De beste tips

Groente bereiden

#1. Hoe je groente het beste rauw kan eten/bereiden

Groente die men rauw wil eten kan men het best eerst in water met zout of azijn wassen (ongedierte komt boven drijven). Daarna wassen met gewoon water.
Groente bereiden

#2. Koud water behoudt de frisse kleur van groenten

Wil je de mooie, originele, frise kleur van groenten ook na het koken behouden? Voeg dan koud water (i.p.v. gekookt/warm water) toe.
Groente bereiden

#3. Groente bereiden in de over voor variatie

Ik hoor vaak mensen die vinden dat groente zo saai is om te eten, maar er zijn talloze manieren om er wat lekkerders van te maken. Zo kan je vrijwel alle groente roosteren in de over en verander je de smaak. Op deze manier kan je echt honderden nieuwe gerechten bereiden met groente.

De nieuwste tips

Groente bereiden

Groente bereiden met water

Groente bereiden is iets wat iedereen bijna elke avond doet. Het is dan wel handig om te weten hoe je de groente het beste kan gaan bereiden. Anders kun je misschien wel niet zulke lekkere groente op je bord hebben. Daarnaast kunnen kinderen daar ook behoorlijk moeilijk mee worden, omdat ze dan hun eten misschien niet op zouden willen eten. Groente die je rauw kan eten kun je het beste altijd eerst in water of azijn zetten. Dan zijn ze echt schoon en goed om te eten. Mijn ervaring is dat de smaak dan vaak ook een heel stuk lekkerder word dan wanneer je dit niet zal gaan doen.