De beste tips

Psoriasis

#1. Dode zeezout producten helpen bij psoriasis

Voor het haar dode zee zout schampoo en veder kan je je insmeren met dode zeezout crème werkt goed! Ook dode zeezout modder werkt heel goed! Heb er sinds dat ik dat gebruik zelde tot nooit last meer van.
Psoriasis

#2. Onai Zero Psoriasis Creme

Olijfolie helpt maar is wel héél onhandig vet. Sinds kort gebruik ik Onai zero psoriasiscreme. En helpt direct. Tegen de jeuk en de plekjes worden direct minder en gaat zelfs weg. Werkt super goed. Kan je ook op je hoofdhuid gebruiken. Geen opmerkingen meer; je hebt roos :-)
Psoriasis

#3. Visolie tabletten en veel water drinken

Heb zelf al jaren psoriasis. Na enig zoeken werken visolie tabletten en veel water drinken(2 liter per dag) erg goed.
Bekijk 18 andere tips

De nieuwste tips

Psoriasis

Psoriasis behandelen met soda

Dankzij de vele tips om psoriasis te behandelen met dode zeezout dacht ik soda uit te proberen. Dat is namelijk standaard in huis bij ons en makkelijker/goedkoper te verkrijgen dan dode zeezout.

2x daags een sodabadje (soda oplossen in water) van 20 min. voor 5 dagen (afhankelijk van de ernst kan dit korter of langer). Geen ervaring met chronische/zeer ernstige vormen van psoriasis, maar voor kleine plekjes werkt het in ieder geval prima! 

Psoriasis

Aloë vera bij psoriasis

Ik heb al jáááren last van psoriasis, verschillende vette crèmes  voorgeschreven gekregen vanuit de huisarts. Hormoonzalven gekregen om uit te proberen etc. Niets werkte voor mij!

Ook zeezout crème gebruikt, had ook geen effect. Oliën zijn te onhandig vet..

Sinds enkele weken gebruik ik pure aloë vera crème; psoriasis vlekken zijn volledig weg, wanneer de zon schijnt jeukt het niet meer. Ik denk dat ik DE oplossing heb gevonden!!

Psoriasis

Honing shampoo

Honing shampoo van Werfzeep zorgt dat de jeuk sterk verminderd, dus minder krabben, zodoende minder schilfers.

Nog 18 andere tips

Psoriasis

Paardenmelk drinken

Mijn moeder had psoriasis in een heel erge vorm en al alles geprobeerd. Niks hielp totdat ze is begonnen met het drinken van paardenmelk (is niet lekker) en tot haar grote vreugde is de psoriasis over!
Psoriasis

Psoriasis spoelen met dode zeezout

Ik heb zelf last van psoriasis op de behaarde hoofdhuid. Je ziet er niks speciaals aan, behalve dat het lijkt alsof ik gigantische roos heb. Wat bij mij goed helpt is regelmatig mijn haar een kwartiertje spoelen met water waarin dode zee zout is opgelost. Het verschil is onmiddelijk te zien.
Psoriasis

Vaseline smeren

Ik ben al sinds men geboorte een psoriases patiënt. Tot mijn 14de ongeveer hebben mijn ouders en ik tevergeefs gezocht naar een oplossing voor mijn -droge, pijnlijke en opengereten handen-probleem. Toen vonden we het! Nu smeer ik iedere dag mijn handen in met vaseline(zeer vettig!)voor het slapengaan en mijn moeder draait mijn handen dan in met windels (de goedkope van het kruidvat)en ik moet zeggen dat mijn handen voor meer dan de helft genezen zijn!Proberen waard dus!!!!!!!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Psoriasis

Psoriasis wordt rustiger door olijfolie zeep

Was u met olijfolie zeep en uw psoriasis word een stuk rustiger. Bij mij helpt het.
Psoriasis

Psoriasis invetten met babyolie

Heeft u last van psoriasis op de hoofdhuid? Vet dan 1 keer in de week u hoofdhuid in met babyolie en ga er dan mee slapen de volgende dag is uw hoofdhuid weer zacht en kamt u zo de korstjes eruit.(werkt bij mij super!beter dan al die medicijnen)Doe wel een oude kussensloop om uw kussen anders heeft u vetvlekken!
Psoriasis

