De beste tips

Kunstgebit

#1. Unicura zeep en een tandenborstel

Dagelijks 2 keer schoonmaken met een tandenborstel en ongeparfumeerde unicura zeep (geen smaak) Regelmatig bijv. voor het douchen: Het gebit in een bakje doen, dik bleekmiddel over de binnen en buitenkanten gieten, 1 minuut laten intrekken, dan bakje bijvullen met heet kraanwater totdat alles onder water ligt. Na mijn douche is het gebit brandschoon. Met het water/chloor mengsel kun je de wc nog schoonmaken (dubbele functie). Hierna het gebit weer goed afspoelen en borstelen met veel water en zeep, anders proef je nog chloor. Ik doe dit nu zo' n 40 jaar, onschadelijk voor het kunststof van het gebit en het oppervlak is steeds weer als nieuw, glad en brandschoon. mvg Peter
Kunstgebit

#2. Gebruik niet te vaak en teveel tabletten

Teveel gebruik van kunstgebit tabletten maakt je gebit ruw, met als gevolg nog meer aanslag. Gewoon savonds even poetsen met gewone tandpasta en ongeveer 2x per week in een bakje water zetten met een schijfje citroen. brandschoon en mooi wit,en onschadelijk voor je tandvlees
Kunstgebit

#3. Met Dreft reinigen

Reinigen kunstgebit:

Het kunstgebit een nachtje in een druppeltje Dreft leggen. Beslist niet met tandpasta poetsen en vooral geen tabletten gebruiken, zijn heel slecht. Dit vertelde mij een tandheelkundig expert (een man uit Iran). Je kunt het gebit wel poetsen maar beslist zonder tandpasta.

De nieuwste tips

Kunstgebit

Groene zeep en witte azijn

Vandaag van mijn tandarts gehoord dat ik mijn kunstgebit moet poetsen met groene zeep en om de aanslag te verwijderen, gebit in een bakje met witte azijn leggen, liefst de hele nacht. Daar moet ik niet aandenken de hele nacht !!!!
Kunstgebit

Kleefpasta verwijderen met witte azijn

Lastig te verwijderen kleefpasta voor het kunstgebit kan men gemakkelijk verwijderen door het gebit een nachtje in een bakje met witte azijn te leggen. De volgende ochtend kan men de resten met een tandenborstel en gewoon water wegpoetsen. Gebruik nooit tandpasta om het gebit te poetsen. Tandpasta is een soort schuurmiddel wat op den duur het kunstgebit zal aantasten. Gebruik hiervoor liever gewoon afwasmiddel.
Kunstgebit

Met water en azijn aanslag verwijderen

1 x per week je kunstgebit ;n hele nacht in 'n bakje leggen met half water en half azijn gevuld. De volgende poetsen met tandpasta en alle aanslag is verdwenen De tandpasta is voor 'n lekkere smaak.