De beste tips
#1. Aardappelpuree te dun
#2. Aardappelpuree verdikken met maizena
Als je zelf gewone aardappelpuree wilt verdikken kun je het beste maizena toevoegen om de structuur te verdikken. Maizena is een verdikkingsmiddel, je moet er niet teveel van gebruiken. Als je een portie voor 3 á 4 personen wilt maken dan moet je iedere keer één eetlepel maizena toevoegen en vervolgens roeren en bekijken of de dikte goed is geworden.
Vanzelfsprekend kan je er ook gewoon meer aardappelen bijdoen of anders de boel iets langer opwarmen. Door het verdampen zal de puree beter verdikt worden.
Een samenvatting van manieren om aardappelpuree te verdikken:
- Verwarmen van de puree
- Verdikkingsmiddel toevoegen ( bijv. Maizena, maar ook zetmeel, aardappelvlokken, bloem of parmezaanse kaas )
- Koop een kant en klare aardappelpuree, daar is de mix vantevoren op de juiste dikte gebracht.
Succes!
#3. Pureer als de aardappels warm zijn
De nieuwste tips
Kwalitatieve olie in de aardappelpurree
Vervang boter eens door een kwaliteitsolijfolie. Verrassend!