De beste tips

Obstipatie

#1. Wrijven over bovenbenen bij constipatie

Natuurlijk werkt laxeermiddel het beste, maar als je dit niet in huis hebt en je ene wat minder zware oplossing zoekt: Wrijf dan met iets ruws (natte tandenborstel of eventueel met natte handen) over je bovenbenen terwijl je op de wc zit. Oud verpleegsters trucje.

Obstipatie

#2. Kiwi's voor het ontbijt

De tip die ik altijd kreeg van mijn oma: Twee kiwi's voor het ontbijt doet wonderen!

Obstipatie

#3. Gedroogde abrikozen helpen tegen obsipatie

Als je last hebt van obstipatie helpt een handje gedroogde abrikozen het beste. Gewoon eten en je bent er van af.
Bekijk 23 andere tips

De nieuwste tips

Obstipatie

Masseren onderrug

Probeer zachtjes je onderrug te masseren terwijl je op het toilet zit. Ontspan en maak tussendoor af en toe met beide handpalmen tegelijk een langzame beweging van boven naar beneden. Dit stimuleert de stoelgang en kan er voor zorgen dat de verstopping los komt.

Obstipatie

Zonnatura pruimensap

Voor het slapen een groot glas pruimensap en de volgende ochtend komt het los. Heb je hier regelmatig last van (ik wel, vanwege vezels die geen vocht vast houden) elke avond een glas pruimensap. 

Obstipatie

“Groene poeder “bij de drogist te koop( Jacob Hooy)

Drink 1 /2 theelepel opgelost in glas lauw water savonds voor het naar bed gaan. Werkt meteen!! Het is gemaakt van sennablad, venkelzaad.Niet voor kinderen onder de12 jaar!!

Nog 23 andere tips

Obstipatie

Olijfolie en pruimen

Een paar gedroogde pruimen eten en twee eetlepels olijfolie drinken. Dat lost ernstige verstopping binnen een paar uur op.
Obstipatie

Warm water drinken op nuchtere maag

Drink 's-morgens op nuchtere maag, een groot glas warm water. Het liefst zo warm mogelijk. (Meerdere glazen kan ook geen kwaad).
Obstipatie

Aardappelpuree tegen constipatie

Als u last heeft van dit euvel eet dan 1 x per week dit: aardappelpuree uit een zakje. (bereiding: water 500ml effe koken laten dan 2 boullion tabletten erbij naar eigen smaak!dan ff laten koken dan dikke echt ong 60 tot 80 gr boter uit een pakje niet uit de fles erbij doen. koken laten in de magetron ong 6 min dan neem je het uit de magnetron dan doe je de puree uit het zakje erbij, en melk zoveel hoe u maar wilt en geen kruiden he zitten al in het boullion blokje) dat eet je echt HEET op een paar lepels is al voldoende om naar de wc te gaan! ik garandeer u dat u binnen een paar uur alles uit u lichaam heeft. heb het geprobeert en het geeft idd de volgende dag een luchtiger en lichter gevoel op alles. (bevat ook nog een hoop voedingsvezels en aardappelzetmeel)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Obstipatie

Lijnzaad bevordert stoelgang

Doe elke dag twee eetlepels lijzaad door uw yoghurt of vla. Dit bevorderd de stoelgang ten zeerste!
Obstipatie

Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen in een glas water en in de koelkast zetten. 's avonds een gedroogde pruim en de volgende ochtend weer en het sap drinken. Diezelfde dag heb ik er al profijt van. Al die dure pillen etc. hebben bij mij nooit zo rustig en goed effect als de gedroogde pruim :) Succes
Obstipatie

Verse muntthee helpt bij obstipatie

Drink veel verse muntthee! (wel eerst de thee goed laten intrekken alvorens te drinken en het blad in de thee laten tijdens drinken.
Obstipatie

Lauw water

Drink tot 1/2 liter per dag lauw water, heb zelf ook vaak last van obsipatie en dit is voor mij een goude tip
Obstipatie

