druppels olijfolie er op doen en dan er opsmeren dan glimt het heel mooi.

Lenie
Tip #1030


Schoonmaken met alcohol

Gebruik altijd alcohol 96% (verkrijgbaar bij de drogist) 

Afzuigkap e.d. schoonmaken met keukenpapier gedept in de alcohol en na wrijven met een microvezeldoek. Weinig nodig en hygiënisch.

Fred Maarn
Tip #15663


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen