De beste tips

Oven schoonmaken

#1. Spuit oven in met scheerschuim

Handige tip om de oven snel schoon te krijgen zonder gevaar voor giftige dampen of uren lang bakplaten schrobben. Spuit de oven en de bakplaten in met scheerschuim (mag de goedkoopste zijn) en zorg dat alles goed bedekt is. Zet de oven vervolgens een half uurtje op 50 graden. Daarna is het afvegen en klaar! en de oven ruikt ook nog eens lekker.

Oven schoonmaken

#2. Ovengrill schoonmaken met ammonia

Als je veel braad in de oven is het een hele toer om hem weer schoon te krijgen. Zet "s avonds voordat je naar bed gaat een dessertkommetje gevuld met ammonia erin. Zorg dat je de keuken goed ventileert. De volgende morgen eerst de keukenramen of -deuren flink openzetten. Dan de ammonia weggooien en meteen de oven schoonmaken. Alle vetaanslag is zacht geworden en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hardnekkige vlekken met een beetje vloeibaar schuurmiddel verwijderen. Lukt dat niet, dan de behandeling herhalen. Let op: wel goed ventileren! Dit werkt beter dan allerlei dure ovenreinigers!
Oven schoonmaken

#3. Ontvetter van Wibra

Koop gewoon ontvetter van de wibra!
kost nog geen euro, en je hebt de oven in een mum van tijd helemaal schoon.
WONDERMIDDEL!

Bekijk 15 andere tips

De nieuwste tips

Oven schoonmaken

Baron Van Mmūchâusen

Hallo Keuken Slaven,

Mijn schoonmaaktip, voor Huisvrouwen, laat je man de oven schoon maken en anders geen eten, simpel

Oven schoonmaken

Ovenplaat schoonmaken als iets verbrand is

Om een ovenplaat weer schoon te krijgen; Strooi wat soda op de bakplaat en overgiet met kokend water even laten trekken en schoonmaken met een vaatdoek. Of de ovenplaat in te smeren met zachte zeep, in een plastic zak te doen en er een klein bakje ammonia bij zetten. Een nacht laten staan, de volgende dag schoonmaken. (LET OP voor de vrijkomende dampen).
Oven schoonmaken

Biotex krijgt oven schoon

Is het rooster bruin aangekoekt. Plaats het rooster in een bak heet water, waaraan je Biotex (groen) hebt toegevoegd. Dit een tijd laten staan (uurtje) en daarna met een staalsponsje eroverheen. Het bruin ging er super makkelijk vanaf.

Nog 15 andere tips

Oven schoonmaken

Schone oven

Smeer de oven in met groene zeep, leg op het rooster een stuk aluminiumfolie en leg daarop een doek met een flinke scheut amoniak. Laat dit een nacht gewoon staan en de dag daarna veeg je al het vet, aangebrand of niet, zo van je oven af! Werkt fantastisch!

Oven schoonmaken

Ammoniak in de oven

Verwarm de oven 5 minuutjes voor en zet 'm dan uit. Zet in het midden van de oven een pan met lauw water en een flinke scheut amoniak. Doe de oven dicht en laat het een dagje staan. Vervolgens veeg je zo met een vochtig doekje alle viezigheid uit de oven!

Oven schoonmaken

Bakje ammoniak

Bakje amoniac ook gedaan maar helaas was de lijm van het rubber van de ovendeur waar de glasplaat inzit ook opgelost.. dat kostte me een nieuwe ovendeur..

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oven schoonmaken

Gevaarlijke dampen

Note; Bij het OPENEN van de plastic zak komen gigantische GEVAARLIJKE dampen vrij, de mens kennende, is het schoon geworden?, kijkt men al heel snel in de zak = FOUT ! Laat eerst de DAMPEN HEKEMAAL VERDWIJNEN en kijk dan pas naar het resultaat & dit BUITEN !.
Oven schoonmaken

Ovenplaat of gasfornuis schoonmaken

Aangekoekt en ingebrand vuil van de ovenplaat of gasfornuis kan makkelijk verwijderd worden door het in te smeren met zachte zeep, in een plastic zak te doen en er een klein bakje amonia bij te zetten. Een nacht laten staan, de volgende dag schoonmaken.
Oven schoonmaken

Ovenplaat reinigen met soda

Om een ovenplaat terug proper te krijgen; Strooi wat soda op de bakplaat en overgiet met kokend water even laten trekken en schoonmaken met een vaatdoek.

Oven schoonmaken

Aluminium op bodem van oven

Een oven schoonmaken is een heel karwei. Ik leg op de bodem aluminiumfolie. Als bv de pizza gelekt heeft hoef ik alleen nieuw folie in mijn oven te doen.

Oven schoonmaken

Groene zeep en schaaltje ammonia

Vieze oven? -Kwast de oven met een laagje groene zeep in,zet er een schaaltje ammonia bij. Nachtje laten staan,dan verwijderen, (schuursponsje?)een scheutje azijn in de emmer helpt het sop in de emmer neer te slaan. Even wat werk,maar het resultaat is superschoon!
Oven schoonmaken

Ammoniak en groene zeep

Heeft u een braadslee,/oven/grill rooster of iets dergelijks wat sterk ingebrand is ,doe het in een vuilnis zak, gooi daar in 1 a 2 kopjes amoniak en bind of de vuilniszak dicht, laat dat een aantal uren liggen (electriche frituur/gril pannen het handvat met de electrische delen buiten de zak binden)na een paar uur wrijf je het met een groen keukensponsje schoon.
Oven schoonmaken

Bekleed bakplaat met aluminiumfolie

Wij bekleden de bakplaat en zij/ achterwand van de oven altijd met aluminiumfolie. Dat scheelt heel wat bik en schrob-werk! De aankoop van een spuitbus dure ovenreiniger is ook niet meer nodig!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oven schoonmaken

Keramische kookplaatreiniger voor oven

Om de ingebakken spatten op de glazen ovendeur te verwijderen, gebruik je keramische kookplaatreiniger. Even met keukenpapier overdrijven, spoelen en klaar.

Oven schoonmaken

Oven weken in ammoniak

Vul een schaaltje met ammoniak laat een nacht weken. De volgende dag gaat alle vet weg.

Oven schoonmaken

Ammoniak in oven met ramen open

LET OP:
Ik heb gelezen dat er adviezen zijn om een kopje Ammoniak in de oven te plaatsen en er enige tijd in te laten staan, hiervoor geldt, ALLE RAMEN OPEN, open de oven en wegwezen van dit apparaat! 5 minuten de DAMPEN LATEN WEGTREKKEN en pas daarna naar het resultaat gaan kijken.

Oven schoonmaken

Ovenplaat reinigen met ammoniak

Oven bakplaten reinigen: doe wat amoniak op een doekje. Doe dit met de bakplaat in een vuilniszak, sluit hem af, en de volgende dag maak je hem zo schoon.
Oven schoonmaken

Schoteltje ammoniak in oven plaatsen

Schoteltje amoniac midden in de oven plaatsen en op de bodem een pan of een schaal gekookt water zetten half uur laten staan en dan kan je hem met een doek schoonmaken voor hartnekkige aanslag nog maals herhalen.

LET OP: pas op voor gevaarlijke dampen bij sommige tips over het schoonmaken van een oven. Wat voor tips je ook leest, veiligheid gaat altijd voorop.