Neutral baby olie helpt tegen psoriasis

Bij ons gezin helpt na van alles geprobeerd te hebben het gebruik van neutral baby olie. Twee keer per week gewoon na het douchen op doen en je huid voelt echt weer lekker aan en doet niet meer zeer met zweten. Niet te duur en echt een aanrader. na twee keer gebruiken voel en merk je echt al het verschil.
Psoriasis

Sunlight zeep gebruiken bij psoriasis

Sunlight huishoudzeep voor nog geen twee euro bij de wasmiddelen in de supermarkt, ik kende het alleen om de boord van mijn witte blouse schoon te maken. Kreeg de tip om mijn psoriasis plekken ermee te wassen en het werkt !
In Sunlight zeep zit een stofje uit een citroenachtige plant, dat in China op grote schaal voorkomt. Volgens deskundigen wordt dit stofje in Sunlight zeep vooral als geurstof gebruikt. Volgens de overlevering van de Chinese kruidengeneeskunde heeft het ook een bacterie dodende werking.

Psoriasis

Hoofdhuid psoriasis behandelen met cremespoeling

Voor het losweken van schilfers op de hoofdhuid werkt conditioner oftewel cremespoeling heel goed! Laten inwerken en dan met kammetje erdoor heen en beetje schrapen. Helpt echt goed

Psoriasis

Wassen met babyshampoo

Mijn zoon heeft ernstige psoriasis op hoofdhuid, achter de oren, in de nek. Op het gezicht, voorhoofd,nek en zelfs bij de ogen. Verder op verschillende plekken op de rest van zijn lichaam. Van alles al geprobeerd. Wat nu begint te helpen is de hoofdhuid wassen met babyshampoo. Daarna de schilfers op het hoofd met een doekje weghalen en daarna alle aangedane plekken 2 keer per dag met olijfolie insmeren en goed in masseren. Savonds smeren we dan daar boven op een in Engeland gevonden creme in. Die heet Dry Skin Cream van Cuticura. Is erg dik, en laat een flinke witte laag achter maar helpt enorm goed. Langzaam is de huid nu lichter aan het worden, de plakaten en schilfers worden minder en op sommige plaatsen is de gewone huid weer terug. Het is wel een kwestie van door blijven zetten, hoe moeilijk dat ook is.
Psoriasis

Selsun Shampoo van de apotheek

Selsun Shampoo van de apotheek. Schilvers verdwijnen direct.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Psoriasis

Tea tree oil bij shampoo

Voor psoriasis op de hoofdhuid, doe een paar druppeltjes tea tree oil bij je shampoo.
Psoriasis

Infrarood sauna helpt tegen psoriasis

Twee a drie maal per week een infrarood sauna nemen,en gevolgd door een lauw bad met zeezout.Je psoriasis kwijnt weg. BEPROEFD EN UITSTEKEND BEVONDEN.
Psoriasis

Plantaardige olie op hoofdhuid smeren

Ik heb zelf erge last van psoriasis en heb alles geprobeerd. Ben nu bezig met plantaardige olie op mijn hoofdhuid te smeren s'avonds en dan s'ochtends je haren wassen als je dit regelmatig doet blijft het weg!
Psoriasis

Zeewater

Echt Zeewater. Maar dat is niet altijd voor de hand. Voor mij werkt de crème Onai zero als enige. En verlicht de jeuk.
Psoriasis

Keuken olie

Ik heb heel lang last gehad van psoriasis en ik smeer mij paar nachten achter elkaar in met olijf olie (waar je gewoon met kookt) in en dan is het minder of weg bij mij helpt dit elke keer
Psoriasis

Psoriasis guttata

Behandelen met een stukje van de Aloë Vera plant verzacht en geneest volgens mij. Ik hou wel er wel rekening mee dat het niet volledig verdwijnt
Psoriasis

Na het douchen psoriasis goed invetten

Ik heb sinds dat ik klein was al last van psoriasis, ondertussen ben ik al heel veel ziekenhuisbezoeken verder, maar niets hielp.
Ik ben hier nu een maand mee bezig en ik heb nu het gevoel dat ik het onder controle heb.
ik eet geen chocolade meer, ik drink geen alcohol, ik eet weinig witte broden, witte pastas etc.

En als belangrijkste na het douche gelijk met een lotion de plek van de psoriasis goed invetten.

Psoriasis

Geen chocola, witte pasta of broden eten

ik heb zelf last van psoriasis. ik heb een paar dingen die werken: -geen chocolade meer eten -geen witte pasta's en witte broden eten -bij de apotheek een teershampoo halen (zal met shampoo, volhouden werkt echt)

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.