De beste tips

Pasta plakt

#1. Kookvocht laten staan

Macaroni of spaghetti nooit afspoelen, ook geen olie o.i.d. toevoegen. De enige manier is een restje kookvocht in de pan te laten.
Pasta plakt

#2. Of juist kookvocht?

Olijfolie of boter toevoegen aan gekookte pasta is niet nodig en bovendien zonde van je olie! Laat gewoon het laatste beetje kookvocht in de pan zitten, en het plakt niet aan elkaar!
Pasta plakt

#3. Zout er bij, overkoken voorbij!

Als u wilt dat het water van de macaroni niet overkookt, voeg dan een beetje zout toe. Doe dit pas als het water al kookt, anders duurt het langer voordat het water zal koken. Om wat smaak aan macaroni toe te voegen, kunt u in plaats van zout ook een bouillonblokje toevoegen.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Pasta plakt

Bewaar wat pasta water

Pasta nooit afspoelen, de tip om wat kookvocht in de pan te houden is dé manier.

Pasta plakt

Bouillonblokje ipv zout

Heb ik van mijn moeder geleerd; In plaats van zout bij het water te doen, doen wij er een bouillon blokje bij. Erg lekker! Krijgt uw deegwaren nog meer smaak.
Pasta plakt

Afspoelen met koud water

Om te voorkomen dat je macaroni of spaghetti aan elkaar plakt, moet je het afspoelen met koud water. Hierdoor spoel je het zetmeel eraf, zodat het niet meer aan elkaar gaat plakken.

Nog 4 andere tips

Pasta plakt

Houten spatel tegen overkoken

Om tegen te gaan dat de macaroni en spaghetti overkookt moet je een houten spatel in de pan doen. je kunt het vuur dan hoog zetten maar het kookt niet meer over.
Pasta plakt

Boter bij de spaghetti

Bij het maken van spaghetti doe altijd een schepje boter bij zo plakt de spaghetti niet aan de pan.
Pasta plakt

Olijfolie of boter

Om te voorkomen dat de pasta aan pan plakt of aan elkaar kleeft kun je een paar druppels olijfolie aan het water toevoegen of aan de pasta nadat het water is afgegoten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Pasta plakt

Boter of olie om overkoken tegen te gaan

Tijdens het koken van macaroni of spaghetti is een klontje boter niet alleen handig om plakken tegen te gaan, ook is het handig tegen overkoken van de pan.