De beste tips

Kunstgebit schoonmaken

#1. Kunstgebit schoonmaken met zeep

Het veilig schoonmaken kunt u doen met de ouderwetse groene zeep (vloeibaar kan ook). De prothese wordt niet alleen mooi schoon maar blijft ook glad. Mijn tandarts radde mij dit aan i.p.v. te poetsen met tandpasta of tabletten te gebruiken.

Kunstgebit schoonmaken

#2. Nachtje in pure azijn reinigen

Laat uw gebitsprothese een nachtje in pure azijn staan, daarna afspoelen met water en met tandpasta poetsen. 1x per maand in de azijn is voldoende.
Kunstgebit schoonmaken

#3. Maak uw gebit schoon met borstel en dreft

Maak uw gebit makkelijk en goedkoop schoon met een stevige borstel en gewoon dreft, dubro(eigen merk mag ook) afwasmiddel. In tandpasta zitten schuurmiddelen waardoor de kunststof verkleurd en dof wordt. Je kan ook schoonmaakazijn verdunnen en de prothese er een paar uurtjes erin leggen, helpt goed voor tandsteen aan het gebit. Dus goedkoop en goed.

De nieuwste tips

Kunstgebit schoonmaken

Reinigen

Reinigen kunstgebied met azijn en baking soda nacht je laten staan
Kunstgebit schoonmaken

In azijn laten reinigen

Zet je prothese tanden in azijn, na een paar uurtjes weer schoon en fris, wel daarna met tandpasta poetsen.
Kunstgebit schoonmaken

Kunstgebit 's avonds in lauw water en citroen reinigen

Die speciale tabletten om een kunstgebit te reinigen maken de prothese ruw en kan irritatie van het tandvlees geven. Dit advies kreeg ik van mijn tandarts: kunstgebit savonds in lauw water zetten met een schijf citroen. Perfect!je prothese blijft mooi wit en wordt blinkend schoon.