De beste tips

Aambeien Wondermiddel

#1. Tandpasta tegen aambeien

Smeer regelmatig een klein beetje tandpasta op de aambeien. Mijn ervaring: verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al minstens 10 jaar geen last meer.

Aambeien Wondermiddel

#2. Wondermiddel: Sudocrème

Als je last hebt van aambeien, smeer er dan iedere dag het wondermiddel sudocrème op, dat helpt echt.

Aambeien Wondermiddel

#3. Neusspray op uitwendige aambeien

Heb je last van uitwendige aambeien. Spray er neusspray op. 5xdgs. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Klinkt gek maar het helpt echt!

Bekijk 53 andere tips

De nieuwste tips

Aambeien Wondermiddel

Pindakaas

Pindakaas helpt erg goed tegen aambeien test het zeker!

Aambeien Wondermiddel

Ga naar de dokter

Ga naar de dokter! Ga naar de dokter! Ga naar de dokter! Ga naar de dokter!  Ga naar de dokter! Ga naar de dokter!

Aambeien Wondermiddel

Aluin

Los aluin op in heet water, doop een watteschijfje erin, laat even afkoelen en druk tegen de aambei, laten zitten tot de volgende toilet gang. En herhalen. 

Tip van de verloskundige

Verkrijgbaar bij de scheerspullen als stick

Nog 53 andere tips

Aambeien Wondermiddel

Otrivin tegen inwendige aambeien

Wist je dat je inwendige aambeien kunt behandelen met otrivin neusspray?

Aambeien Wondermiddel

Wondermiddel Aambeien

Het ultieme wondermiddel tegen aambeien is AnaMel Honingzalf. Haal bij de drogist AnaMel Honingzalf, flink smeren en met één dag zijn de klachten een heel stuk minder, na een paar dagen ben je er helemaal vanaf.

Aambeien Wondermiddel

Gebruikt theezakje erop leggen

Bij uitwendige aambeien een gebruikt theezakje erop leggen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Elke dag een tabletje rutine

Neem elke dag een tabletje Rutine in. (vroeger beschikbaar bij de Tuinen). Na enkele dagen ben je van je aambeien af!

Aambeien Wondermiddel

Papje van paracetamol

Een paracetamol fijn maken met een drupje water, een papje van maken, niet teveel water, echt maar een drupje en dat er 2x per dag opsmeren.
Aambeien Wondermiddel

Kou tegen aambeien

Heeft u last van aambeien , doe voor u naar bed gaat een paar ijsklontjes in een plastiek zakje en leg dat als u gaat slapen tussen u billen.
Aambeien Wondermiddel

Beschermende crème gebruiken

Weken lang rondgelopen met aambeien. Alle tips gebruikt wat ik hier bij oma weet raad heb gelezen. Niks hielp. Totdat het begon te bloeden. Ik niet meer normaal kon lopen slapen of zitten. Probeerde ik uiteindelijk de beschermde barrière crème van Dr. Leenarts. Na 1 dag voelde ik gelijk een verschil. De aambeien werden kleiner en nu na 3 dagen zijn ze al bijna weg. Ik heb geen pijn meer! Dus echt een aanrader voor degenen die niet meer weten waar ze het moeten zoeken. 

Aambeien Wondermiddel

Gaasje met honing

Gaasje met honing er op leggen voor het slapen gaan! Tip van een verloskundige :)
Aambeien Wondermiddel

Aardbeien eten

Eet voldoende aardbeien de dag nadat je de aambeien ontdekt hebt, dit zorgt namelijk voor een oplossend effect in de darmen waardoor de aambeien zich zullen terugtrekken en als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Aambeien Wondermiddel

pindakaas op je aambeien

smeer pindakaas op je aambeien werkt wonderen wel een vlinke klodder anders werkt het niet

