De beste tips

Gebakken aardappelen

#1. Gebakken aardappels knapperig maken

Ik vind gebakken aardappels lekker. Ik vind ze wel alleen lekker als ze knapperig zijn. Anders hoef ik ze niet. Ik heb daar een manier voor. Ik leg de aardappels in de magnetron voor 3 minuten. Dan garen ze al een beetje voor. Als je dat gedaan hebt, kun je ze lekker gaan bakken. De gebakken aardappels smaken dan een heel stuk lekkerder dan wanneer je dit niet doet.
Gebakken aardappelen

#2. Bak je aardappels in de oven

Ik bak de aardappelen altijd in de oven. Mooie gladde aardappelen, vastkokend, zoals Nicola, ongeschild in stukjes snijden, even afspoelen en daarna in een vuurvaste schaal met een paar eetlepels olijolie doen. Even goed omscheppen en dan in de heteluchtoven op de hoogste temperatuur..Na een half uurtje even omscheppen/losmaken van de bodem en dan nog ongeveer een kwartiertje. Ze worden heerlijk krokant en knapperig en door de hoge temperatuur nemen ze nagenoeg geen vet op. De olie blijft gewoon in de schaal achter. Voor het opdienen even wat zout erbij en wat oregano erdoor. Dat geeft een heerlijke smaak! Ik heb er altijd veel succes mee...
Gebakken aardappelen

#3. Aardappels bakken in vet van spekjes

Als je spekjes of speklap aan het bakken bent, komt er vaak veel vet in de pan. Het is natuurlijk zonde om dit weg te gooien. Hierom kan het een goede keuze zijn om aardappels hierin te bakken. Door er wat zout en peper op te doen, krijg je een heerlijke smaak aan je aardappels. Veel mensen vinden het heerlijk om aardappels op deze manier te eten. De smaak van de spekjes of de speklap krijg je hierdoor door je hele maaltijd heen.

De nieuwste tips

Gebakken aardappelen

Smaakvolle en geurige gebakken aardappeltjes

Als je je aardappeltjes gaat bakken strooi dan eens wat paprika en kerrie poeder eroverheen. Dit ziet er niet alleen kleurrijk uit, maar smaakt en ruikt ook heerlijk! Na het bakken kun je naar smaak nog zout en peper aan toevoegen.