De beste tips

Brandnetel bestrijden

#1. Brandnetels bestrijden met azijn

Als je veel brandnetels in de tuin of in de wei hebt, dan kun je deze bestrijden met natuurazijn. Als je dit in een spuitfles doet en over de bladeren spuit, dan zullende brandnetels afsterven. Azijn werkt tegen meer soorten onkruid en planten. Dat is ook meteen het probleem: er groeit niet snel iets anders meer als je teveel azijn gebruikt. Een tweede nadeel is dat er een kans is dat er nieuwe brandnetels groeien uit de wortels die nog onder de grond zitten. Het is dus slim om deze na de behandeling met azijn uit de grond te halen.

Brandnetel bestrijden

#2. Brandnetel bestrijden in de tuin

Als je brandnetel in de tuin wilt bestrijden dan kun je dit het beste handmatig doen. Brandnetel moet namelijk met wortel en al uit de grond verwijderd worden. Anders groeit het gewoon terug. Dus trek een paar goede handschoenen aan en trek aan de stengel zodat de wortel uit de grond komt. Als je er moeilijk bij komt, dan kun je de planten met een grastrimmer inkorten en vervolgens de wortels uitgraven.

Brandnetel bestrijden

#3. Pluk brandnetel onder de steel

Als je een brandnetel wilt plukken, pluk hem dan helemaal onder bij de steel.

De nieuwste tips

Brandnetel bestrijden

Brandnetel bestrijden met zout

Door wat zout over de voet van de plant heen te strooien zul je zien dat ze binnen korte tijd zullen afsterven, super makkelijk te doen dus.
Brandnetel bestrijden

Brandnetelgier als mest

Vul een emmer met (kokend) heet water.
Knip de jonge scheuten of veel blad van de brandnetels en dompel ze onder in de emmer met water. De brandnetels goed doorroeren en minstens 2weken laten staan. (aan te raden om een deksel op de emmer te doen ivm stank) zodra de brandnetelsoep erg stinkt haal je de stengels uit het water. Giet het brandnetelgier nu bij de planten.