De beste tips

Bakplaat schoonmaken

#1. Bakplaat schoonmaken met zout

Zet de bakplaat in de oven en verwarm deze ongeveer 10 min lang op 200 graden, pak de bakplaat eruit en strooi er zout overheen laat dit zo afkoelen. Nadat het afgekoeld is kun je met een doekje alles eraf vegen en is brandschoon! Werkt goed en stinkt niet.
Bakplaat schoonmaken

#2. Vet en eten aangekoekt

Bakplaat, oven/bbqrooster:

Is de bakplaat en/of rooster van je oven/bbq erg vuil van aangekoekt eten en vet?
Maar heb je geen zin om te schrobben met een schuurspons/metaalspons?
Dan is er hier een goede oplossing ervoor: Leg de bakplaat en rooster in een bak (waar het in past) of in bad met heet water en doe er enkele vaatwastabletten bij. (Wel van die vaatwastabletten die een sterk ontvettende kracht heeft.)
En je bakplaat/rooster is na enkele uren weer erg proper en zo goed als nieuw.

Bakplaat schoonmaken

#3. Bakplaat schoon met azijn en soda

Een smerige bakplaat kan nogal een karwei zijn om die weer schoon te krijgen. Een aantal manieren om een bakplaat goed schoon te krijgen zijn bijvoorbeeld:

1.) met azijn en wat baking soda. Als je een flinke laag van de soda over de bakplaat gooit kan je daarna een mengsel van water en wat azijn toevoegen (bijvoorbeeld met een plantenspuit) laat dit mengen en een uurtje of 2 zijn werk doen. Hierna afschrobben en droogmaken en als het goed is is de bakplaat weer een flink stuk schoner.

2.) Extra ontvettende vaatwastabletten: vul de gootsteen met warm water / los er een vaatwastablet in op (werkt ook om deze van te voren te verkruimelen) en leg vervolgens de bakplaat hier een half uurtje in, vervolgens weer schrobben, afspoelen en droog maken en de bakplaat zal weer blinken als voorheen.

Succes!

De nieuwste tips

Bakplaat schoonmaken

Oven en bakplaten schoonmaken met schraper en HG

Simpel en makkelijk! Ik gebruikte HG ove reiniger; even royaal inspreken de hele oven en platen. Inlaten trekken, hoe langer hoe beter en vervolgens met een schraper (die je ook gebruikt voor inductjeplaat bijvoorbeeld) alle viezigheid en aangekoekte vlekken wegschrapen. Herhaal dit. En voila, je oven is als nieuw!

Bakplaat schoonmaken

Aluminium bakplaat behandelen met schuurmiddel

Als je alluminium gaar behandelen met een schuurmiddel, komt er inderdaad een zwarte substantie vrij, net als bij het poetsen van koper. Toch is het de enige manier om zo'n alluminium plaar weer als nieuw te krijgen. Hat is dan wel zaak om na het schuren met het het schuurmiddel en daardoor de vlekken ingebrandde vlekken verdwenen zijn het geheel weer te polijsten. Dit kun je het beste doen met "Commandant"en dat is een plijstmiddel om autolakken te polijsten. Het is een tijdrovend werk en hoe dieper de krassen van het schuurmiddel zijn, hoe langer je moet polijsten om het geheel weer "vlak"te maken. Vrees niet, want ook tijdens het polijsten komt er weer zwart vrij maar dat zijn maar microns en het resultaat is bij goed werk een mooie als nieuw blinkende bakplaat. Tip; En als de plaat nu weer als nieuw is, leg er dan voortaaan bij het bakken bakpapier op en maar de plaat meteen schoon als het kokkerellen klaar is, of zet er een laagje water op en doe het de volgende dag.