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Vaseline tegen aambeien

Na meerdere methodes te hebben geprobeerd. Lijkt dit de meest effectieve. Voordat men dit hieraan begint eerst grondig de handen wassen i.v.m. bacteriën. Na elk toilet bezoek, in plaats van wc papier. Gebruikt men een natte koud washand, voorzichtig afnemen! Indien uitwendig, voorzichtig terugduwen. Na het reinigen van de problematische gedeelte. Reguliere vaseline aanbrengen. Wees daarbij niet te zuinig met de vaseline. Een flinke kwak! Met deze simpele methode was bij mij het ergste al over na 48u i.p.v. een week met ongemak rond lopen
Aambeien Wondermiddel

Biotex tegen aambeien

Als je last van aambeien hebt moet je een paar keer per dag met je billen in de biotex gaan zitten, dat kan in bad of in een afwasteiltje die je op de wc zet. Hierdoor worden de aambeien zacht en irriteren ze niet meer.
Aambeien Wondermiddel

Wees voorzichtig met neusspray

Ik lees hier een paar keer de tip om neus-spray te gebruiken. Wees hier enorm voorzichtig mee! Iedereen denkt, dat reguliere neus-sprays onschuldig zijn, maar lees de bijsluiter ajb héél goed. Mensen met hartproblemen en mensen met bepaalde medicatie mogen absoluut geen neusspray gebruiken. Niet van boven en ook niet van onderen. Er zijn wel alternatieve neus- sprays met uitlsuitend natuurlijke ingrediënten en die kunnen geen kwaad.

Aambeien Wondermiddel

Sudocrème en Rooscicee laxo

Zelf vreselijk veel last gehad met ondraaglijke pijn vanaf de ontlasting tot wel 7 uur erna dus ik weet waar ik over praat. Rooscicee laxo, een halve fles per dag. Daarnaast iedere dag een bakje yoghurt met lijnzaad. En 2 of 3x daags een smeren met sudocrème. Na een week zijn de klachten echt stukken minder. En in het begin voor de ontlasting een Ibuprofen 400 slikken, zwakt zeker de pijn of. Later is die Ibuprofen niet meer nodig.

Aambeien Wondermiddel

Thee tegen aambeien

Drink cats claw thee. Anderhalf theelepel laten trekken na 10 min opdrinken. Dit helpt heel goed voor de pijn aan de binnenkant . Voor de buitenkant laat het kruid tovenaars hazelaar goed trekken, doop hier een watje in en warm aanbrengen op de anus en 20 min laten zitten. Doe hierna gewone vaseline op de anus. Dit helpt echt heel goed om van je aambeien af te komen. Ik vind het jammer, dat ik dit vorige keer niet wist toen ik een half jaar lang met de pijn heb moeten rondlopen. Probeer, dit werkt echt.
Aambeien Wondermiddel

Wortel van helmkruid bij je dragen

Draag een stukje wortel van helmkruid [is onkruid] op je huid b.v. aan een leren veter of ketting om je hals.
Aambeien Wondermiddel

Toverhazelaar als middel

Ik las hier dat je tandpasta erop moest doen. Nou, doe het ajb niet! Bij mij gaf het helse pijnen! Slechte tip dus!
Hamamelis of toverhazelaar werkt wel goed. De bekendste gel tegen aambeien bevat 50 % Hamamelis.

Aambeien Wondermiddel

Wilde kastanje fijn malen

Heb je last van aambeien? Maal "wilde" kastanjes zeer fijn en neem dagelijks een goede mespunt met wat drank in. U zult zien na een tijdje heb je er geen last meer van.
Aambeien Wondermiddel

Sudocrème op een wattenstaafje

‘s Nachts voordat je gaat slapen sudocrem smeren. Ik gebruik hiervoor een wattenstaafje ivm hygiene. Volgende ochtend merk je al verschil!

Aambeien Wondermiddel

Wondermiddel: Knopig Helmkruid

Eet knolletjes van knopig helmkruid. Helmkruid is echt een wondermiddel tegen aambeien. Thee trekken van de bladeren en de knolletjes in thee doen kan ook.

Deze tip heb ik via het internet gekregen en inmiddels heb ik hier al meerdere malen baat bij gehad.
Als je last hebt van getromboseerde aambeien kan het een tijd duren voordat deze uit zichzelf weggaan.

Neem rauwe knolletjes van knopig helmkruid en de aambeien zullen slinken.
In de oudheid werd dit kruid al gebruikt voor deze kwaal en ook om zwellingen te verminderen. Het heeft een samentrekkende en opruimende werking.

