De beste tips

Band plakken

#1. Lekje in fietsband herstellen met nagellak

Als je een lekje heb opgezocht en het wil markeren,kan je makkelijk nagellak gebruiken. Zie je veel beter en het kan tegen water !
Band plakken

#2. Water om de oorzaak te vinden bij een band plakken

Wil jij een band gaan plakken? Gebruik dan water en druk voorzichtig in de band. Zo zie je direct waar de band lek is zodat je vervolgens zelf de band kunt gaan plakken.
Band plakken

#3. Bandje plakken is zo gedaan

Bandje plakken is echt heel eenvoudig en bovenal ook leuk om te doen. Zie hier mijn stappenplan voor het plakken van een band:

  1. Zet de fiets op kop.
  2. Zorg dat je stuur recht staat.
  3. Haal de buitenband eruit door bandenlichters tussen de velg en de buitenband te proppen, als je hier een beetje mee kliert (door er er ook meerdere te gebruiken) kan je één kant van de band lostrekken. 
  4. Draai het ventiel los zodat je de binnenband eruit kunt halen. 
  5. Haal de binnenband eruit en gooi deze in een bak met water en zoek naar de belletjes. Dan moet je wel de binnenband nog even opblazen natuurlijk. 
  6. Laat de band wat drogen of pak een handdoek en maak het lek droog. Zet een stip op het lek, schuur een beetje rondom de gaatje en plak er een bandenplakker op met wat lijm. 
  7. Zet alles terug, eerst de binnenband, blaas deze een heel klein beetje op en ga vervolgens aan de slag met de buitenband. 

Een reparatiesetje doet natuurlijk wonderen, deze dingen heb je namelijk wel allemaal nodig.