De beste tips

Witte tanden

#1. Houtskool kauwen

Klinkt ook niet erg aantrekkelijk, maar op een stukje houtskool kauwen en daarna je tanden poetsen maakt je tanden stralend wit (als je het zwart er af krijgt).
Witte tanden

#2. Diarreepil met water

Het klinkt heel raar, maar het werkt wel! Ik gebruik voor witte tanden een papje van een diarreepil en een beetje water (2 druppels) smeer het papje op je tanden en laat het 2 minuten zitten en spoel het dan weg. De pillen zijn verkrijgbaar bij een drogist of apotheek en zijn zwart.
Witte tanden

#3. Stuk kool met tandpasta

Poets je tanden met een stuk kool en wat tandpasta, je gaat direct verschil zien.
Bekijk 15 andere tips

De nieuwste tips

Witte tanden

Tanden en mondhygiene worden beter met oilpulling

De meest effectieve oil pulling wordt gedaan door het innemen van koudgeperste biologische kokosolie in de mond en de olie dan door de mond bewegen gedurende ongeveer 15-20 minuten en dan daarna uit te spugen. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen.

Witte tanden

Tandpoeder

Bakpoeder is zeker af te raden! Daarentegen heb ik een soort alternatief gevonden via Facebook. Het heet Smilah, ze hebben een website waarop je het kan bestellen. Vind het zelf een top product en het werkt meteen1
Witte tanden

Karbonaat poeder en aarbeiensap

Een beetje karbonaat poeder met sap van een aarbei op je tandenborstel goed poetsen geen lekkere smaak maar de moeite waard ! WERKT ECHT !👌

Nog 15 andere tips

Witte tanden

Bakpoeder op tanden?

Een beetje bakpoeder op je tandpasta werkt goed, je voelt ook dat je tanden erna heel glad aanvoelen.
Witte tanden

Gebruik geen bakpoeder

Aub ga niet aan de gang met bakpoeder , aardbeien en al helemaal niet met zout. dat tast je glazuur aan. En dat is heel slecht. maak een soort 'tandenmasker'. dit gaat als volgt: Neem een watje en doop dat lekker stevig in de bier (stinkt wel) laat het opdrogen in de zon of desnoods met 'n fohn. Herhaal dit wanneer het watje weer is opgedroogt. dit herhaal je 4x. wanneer het voor de 4de keer is opgedroogt doe je dr een beetje olijf-oli op. Doe het met 2 watjes en je laat de olijf-oli opdrogen op je tanden. dit verhaal klinkt allemaal heel vreemd , maar het werkt echt! Deze tip komt uit 'n girlz . Van 'n intervieuw van Christina Aguilera.
Witte tanden

Kauwen op salieblaadjes

Allereerst zegt de tandarts dat je gebit door bleken zwakker wordt, dus wanneer je al last hebt van een zwak gebit is het niet raadzaam. Beter is het kauwen op salieblaadjes, helpt echt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Witte tanden

Zonnen met je tanden

Ook graag wittere tanden? Ga eens vijf-tien minuten in de zon zitten met ontblote tanden. Ze zijn zeker witter! (komt misschien heel gek over, maar het was een tip van mijn orthodontist en het werkt echt!). Het resultaat is ongeveer twee dagen zichtbaar.
Witte tanden

Poets NIET met bakpoeder

Poets NOOIT uw tanden met Bakpoeder. Dit is zeer schadelijk voor de tanden en tast het glazuur meteen aan.
Witte tanden

Poets je tanden met Norit

Poets je tanden met norit. Maakt je tanden niet alleen witter, maar werkt ook super anti bacterieel.
Witte tanden

Gebruik waterstof peroxide

Tanden witter maken: 

Om je tanden witter te krijgen kun je een goedkoop flesje waterstof peroxide 0,3% (€1.19) bij de drogist halen en enkele druppels/scheutje hiervan mengen met je tandpasta en hiermee veilig dagelijks je tanden poetsen. Het reinigt overigens je mond ook van eventueel schadelijke bacteriën.

Tandartsen schrijven dit regelmatig voor na een behandeling met lichte verwonding met een verhouding van 1 op 1. (Een eetlepel peroxide en 1 eetlepel water).

Professionele blekers gebruiken altijd een waterstofperoxide houdend product vanaf 0,9% oplopend tot wel 35% om tanden te bleken.

De thuistandenbleek setjes met spuitjes en blauwe led lamp die online te koop kunnen een peroxide gehalte van 0,6% bevatten.

Het resultaat is dan wel niet zo snel zichtbaar als dat je het bij een professioneel laat doen, maar aangezien men de tanden waarschijnlijk toch iedere dag poetst heeft dit op lange termijn een bijzonder goed en zichtbaar resultaat.

