De beste tips

Vliegen bestrijden

#1. Doorzichtig zakje met water ophangen

Tegen vliegen: een doorzichtig boterham- of diepvrieszakje met water vullen en ophangen in de deur- en raamopening. Om één of andere reden komen de vliegen dan niet binnen. Muggen wel:-(

Vliegen bestrijden

#2. Azijn tegen vliegen

Vliegen, zet dan een beker azijn ergens neer.
Vliegen bestrijden

#3. Kruidnagel badje houdt vliegen weg

Een bakje met water en wat hele kruidnagels, gegarandeerd geen vliegen meer in huis! Staat bij mij beneden op de keuken tafel en het hele huis is vrij van vliegen.
Bekijk 16 andere tips

De nieuwste tips

Vliegen bestrijden

19 Tips tegen vliegen!

Wij geven niet alleen tips maar ontkrachten ook mythes, let maar op:

Citriodiol - Bevat 40% Citriodiol, wat vliegen tot wel 8 uur op afstand kan houden. Het is een mildere variant van DEET en is effectiever tegen muggen dan tegen vliegen.

Citroen als vliegenwerend middel - Snijd een citroen doormidden, prik er gaten in en plaats deze op de eettafel. Dit zal vliegen ontmoedigen om rond te zwerven.

De waterzakjes methode - Hang een doorzichtige plastic zak gevuld met water op. Vliegen zien dit soms als een spinnenweb en blijven op afstand. Sommigen voegen zelfs muntjes toe voor extra effect.

Vliegen verjagen met planten - Basilicum is niet effectief in het afweren van vliegen. De hoeveelheid basilicum die nodig is om vliegen weg te houden, is onpraktisch.

Ultrasoon geluid via smartphone-apps - Hoewel smartphone-apps met ultrasoon geluid bij muggen niet effectief zijn gebleken, lijken ze wel effectiever te zijn tegen vliegen.

Wind en kou als vliegenverdrijver - Het is bewezen dat vliegen kunnen landen en prikken, zelfs bij sterke tegenwind.

Vliegen vangen met wijn - Het is mogelijk om vliegen aan te trekken met een glas wijn, maar dit kan kostbaar zijn en is niet erg efficiënt voor het verminderen van de vliegenpopulatie.

De traditionele vliegenmepper - De ouderwetse vliegenmepper is bewezen effectief. Een krachtige en nauwkeurige slag is belangrijk.

Plakstrips - Plakstrips worden als dieronvriendelijk beschouwd vanwege onbedoelde vangst en worden niet aanbevolen.

Tea Tree Olie - Hoewel Aboriginals in Australië dit als een vliegenwerend middel gebruiken, is het effect niet wetenschappelijk bewezen.

Klamboe - Hang een klamboe boven je bed om vliegen op afstand te houden, maar zorg ervoor dat er geen vliegen binnen de klamboe belanden.

Houd het huis schoon - Een schoon huis met weinig vet en veel desinfectiemiddelen zal vliegen ontmoedigen om binnen te komen.

Hor voor het raam - Het plaatsen van een hor voor het raam is een goedkope en effectieve manier om vliegen buiten te houden.

De elektrische vliegenmepper - Vooral oudere, mogelijk onveilige modellen hebben veel effect tegen muggen.

Citronella en citronellastekkers - Citronella werkt matig als vliegenwerend middel, maar het effect is niet overtuigend.

Anti-vliegenlamp - Een vliegenlamp kan effectief zijn tegen vliegen en heeft vaak bijvangst van muggen. Het kan goed werken in combinatie met andere methoden, zoals de waterzakmethode.

Geurkaarsen - Geurkaarsen zijn in het verleden getest en hebben zich niet als effectieve vliegenwerende middelen bewezen, maar ze kunnen wel aangenaam ruiken.

ThermaCell - ThermaCell lijkt redelijk te werken als een lantaarnachtig apparaat voor reizen, maar het kan minder effectief zijn in winderige omstandigheden. Het is raadzaam om kritisch naar beoordelingen te kijken.

