Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Frituurpan schoonmaken

Hoe kan je het beste een frituurpan of een frituurmandje schoonmaken?

Zowel een frituurmandje als frituurpan zijn goed schoon te maken door een vaatwastablet te gebruiken. Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Vaatwastablet werkt goed

Mijn tip om een frituurpan schoon te maken is inderdaad ook met een vaatwastablet en heet water, maar pas op met het aanzetten van de pan. Bij mij ging het element stuk. Alleen een tablet en heet/kokend water is al voldoende.

Patricia Linthorst
Tip #1728


Glimmende frituurpan met Biotex

Om uw frituurpan weer helemaal glimmend te krijgen; Neem uw pedaalemmer (indien deze géén water door laat) Giet hier enkele liters kokend water in. Voeg hier biotex aan toe en laat alle onderdelen hierin een uurtje weken. Spoel alle onderdelen met heet water af en droog met een vezeldoekje na. Hardnekkige vlekken verwijderen met het zachte gedeelte van een schuursponsje...(of nog eventjes laten weken). Krijgt u een z.g.a.n. frietpanneke van!

Ko
Tip #3556


Schone frituurpan met vaatwastablet

Om een frituurpan zonder uitneembare binnenpan goed schoon te krijgen: vet eruit, pan schoonvegen met keukenpapier en dan water erin en een vaatwastablet. stekker erin en op 100 graden een kwartiertje laten pruttelen, daarna afspoelen en hij is weer als nieuw.

Sjan
Tip #1363


Vaatwastablet gebruiken

Als je je friteuse wil schoon maken, kun je een vaatwastablet in de friteuse doen met water. Dat laat je ongeveer een half uur koken door het apparaat op de laagste stand.

Amanda Bos
Tip #3811


Frituurpan schoonmaken met Biotex

Het schoonmaken van mijn frituurpan en mandje doe ik met biotex. Ik laat mijn pan met mandje een hele nacht weken in water met biotex. Even met de afwasborstel over het mandje en het mandje ziet er weer als nieuw uit en mijn pan is weer fris.

Natasha
Tip #4821


Vaatwastablet in frituurpan

Vul de frituurpan met heet water en gooi er een vaatwas tablet in Ga naar bed en de volgende ochtend is alles weer blinkend.

Hoekstra S.
Tip #1598


Schone frituurpan met vaatwastablet

Als de binnenpan leeg is, overige vet een beetje wegvegen met keukenrol, dan de pan vullen met gekookt water, een vaatwastablet erin, op de buitenkant zit ook altijd vet, en dat spuit je met een oven-/magnetronreiniger in, een nachtje weken, 's ochtends de buitenkant afspoelen, de binnen pan met een schuursponsje navegen, en schoon is de pan weer.

Nancy
Tip #1368


Water met soda in frituurpan

Na het vet eruit gehaald te hebben en afgenomen met een keukenpapiertje water in de pan doen met soda erbij. De eerste keer is het nog niet blinkend schoon, maar door het regelmatig te herhalen tussen het bakken door wordt de pan heel erg schoon.

Astrid
Tip #4245


Frituurpan schoonmaken met vaatwastablet

Om een frituurpan gemakkelijk en goed schoon te krijgen moet je een vaatwastablet in water in de pan stoppen. Even goed doorverwarmen en hij weekt helemaal schoon!!

Annemiek
Tip #1451


Afwasblokje in de frituurpan

Water in de frituurpan doen, een afwasblokje wat in een afwasmachine gaat en laten koken.

Vervoort
Tip #3543


Bak in arcide olie met rvs friteuse

Heeft u een rvs frieteuse en bakt u in zonnebloemolie stap dan over op arcide olie (pinda olie ) schoon maken is een makkie.Geen ingebrande olie.

Annie
Tip #3657


Sodawater laten koken

Maak u frituurpan leeg en vul hem met water, schepje soda erbij en even 10 minuten laten koken. En uw pan is weer als nieuw!

Chantal
Tip #3863


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen