De beste tips
Pasta plakt
#1. Kookvocht laten staan
Macaroni of spaghetti nooit afspoelen, ook geen olie o.i.d. toevoegen.
De enige manier is een restje kookvocht in de pan te laten.
Pasta plakt
#2. Of juist kookvocht?
Olijfolie of boter toevoegen aan gekookte pasta is niet nodig en bovendien zonde van je olie! Laat gewoon het laatste beetje kookvocht in de pan zitten, en het plakt niet aan elkaar!
Pasta plakt
#3. Bewaar wat pasta water
Pasta nooit afspoelen, de tip om wat kookvocht in de pan te houden is dé manier.
De nieuwste tips
Pasta plakt
Zout er bij, overkoken voorbij!
Als u wilt dat het water van de macaroni niet overkookt, voeg dan een beetje zout toe. Doe dit pas als het water al kookt, anders duurt het langer voordat het water zal koken.
Om wat smaak aan macaroni toe te voegen, kunt u in plaats van zout ook een bouillonblokje toevoegen.
Pasta plakt
Bouillonblokje ipv zout
Heb ik van mijn moeder geleerd;
In plaats van zout bij het water te doen, doen wij er een bouillon blokje bij. Erg lekker! Krijgt uw deegwaren nog meer smaak.
Pasta plakt
Afspoelen met koud water
Om te voorkomen dat je macaroni of spaghetti aan elkaar plakt, moet je het afspoelen met koud water. Hierdoor spoel je het zetmeel eraf, zodat het niet meer aan elkaar gaat plakken.
Nog 4 andere tips
Pasta plakt
Houten spatel tegen overkoken
Om tegen te gaan dat de macaroni en spaghetti overkookt moet je een houten spatel in de pan doen. je kunt het vuur dan hoog zetten maar het kookt niet meer over.
Pasta plakt
Boter bij de spaghetti
Bij het maken van spaghetti doe altijd een schepje boter bij zo plakt de spaghetti niet aan de pan.
Pasta plakt
Olijfolie of boter
Om te voorkomen dat de pasta aan pan plakt of aan elkaar kleeft kun je een paar druppels olijfolie aan het water toevoegen of aan de pasta nadat het water is afgegoten.
Pasta plakt
Boter of olie om overkoken tegen te gaan
Tijdens het koken van macaroni of spaghetti is een klontje boter niet alleen handig om plakken tegen te gaan, ook is het handig tegen overkoken van de pan.