Als ik het op voel komen dan eet ik de rauwe knolletjes en de bladeren. De smaak is niet lekker maar het effect is groot. Na een dag is de pijn al minder en na een dag of twee is de aambei weg.
Inmiddels heb ik het kruid in mijn tuin staan en kan ik er altijd gebruik van maken. Heel heilzaam en natuurlijk.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Zinkzalf tegen aambeien

Vaak wordt er gedacht dat men last heeft van aambeien als je niet kan poepen. Het is mogelijk dat je dan last hebt van je darmen. Dit komt doordat men dan te weinig water drinkt. Hierdoor drogen de darmen uit. Het beste wat je kan doen is veel water drinken en kalium rijke en vezel rijke produkten eten. Dit zit in heel veel groente en fruit. Doordat je meerdere malen met toilet papier langs je anus gaat kan deze geïrriteerd raken. Gebruik hiervoor zinkzalf. Gelukkig ben ik er nu eindelijk achter waar het aan lag.

Aambeien Wondermiddel

Druppeltjes propolis tinctuur op brood

Neem 4x per dag 5 druppeltjes propolis tinctuur op brood in. Of neem propolis crème.
Aambeien Wondermiddel

Goede hygiëne

Goede hygiëne is van groot belang in Italië heeft men de gewoonte om na elke toiletbeurt alles goed schoon te spoelen met lauwwarm water, zodat het niet gaat broeien en irriteren door bacteriën. In Nederland doen ze dit niet best wel erg vies zeg maar vooral ook voor de dames die ongesteld worden is dit van zeer groot belang. 

Aambeien Wondermiddel

Druppels propolis tinctuur

4X per dag 5 duppels propolis tinctuur (bijenlijm)innemen. Dit kun je met water of sap innemen. Of aan zalf toevoegen, ik heb er geen last meer van. Is tegen veel kwalen goed en tegen schimmels en prostaatproblemen.
Aambeien Wondermiddel

IJsklontjes in een zakje gebruiken

Aambeien, stop wat ijsklontjes in een plasticzakje druk dit tegen de aambei, deze trekt zich dan terug. Misschien enkele keren herhalen.
Aambeien Wondermiddel

Himalaya Neen & Ponegranate tandpasta

Himalaya tandpasta. Neem & Pomegranate.. is zonder stoffen die in gewone tandpasta zitten, zoals fluorude enz. Werkt ook nog een beetje verkoelend en werkt zeer effectief.
Aambeien Wondermiddel

Voorkomen is beter dan genezen van aambeien

Je kunt heel eenvoudig aambeien voorkomen en je stoel gang verbeteren.

koop een krukjes waarbij de voeten hoger van de grond komen. Spreid je benen zo wijd mogelijk en de ontlasting komt er zonder persen uit .

heb je erge obstipatie buig dan je boven lichaam ver naar voren, je voeten blijven op het krukje en ga wiegen.

je kunt ook als je ontlasting drang hebt zolang mogelijk wachten dan naar de wc, broek losmaken en langzaam gaan zitten op het moment dat je aandrang voelt. Ook dan zul je zien dat je geen last van je aambeien hebt. 

na verloop van tijd ga je ook merken dat je aambeien minder zijn als je het krukje dagelijks gebruikt.

vezelrijke voeding blijft uiteraard belangrijk 

gaat echt werken. Doet dit al jaren.

Aambeien Wondermiddel

CBD crème

Werkt pijnstillend en geneest.
Aambeien Wondermiddel

Washandje met warm water

Als je last van aambeien hebt, kun je het puntje van een washand met goed warm water natmaken. (niet verbranden, natuurlijk) Druk dit tegen de aambei, en herhaal dit echt een aantal keren. Je zal merken dat de aambei slinkt. (de gynaecoloog deed dit bij mij tijdens het bevallen, en ik heb geen aambei gehad!) Ik vermoed dat het komt, omdat je een bloedklontje kan hebben in de aambei. Het warme water zorgt ervoor dat het bloedklontje vloeibaarder word en dus je aambei kleiner of weg. Als je de aambei al langer hebt, kun je dit proces zo veel mogelijk herhalen. Des te eerder is hij weg. Buiten dat kun je nog Spertie gebruiken of andere aambeien zalf uit de winkel...
Aambeien Wondermiddel

