De beste tips

Blauwe plekken

#1. Drukken en boter erop

Als je een blauwe plek hebt moet je er op drukken en dan boter smeren.
Blauwe plekken

#2. Hard gekookt ei gebruiken

Ik haal blauwe plekken altijd weg met een hardgekookt ei in een doek die je niet meer nodig hebt. Wrijf het er over heen en de blauwe plek verdwijnt.n
Blauwe plekken

#3. Boter op de bult

Bij het stoten van hoofden (eigenlijk alle lichaamsdelen) smeer ik altijd met boter. De volgende dag is de bult en de blauwe plek veel minder zichtbaar en veel minder pijnlijk. Het maakt niet uit wat voor boter, en het is bijna overal aanwezig.
Bekijk 14 andere tips

De nieuwste tips

Blauwe plekken

Hoe blauwe nagel behandelen?

Hoe blauwe nagel behandelen?

Probeer de nagel een tijd te koelen als de nagel erg blauw blijft is het handig om naar de huisarts raad te plegen, daar kunnen ze bijvoorbeeld een gaatje in de nagel maken  zodat het bloed er gemakkelijk uit kan stromen.

Blauwe plekken

Blauwe plek weg

WACHT GEWOON TOT HIJ WEG IS
Blauwe plekken

Blauwe plekken weg krijgen

Arnicazalf op de blauwe plekken smeren, veel wrijven, en afwisselend verwarmen en koelen (door de laatste twee gaat er meer bloed langs stromen waardoor het genezingsproces versnelt wordt).

Nog 14 andere tips

Blauwe plekken

Zalf voor blauwe plekken

Effectieve manier tegen blauwe plekken is de blauwe plek insmeren met een zalf voor blauwe plekken, veel mensen denken dat dit niet goed werkt maar het werkt echt, zorg wel dat je een goede zalf koopt bij de apotheek, zij zullen je meer info geven over welke zalf het beste is. Wil je niet zoveel geld uitgeven? dan kan je de plek ook insmeren met een zelf gemaakt mengsel, het is minder effectief maar werkt ook wel op een iets langer termijn van gebruik. Het mengsel maak je als volgt: meng 20 cl azijn met 15 cl olijfolie, voeg 2 theelepels citroensap toe en meng het, voeg nog 2 soeplepels maizena toe en meng tot het een dik kleverig mengsel is en smeer het dan op de blauwe plek, druk er dan een warme kompresdoek tegen aan (kompresdoek nat maken en een minuutje in de microgolfoven) houd de kompresdoek 10 minuten tegen het mengsel aan en kijk dan of het al hard is, als het nog niet hard is houd de doek er dan nog enkele minuten tegen maar als het al hard is dan kan je het zo laten. Als het harde mengsel de werkzame stoffen in het lichaam heeft gebracht dan zal het los laten en dan zal de blauwe plek binnen de twee dagen weg zijn, probeer zeker eens uit als je geen zalf wil kopen. Veel succes.
Blauwe plekken

Arniflor zalf tegen blauwe plek

Arniflor zalf van vsm na een operatie heb ik dit twee dagen gesmeerd en de zwelling en blauwe plekken waren zo goed als weg !
Blauwe plekken

Papje van melk en aardappel

Maak een papje van geraspte aardappel met een beetje melk en smeer dit op de blauwe plek.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Blauwe plekken

Insmeren met boter en zout

Bij blauwe plekken smeer ik altijd boter met zout erop als het kan een sok aan doen. De volgende dag na het slapen is de pijn minder en de blauwe plek ook.
Blauwe plekken

Geraspte aardappel en melk

Leg bij een blauwe plek een mengsel van geraspte aardappel met een klein beetje melk erop. Wel regelmatig verversen. Al na enkele uren zou de verkleuring aanzienlijk minder zijn. Hetzelfde kunt u doen bij een bloeduitstorting.
Blauwe plekken

Neem vitamine C voor minder last van blauwe plekken

Vitamine C geneest wonden en botbreuken sneller. Neem dus voor korte tijd wat extra vitamine C en je zult hopelijk zien dat je snel minder last krijgt van blauwe plekken
Blauwe plekken

Roomboter op blauwe bult

Hoofd gestoten! Krijg je een blauwe bult. Smeer er dan roomboter op en hij verdwijnt sneller!!
Blauwe plekken

Kool op de plek

Bij blauwe vlekken (hematomen), eerst ijs opleggen, en dan zo vlug mogelijk in de blender een papje maken van eender gelijk welke soort kool (savooi, groene, witte, spruiten) en dit op het hematoom leggen, bevestigen met een verbandje en de blauwe vlek is binnen de kortste keren weg.
Blauwe plekken

Uierzalf en warm water

Uierzalf op de blauwe plekken smeren, fruit eten en thee drinken helpt een beetje, maar met de douchekop warm water over je blauwe plek enkele minuten laten stromen, werkt super
Blauwe plekken

Blauwe plek? Vicks VapoRub erop

Smeer gelijk na het stoten Vicks VapoRub op de plek. Dit voorkomt een blauwe plek. Simpel en erg doeltreffend!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Blauwe plekken

Koelen, koelen, koelen

Koelen, koelen , koelen bij een bloeduitstorting wordt de zwelling erger door warmte. Reductie door koeling. Gedurende de dag eventueel een drukverband en het lichaamsdeel hoger dan het hart houden.

Blauwe plekken

Ochtend urine op blauwe plek

Gebruik ochtend urine tegen een blauwe plek. De afvalstoffen zullen de plek doen verkleinen.
Blauwe plekken

Bekoelen en masseren

Net nadat je een blauwplek hebt opgelopen moet u die zo snel mogelijk met koud water bekoelen en hem hard masseren! Dit kan even pijn doen, maar de bloeduitstorting zal zo verspreiden (uitdunnen) en verkleinen. de plek verdwijnt meteen!
Blauwe plekken

Hard masseren

Net nadat je een blauwenplek hebt opgelopen moet je hem met koud water overspoelen en daarna hard masseren. Dit doet misschien even pijn, maar hierdoor verspreid de bloeduitstorting zich, verdwijnt het kleurtje ervan en verdwijnt de pijn.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.