Appelmoes helpt bij verstopping

Verstopping bij kinderen: Geef je kind zelfgemaakte appelmoes. Koude gekookte appels bevorderen ook een goede darmflo
Obstipatie

Jus d'orange bij het ontbijt

Bij het ontbijt een glas jus d'orange.
Obstipatie

Eet gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen eten, helpt heel goed.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Obstipatie

Oma's tips tegen obstipatie

Mijn oma gaf altijd de volgende tip bij obstipatie: Overdag veel fruit eten en dan bij het avondeten zilvervliesrijst met groenten. Dan komt alles er vanzelf weer uit! Het zit hem in ieder geval in de vezels.

Tot zover oma's tips tegen obstipatie!

Obstipatie

Rozemarijnthee tegen constipatie

Bij mij werkte vrijwel niets tegen constipatie, maar bij toeval ontdekte ik hoe ik ineens van mijn probleem af was: iedere dag een kop thee met rozemarijn drinken. Trek thee van een handjevol rozemarijn in een klein pannetje water. ( Ik deed er een enkele kruidnagels bij, en wat honing voor de smaak.) Laten trekken, het kleurt diep paars. Ik dronk het tegen tandvleesontsteking (hielp ook prima) en ontdekte tot mijn verassing deze 'bijwerking' . Tip: zet de plant in je tuin, het wordt een flinke struik waar je zelfs de hele winter door van kunt blijven plukken. Werkt ook zeer ontstekingsremmend trouwens.

Obstipatie

Eet sinaasappel voor ontbijt

's-Ochtends eerst een sinaasappel eten (de hele vrucht), een uur later pas ontbijten. Volhouden, want het duurt een paar weken voordat je lichaam hieraan gewend is.
Obstipatie

Kiwi's, appels en citroenwater helpen zeker! Thanx Maar ook kiemgroenten zoals radijs. En mocht je dit alles niet in huis hebben.. gewoon je buik gaan kneden.. Heb ontdekt dat dat ook goed werkt ;-)
Obstipatie

Constipatie oplossen

Elke dag veel drinken. 2 liter water. Ik gebruik Skinnylove daarin. Poeder met natuurlijke ingrediënten. Helpt ook tegen maagpijn en opgeblazen gevoel.

Obstipatie

Beginnen met magere yoghurt

's-Ochtends ontbijten met 250 gr.magere yoghurt,waarin 1 dessertlepel. tarwekiemen, 1 dessertl. gebroken lijnzaad en 1 dessertlepel zemelen.
Als toetje vermengen met 2 eetl. crueslie als je dat lekker vindt!
Als ontbijtaanvulling 2 of 3 tarweboterhammen met leerdammerkaas.
Is tevens stevig ontbijt!

Obstipatie

Peperkoek helpt bij consipatie

Eet elke dag 2 plakjes peperkoek en let op geen witbrood eten veel volkoren.

Obstipatie

Kilo fruit eten

Dagelijks een kilo fruit eten. Na tientallen jaren was dit wat mij hielp. Probleem voorbij. Laxeermiddelen raakten uitgewerkt, maar dit blijft onverminderd effectief. Ik at daarvoor altijd iets van 3 stuks fruit per dag, maar dat was dus voor dit doel niet genoeg.
Obstipatie

Kiwi met schil eten

Elke dag een kiwi met schil eten. Gewoon plakjes snijden, werkt super goed en geen bijwerkingen, zoals bij gedroogde abrikozen.
Obstipatie

Abrikozenjam eten bij obstipatie

Bij obstipatie, een paar theelepels abrikozenjam eten (zonder brood).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Obstipatie

Kiwi voor het ontbijt

's Morgens voor het ontbijt een kiwi eten helpt!
Obstipatie

Minder constipatie door walnoten te eten

Eet elke dag walnoten, het helpt echt.

Obstipatie

keuken stroop

Neem een volle eetlepel keukenstroop en eet deze op.. Of...1 bruine boterham met een dikke laag keukenstroop er op. eten

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.