Pijn uitwendige aambeien verlichten

Vreselijk pijnlijk, maar voor verlichting, eet veel bananen (vezels) en gebruik inlegkruisjes met kamille, gewoon die goedkope geven al verlichting. Zalf met zink helpt iets, maar bovenstaand er zeker bij doen! Is alleen voor verlichting, remedie nog niet gevonden helaas.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Neusspray werkt

Ik heb maanden last van aambeien gehad en niks hielp. Toen heb ik de tip van Laura opgevolgd; meerdere malen per dag neusspray erop en dat hielp fantastisch! Na ruim een week was ik er helemaal vanaf. Ik heb het trouwens wel gecombineerd met vochtig toiletpapier.
Aambeien Wondermiddel

Genees aambeien met wortel

Pak een wortel en snijd hem doormidden. Doe de wortel met de gesneden kant naar binnen in de anus. Na 2 minuten eruit halen. De vitamine A in wortels werkt pijnstillend en helpt aambeien te genezen. U zult snel resultaat zien.

Aambeien Wondermiddel

Parkietzalf, Badedas, aloë Vera of zalf op recept.

In de volksmond genoemde parkietenzalf, verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaak helpt om pijnlijke aambeien verwijderen.

Een paar keer per dag in een badje zitten weken van lauwwarm water met groene Badedas ( kastanje, vraag de juiste bij apotheek of drogist). Geen bad? Op  teil of emmer zitten  kan ook.Afwisselend met ijsklontjes in zakjes tegen aambei houden.

Een plant aloë vera in huis halen. Het dikke sap in de bladeren is goed voor veel doeleinden. Oa verbranding en aambeien.

Bij huisarts vragen naar TriAnal.

*Gelijk gaan smeren  bij minst geringe klacht, voorkomt veel ellende.

Aambeien Wondermiddel

Ondersteunend ondergoed

Ik draag meestal een legging en heel soms een jeans. Op een dag viel het me op dat ik minder last van aambeien had als ik mijn (enige) jeans droeg. Ik besefte dat deze jeans zacht tegen mijn anus drukte en daarmee ondersteuning bood. Nu draag ik sinds een paar maanden alle dagen een string die goed ondersteuning geeft zoals bv en string die je een platte buik bezorgd. Dit zijn heel stevige strings. De string drukt zacht tegen de anus en ik heb sindsdien heb enkele last van aambeien meer.
Aambeien Wondermiddel

Goede voedsel helpt tegen aambeien

Jeuk bij aambeien wordt vooral veroorzaakt door kleine scheurtjes die ontstaan bij het persen. Allereerst is natuurlijk een gezonde en vezelrijke voeding noodzakelijk om de ontlasting zacht te houden, maar daarnaast kan je ook na de stoelgang of in de ochtend een kleine clisma zetten, of gewoon met een douche om de laatste restjes ontlasting uit de endeldarm te verwijderen. Dit heeft als voordeel dat de endeldarm leeg is gedurende de dag en er geen bijtend vocht kan weglopen, wat deze scheurtjes irriteert en het proces van genezing vertraagd. Ik doe dit zelf al jaren en heb geen last meer van jeuk zonder crèmes te hoeven kopen.
Aambeien Wondermiddel

Tamme kastanje kauwen

Mijn moeder had vroeger altijd een tamme kastanje in haar zak die had ze bij haar voor aambeien, eet een stukje er vanaf en kauw er goed op, het helpt doe dat een paar keer op de dag.
Aambeien Wondermiddel

Potloodijsje

Of een ijsklontje koelt af daarna wat talkpoeder

Aambeien Wondermiddel

Neusspray en ijsklontje

Bedankt voor alle tips hierboven! Voor mij hielp een combinatie van neusspray en ijsklontje (dit laatste geeft snel verlichting). Al veel zalfjes geprobeerd, maar niets hielp..
Aambeien Wondermiddel

Aloë vera gel

smeer na het wassen een beetje aloë vera gel op de aambei. Werkt verkoelend en de zwelling neemt af. Kies een gel met zoveel mogelijk aloë vera of gebruik nog beter een aloë vera blad. 