Vliegen bestrijden

vliegen verjagen

snijd een citroen open en steek er wat kruitnagels in ...leg het op een schoteltje en plaats waar je wilt ....vliegen houden hier niet van 

Vliegen bestrijden

Brood met schoonmaak azijn

Simpel een boterham gedrenkt in schoonmaak azijn in de container leggen……en de vliegen blijven weg!

Nog 16 andere tips

Vliegen bestrijden

Allesreiniger met citroengeur

Vliegen in huis? allesreiniger met een sterke citroengeur in een kopje/ schaaltje op tafel zetten. Je huis ruikt heerlijk en de vliegen houden het niet lang vol in je huis.
Vliegen bestrijden

Doorzichtig zakje water met rosse centen ophangen

Hang een doorzichtig zakje omhoog (heet water) met roste centen (de vliegen zien dat van 30 meter).

Vliegen bestrijden

Bakjes met kruidnagel

Heeft U vliegen in huis vul bakjes met kruidnagels.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vliegen bestrijden

Zakje met koud water ophangen in deuropening

Hou vliegen buitenshuis. Pak een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water, maak het goed dicht met een touw. En hang dit in het deurkozijn waar de vliegen binnenkomen. De vliegen kijken niet recht vooruit, maar schuin, ze hebben dan breedbeeld. En zo komen ze niet naar binnen. Het werkt echt. Gehoord van iemand die bij het I.V.N werkt.
Vliegen bestrijden

Schoonmaakazijn tegen insecten

Zet een schaaltje niet te klein en niet te groot op je balkon of in de tuin gevuld met schoonmaakazijn. En weg zijn de insecten en vooral vliegen. Succes( Het helpt bij ons)

Vliegen bestrijden

Houd je huis schoon!

Last van vliegen in huis? Ze komen af op (rottend) afval, zoetigheid en warmte. Hou je huis schoon en gebruik een hor in de zomer. 

Vliegen bestrijden

Zakje met water ophanhen

Vul een boterhamzakje met water en hang dit voor de keukendeur, bij veel last van vliegen ook nog een paar in de tuin en onder de parasol, gegarandeerd geen vlieg meer te bekennen.
Vliegen bestrijden

Okkernotentak voor het raam hangen

Neem een okkernotentak en hang deze voor het open raam/deur. De okkernoot geeft een geur af die voor vliegen als vervelend wordt ervaren.
Vliegen bestrijden

Basilicum plant houdt vliegen buiten

Een pot basilicum in de vensterbank houdt vliegen uit de keuken.
Vliegen bestrijden

Citronella houdt vliegen weg bij bbq

Vliegen bij het het bbq zet 2 schaaltjes citronella en weg zijn ze. Lekker eten

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Vliegen bestrijden

Doorzichtig zakje water ophangen

Tegen vliegen: een doorzichtig boterham- of diepvrieszakje met water vullen en ophangen in de deur- en raamopening. Om één of andere reden komen de vliegen dan niet binnen. Muggen wel :-(

Vliegen bestrijden

Netels houden vliegen buiten

Als veel last heb van vliegen binnen in uw huis leg dan op de plaatsen waar u geen last wild hebben netels zij houden ze buiten.
Vliegen bestrijden

Een apart bord eten voor de vliegen

Als er vliegen zijn en je wilt ongestoord eten maak dan een groot bord eten en zet die op de salontafel.Je eigen eten eet je op de eettafel.Resultaat : De vliegen laten je met rust en eten lekker wat erop de salontafel staat ! En vergeet niet...Jij kan ongestoord eten !
Vliegen bestrijden

Spiegeltjes ophangen

Na het ophangen van spiegeltjes bovenaan de keukendeur, etc en aan een parasol blijven vliegen ook weg
Vliegen bestrijden

Kruidnagel of basilicum plant

Schoteltje met kruidnagels neerzetten, om de paar dagen even wrijven om geur vrij te maken. Basilicum plant in pot neerzetten . Geurt lekker en houdt vliegen en insecten op afstand !
Vliegen bestrijden

Vliegen hebben hekel aan azijngeur

Ook zo'n hekel aan vliegen in huis?
Maak je ramen schoon met water en azijn. Vliegen hebben een hekel aan de lucht. Succes. Bij mij werkt het.