De beste tips

Dazenbeet genezen

#1. Tips tegen dazen

Vooral in juli en augustus kan men tijdens een wandeling knap lastig gevallen worden door een daas. Misschien handig om te weten dat dazen zich vooral ophouden onder bomen. Dus wanneer je in open terrein wandelt zul je er minder last van hebben. Dazen zijn makkelijk dood te slaan omdat ze traag zijn. Mocht je toch gestoken zijn, doe dan wat tandpasta op de plek. Door de menthol zal je nergens meer last van hebben.
Dazenbeet genezen

#2. Ijs helpt tegen dazenbeet

Een daas beet kan ervoor zorgen dat je infecties krijgt. Het is daarom van belang om de wond zo snel mogelijk te doen desinfecteren met een wondontsmettingsmiddel. Als je de wond hebt ontsmet pak ik altijd een ice-pack of een washandje gevuld met ijsklontjes die ik vervolgens tegen de plek aan houdt. Mijn advies is om dit zo’n 10 minuten voor te houden. Door het koelen zorg je ervoor dat de plek niet gaat op zwellen. Heb jij enorm veel last van jeuk? Dan is het aan te raden om een crème of stick te gebruiken die deze klachten tegengaan.
Dazenbeet genezen

#3. Speeksel

Vaak ben je niet dichtbij huis als je gebeten wordt door een daas. Smeer gelijk na de beet een beetje speeksel op de bijtplek. In speeksel zit een stofje dat de ergste verschijnselen verminderd. Zodra je thuiskomt een azijn en een ijscompres erop.