Aambeien Wondermiddel

Samengeknepen billen

Geen blijvende oplossing helaas. Na de stoelgang en voorzichtig goed schoonmaken met vochtige billendoekjes ga ik altijd met blote billen op het dichte wc-deksel zitten. Ik duw beide billen naar binnen zodat ik op een soort kussentje zit dat de aambei terug naar binnen duwt. De druk wordt zo verdeeld en het gaat minder snel bloeden. Dit ritueel kan even duren en voelt eerst heel ongemakkelijk, maar probeer je gedachten te verzetten en te ontspannen. Kan soms half uur duren, maar de pijn is weg tot de volgende stoelgang.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Aambeien

Drink voldoende water, dus extra en gebruik bruinbrood. Eet meer fruit.  Vezels

Had jaren last van, maar sinds ik meer drink en gezonder eet geen last meer. Nu al 20 jaar vrij van aambeien . Veel succes Liefs Shanti

Aambeien Wondermiddel

Spons

ga Naar de Action en daar liggen de wonder sponsen

Aambeien Wondermiddel

Wondermiddel tegen Aambeien

Bij uitwendige aambeien zsm 2 tabletjes arnica Montana d6 innemen daarna 1 elk uur
De volgende dag 3 maal daags 1 net zolang tot de pijn verdwenen is. Geloof mij het is met 2 dagen zo goed als pijnloos!

Aambeien Wondermiddel

Vallen en stoten creme

Tandpasta niet proberen, vreselijk. Heb allerlei vaatvernauwende smeersels, sudo en vette crèmes geprobeerd. Na maanden hielp de vallen en stoten creme. Aambei insmeren en zachtjes terugduwen. Dan vooral lang blijven zitten, het liefst de hele dag zo weinig mogelijk staan, zodat er geen druk op komt en de aambei binnen blijft. Insmeren na toiletgang of irritatie. Bij mij was het de volgende dag over. Wel zorgen dat je een aantal dagen de druk eraf houdt

Aambeien Wondermiddel

aloe vera

cremetjes met aloe vera werkt heel verkoelend, het branderige gevoel is meteen weg.

Aambeien Wondermiddel

Vicks op een kalk nagel

Vul 2 of 3 dagen 1x je kalk nagel in met Vicks

Aambeien Wondermiddel

Wondermiddel aambeien

Haal perkietenzalf bij de dierenwinkel en smeer dit op de aambeien, tip van kraamhulp en helpt super

Aambeien Wondermiddel

Badedas

Ik wou het zelf eerst ook niet geloven maar het werkt echt meteen. Maak een teiltje met warm water en doe daar een  flinke scheut Badedas in en ga er even met je bips inhangen. Allemaal wel iets onhandig maar je zult merken dat je daarna gewoon weer kunt zitten

Aambeien Wondermiddel

Goed tegen aambeien

Curanol zit standaard in mijn tas. Pilletjes en zalf verkrijgbaar oa bij Etos.

Heb van alles geprobeerd maar dit vind ik echt het beste helpen.

Aambeien Wondermiddel

Lavendelolie

Eerst de huid goed schoonmaken met water of vochtig toiletpapier en droogdeppen. Dan s’ochtends en s’avonds pure lavendelolie (Physalis) op en rond de aambeien aanbrengen. Na 2-3 dagen zou het al moeten werken, top spul!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aambeien Wondermiddel

Aardappel

Iets groter als een zetpil snijden en inbrengen met wat vaseline!! Omg het helpt zo goed herhaal na twee dagen en weggggg
Aambeien Wondermiddel

Koffiegruis

Elke dag wat kiffiegruis eten en na 5 dagen is alles weg. Nooit geen aambeien meer! Werkt super!
Aambeien Wondermiddel

Superol tegen aambeien

Last van aambeien? Los enkele tabletjes superol op in een halve liter water en een paar maal per dag met een watje deppen. Helpt echt.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.