De beste tips

Smetplekken

#1. Deodorant helpt bij smetplekken

Ik heb al jarenlang overgewicht en helaas daardoor ook smetplekken door transpiratie. Vooral onder mijn borsten was het vreselijk pijnlijk. Ik doe nu sinds jaren dagelijks een deodorantroller onder mijn BH doorhalen en ik heb er NOOIT meer last van gehad. Heb je smetplekken op andere plekken zoals je lies gebruik dan een deospuitbus. Maar een roller is beter want dat is zachter voor je huid. Het werkt geweldig en ik heb nooit meer pijnelijke plekken hoe warm het ook is.
Smetplekken

#2. Smetplekken insmeren met sudocrem

Smeer de plekjes in met sudocreme. Binnen een dag zijn de plekjes verdwenen.

Smetplekken

#3. Smetten insmeren met vaseline

Smetten ontstaan door transpiratie van de huid. Wat helpt is deze plekken dun in te smeren met vaseline.

Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Smetplekken

Sudocreme met miconazol

Meng een beetje miconazol met sudocreme, dit dun op de huid inklappen. Als je dit in de ochtend doet dan 's avonds de restjes weghalen met zoete olie.  Blijven herhalen tot de plekjes weer dicht en droog zijn.

Binnen mum van tijd zijn de plekjes weg en blijven vaak ook langer weg. 

Smetplekken

Olijfolie of huidolie

Ik heb een (mislukte) keizersnede gehad (teveel naar binnen gehecht) en helaas daardoor een hele lap/buik  hangen waardoor het vaak ging smetten, zo pijnlijk, nu smeer ik deze plek incl mijn navel na het douchen in met huidolie, maar kan natuurlijk ook met olijfolie, Door de olie blijft de huid perfect. 

Smetplekken

Smetplekken bij baby

In plooien van de huid kunnen er soms vochtige nattige plekken ontstaan die een beetje stinken. Voor jonge ouders met baby's is dit heel herkenbaar. Bij ons werkte talkpoeder hier gewoon goed tegen. Eerst de huid goed droog maken door na het badderen goed af te drogen. En dan wat talkpoeder op de huid waar de smetplekken komen. ...en meer dan regelmatig de natte luier verschonen.

Nog 3 andere tips

Smetplekken

Smetplekken insmeren met zinkzalf/sudocrem

Bij smetplekken (bv onder de borsten) kun je zinkzalf en/of sudocrem erop smeren. 2x per dag schoonmaken met een washandje en de crème erop smeren. Bij mij is het na 2 dagen al bijna weg!

Als de plekken weg zijn ga ik talkpoeder proberen.

Smetplekken

Smetplekken bij babies besmeren met maizena

Als de baby last heeft van smetplekken omdat je deze plek niet goed kunt afdrogen smeer hier een heel dun laagje maïzena op en binnen twee à die dagen is het helemaal over . Dit helpt tevens tegen hele erge jeuk alleen moet je hier een klein beetje aan het badwater toevoegen.
Smetplekken

Babyolie smeren op smetvlekken

Met babyolie wat op een watje doen en dan de plooien of achter de oren hiermee schoonmaken, Het is zacht voor de huid en je kindje heeft minder last dat je plekken behandeld. Oren doe ik ook altijd met een beetje babyolie aan de wattib en dan schoonmaken.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.