De beste tips

Biefstuk bakken

#1. Biefstuk bakken

Maak van een goedkope biefstuk een dure: Gooi sowieso het vlees er pas in als het schuim op de roomboter wat bruin wordt, bak het op hoog vuur, nooit te lang bakken (een b.v. koteletje nooit langer dan 15 minuten in totaal), pak het vlees in, in zilverfolie (ieder stukje apart) en laat het 5 minuten op het aanrecht rusten. Echt, dat folie en die rust doet WONDEREN. Doet ook wonderen bij koteletten, hamlappen, etc.
Biefstuk bakken

#2. Biefstuk malser maken

Koop gewoon een goedkoop stuk biefstuk of ander rood vlees. Doe olie in een bak samen met thijm rozemarijn en doe de biefstuk erin let op wel onder de olie. Tip! kan lang bewaard blijven, olie heeft de eigenschap om alles langer houdbaar te maken. En de biefstuk is malser en goed op smaak.
Biefstuk bakken

#3. Biefstuk bakken - kamertemperatuur

Laat het vlees altijd op kamertemperatuur komen, zo voorkom je dat als je de biefstuk kort aanbakt op een hoog vuur de binnenkant nog koud is omdat de kou van de koelkast er nog inzit. Door hem op kamertemperatuur eerst te laten komen wordt de biefstuk meer gelijkmatig verhit.

Dep de biefstuk droog voor je hem in de pan doet, zo zorg je er voor dat de biefstuk mooi kan 'bruinen'. Zout mag er op (kort) voordat de biefstuk in de pan gaat, peper pas na het bakken want dit verbrand makkelijker. Verder als laatste tip te bakken in boter en olie, de boter zorgt voor een heerlijke smaak en de olie zorgt ervoor dat er hogere baktemperaturen worden bereikt, waardoor de biefstuk mooi dichtschroeit. Laat de biefstuk daarna even rusten in aluminium folie, dat doet het vlees echt goed!