Let wel: Waterstof peroxide kan bij langdurig gebruik gevoelige tanden en tandvlees geven, maar dit verschilt per persoon. Stop als je dit merk of als je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Witte tanden

Vele tips voor witte tanden

Iedereen wilt graag een stralend wit gebit. Witte tanden dragen bij aan een aantrekkelijke uitstraling. Je kunt voor een prachtige glimlach zorgen zonder honderden euro’s voor wittere tanden uit te geven. Hieronder staan een paar makkelijke middeltjes beschreven: Aloe Vera: Je hebt alleen maar de gel van de plant nodig en kan dit elke dag en elke keer wanneer je je tanden poetst aanbrengen. Kurkuma: Kurkuma wordt ook gebruikt om tanden wit te maken. Rooster wat kurkuma. Verpulver het tot poeder en voeg wat zout en limoensap toe. Dit mengsel kan dan gebruikt worden om de tanden te bleken en is ook goed voor het tandvlees. Zout: Zout helpt het mineralengehalte in de tanden terug op peil te brengen en bij het opfrissen van de witte kleur. Je kunt elke morgen gewoon keukenzout gebruiken als tandpoeder, in plaats van tandpasta. Let op: zout kan schade aan je tandvlees veroorzaken en aan het glazuur, als je het te ruw gebruikt. Poetsen en flossen: Regelmatig poetsen en flossen is belangrijk voor een goede mondhygiëne. Flossen helpt bij het in stand houden van gezond tandvlees. Je moet twee keer per dag flossen om verkleuring te voorkomen. Sinaasappelschil Als je je tanden regelmatig met een verse sinaasappelschil reinigt zal de gele aanslag die zich op je tanden heeft gevormd verminderen. Wrijf elke avond voor het slapen gaan met sinaasappelschil over je tanden. De vitamine C en calcium in de schil zullen de micro-organismen de hele nacht bestrijden.. Doe dit een paar weken lang en je zult effectieve resultaten zien. Suikervrije kauwgom: Suikervrije kauwgom, met xylitol, kan ook gebruikt worden voor een witter gebit. Het verhoogt ook de productie van speeksel en neutraliseert de pH-waarde in de mond. Appelciderazijn: Geef je tanden een lekkere poetsbeurt met appelciderazijn, spoel goed en herhaal dit een paar dagen om die stralende witte glimlach te laten verschijnen. Houtskool: Houtskool is één van de bekendste huismiddeltjes tegen gele tanden. Meng wat houtskoolpoeder met je gewone tandpasta en poets zachtjes je tanden. Doe dit twee keer per dag om je tanden stralend wit te maken. Onthoud dat de behandelingen die hierboven gematigd gebruikt moeten worden, het tandglazuur kan onomkeerbaar beschadigd worden. Het is belangrijk om deze producten voorzichtig aan te brengen en niet te vaak, zodat ze je effectief en veilig kunnen helpen om je tanden wit te maken. Gebruik ze dus niet te vaak!
Witte tanden

Kauw op salie

Af en toe een blaadje salie of basilicum kauwen.
Lekker , fris en een klein beetje wittere tanden.

Witte tanden

Niet poetsen met aardbei

Je moet je tanden ook niet poetsen met aardbei, maar het eten ervan krijg je wel wittere tanden. Natuurlijk niet al te veel van eten, want dat tast inderdaad je glazuur aan.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Witte tanden

Aardbeien eten!

Aardbeien eten helpt ook heel erg als je wittere tanden wilt. Als je niet met chemische dingetjes aan de slag wilt is het een goede optie!
Witte tanden

Poetsen met aardbeien

Poets je tanden met een paar geprakte aardbeien. Ze worden er zeker witter van als je het een tijdje doet.
Witte tanden

Niet met aardbei poetsen

Er staat dat je je tanden moet poetsen met aardbeien, ABSOLUUT NIET!!! doen. in aardbeien zitten zuren die je glazuur aantasten in werkelijkheid is het hartstikke slecht voor je tanden. op langer termijn zullen ze alleen maar geler en gevoeliger worden, uiteindelijk zullen zelfs de gaten erin vallen door het weggesleten glazuur. gewoon 2 keer op een dag poetsen in het beste middel of laat ze bleken bij een tandarts;)
Witte tanden

Gebruik steenkool

Stamp wat steenkool fijn en poets hier mee je tanden 2x per week na een maand hagelwitte tanden bij mij werkt het en ik ben een roker

Witte tanden

3 keer per dag poetsen

3keer per dag je tanden poetsen en ze 2a3 min goed poetsen in avond

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.