De beste tips

Paksoi bereiden

#1. Zo maak je Paksoi lekker - Paksoi bereiden

Paksoi is zowel rauw te eten als verward. Paksoi is een populaire groente in de Aziatische keuken en deze koolsoort is op verschillende manieren te eten en te bereiden.

Paksoi is mild van smaak en ook rauw te eten. In de meeste gevallen zul je kiezen voor het wokken van Paksoi, al kun je het ook prima in een stamppot verwerken.

In dit geval gaan we er vanuit dat je Paksoi gaat bakken / wokken. Een wokpan is daarbij ideaal. Bij een wokpan zorg je er van te voren voor dat de pan goed op temperatuur is en heet voordat je de groenten gaat wokken. Heb je geen wokpan, dan voldoet een grote koekenpan overigens ook. Bij de koekenpan zal het iets langer duren, maar dat kan geen probleem zijn.

Snij voor dat je de Paksoi in de pan doet een stuk van de onderkant af en vervolgens kun je de paksoi in kleinere stukjes snijden en klaar maken voor de wok.

Is de pan op temperatuur, wok dan de groenten kort, zodat het wat grillrandjes krijgt. Eerst gaan de bladstelen er in, wok die enkele minuten (2 a 3 op hoge temperatuur is voldoende) en vervolgens voeg je de gesneden bladreepjes van de Paksoi toe. Zodra de groene blaadjes beginnen te slinken is het klaar. De bladstelen zullen als het goed is nog wat bite hebben en de bladreepjes sappig.

Je kan Paksoi ook koken, stomen, bakken of rauw eten dus het is een veelzijdige groente om mee in de keuken aan de slag te gaan.

Paksoi bereiden

#2. Kool ( Paksoi_ D

  1. Snij de krop in de lengte door midden, dus van boven naar onder, door het midden te snijden.
  2. Alles goed afspoelen
  3. Zorg dat de bladeren bij elkaar blijven
  4. Snij een plakje van de onderkant af
  5. Verwijder de harde kern
  6. Leg de helften met het rechte vlak naar beneden op de snijplank
  7. Nu kan je alles precies zo snijden als je wilt