Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kattenharen Verwijderen

Hoe kan je makkelijk kattenharen verwijderen?

Kattenhaar dan wel andere haren van kleding of bijvoorbeeld een bank verwijderen is eenvoudig met onderstaande tips van Oma! Deze tips werken voor zowel honden- als kattenharen.

Kattenhaar verwijderen: Sponsje

Ik verwijder kattenharen van kleding en van meubels met een droog schuursponsje. Gewoon met de ruwe kant van het sponsje in één richting over de stof wrijven. 
Alle kattenharen blijven aan het sponsje hangen. Zelf heb ik meerdere andere tips gebruikt om kattenharen te verwijderen maar deze werkte toch echt het beste. 

Tip #3809
12 0
Rubberen handschoenen

Kattenharen: Je kunt ze verwijderen op bankstellen of tapijt met rubberen handschoenen. Ik heb zelf ook 3 katten en liggen regelmatig op de bank, het werkt perfect.

Riekie Scheepers
Tip #4566
3 0
Huishoudhandschoen om haar te verwijderen

Kattenhaar op de meubels? Trek een huishoudhandschoen aan en ga ermee over de meubels. Haar vliegt eraf en je zuigt het zo op. (denk eraan: Poes vindt het erg leuk en is in staat z`n eigen haar op te eten!!)

Antoinette
Tip #3387
3 0
Vochtige zeem

Met een vochtig zeem erover heen gaan en de haren zijn weg.

Tiny Slenter
Tip #10040
3 0
Plakband om haar te verwijderen van kleding

Rol een breed stuk plakband om uw hand met de plakrand naar boven. Dep over uw kleren/bekleding en weg zijn de haren!

Jacqueline
Tip #2382
2 0
Tupperware lapje over pantalon

Haren van de huisdieren blijven op pantalons zitten net voor je de deur uit wilt gaan. Het bekende tupperware lapje (potopener) over de pantalon halen en weg zijn de haren, dit kan ook gebruikt worden op alle stoffen bankstellen ed.

Jolanda
Tip #4981
2 0
Huishoudhandschoen

Kattenharen op stoffen bekleding is erg lastig, wrijf met een huishoudhandschoen er over heen en je veegt het zo in de stofzuiger!

Anne Mieke
Tip #2261
2 0
Kledingrollers

Bij kledingwinkels e.d. zijn voor een paar euro kledingrollers te koop. Deze plakrollers zijn niet alleen uitermate handig voor kleding maar ook voor het dierenhaar op uw meubels. De bank is binnen een minuut haarvrij!

TL
Tip #5586
1 0
Droger op stand luchten

Doe de kleding, dekens, mandomhulsel en dergelijke in de droger en zet hem op de stand luchten. Het komt er echt haarvrij uit.

Hendrika
Tip #4949
1 0
Natte handen

Maak je handen vochtig, ga dan over het stuk wat onder het haar zit en je veegt het erzo af, of pak een vochtige doek.

Maroesjka
Tip #2594
1 0
Rubberen huishandschoenen

Als u huisdieren heeft, het is lastig haren op te stofzuigen, handig met rubber huishandschoenen de haren bij elkaar vrijven gaat veel sneller en alle haren zijn weg.

Jeannietta
Tip #4227
1 0
Rubberen borstel

Koop een rubberen borstel, nog geen 1 euro bij de action, en veeg de haren overal uit. Bank, kleed, kleding, gordijnen, deurmat etc.

Tip #6691
1 0
Rubberen raamwisser

Je kunt lossen haren op bv. stoffen stoelen e.d. erg makkelijk weghalen met een rubberen raamwisser! daarna (of tijdens, indien nodig)wisser een of twee keer onder heet water afspoelen en weer klaar voor gebruik!

Michelle
Tip #3595
1 0
Droge raamwisser over bekleding

Met een droge raamwisser de bekleding van bank, stoelen en kleden afwissen.

Mimi
Tip #3207
1 0
Vochtige zeem tegen haren van huisdieren

Haren van huisdieren verwijder je makkelijk met een vochtige zeem over je bank etc te vegen. De haren blijven niet aan de zeem plakken dus als je hem spoelt in een emmer met water heb je weer een haarloze zeem.

Tip #4904
1 0
Natte raamwisser

Om hondenharen van een kortharig tapijt te verwijderen. Men neme een raamwisser, maak het rubber een beetje nat en trek de wisser over het tapijt.

Hans
Tip #5693
0 0
Originele Crocs halen kattenhaar makkelijk weg

Kattenhaar kun je gemakelijk verwijderen met originele Crocs (schoenen). Schraap met de Croc over een oppervlakte en de haren zijn binnen no-time weg!

Sandra
Tip #5813
0 0
Vloertrekken over tapijt

Ga met een vloertrekker over het tapijt, haren komen gemakkelijk los.

Tip #6559
0 0
Kledingrollers tegen haren

Heb jij honden, katten of andere dieren die vaak haren verliezen? Dan kun je hele goede kleding rollers bij de action kopen voor een paar cent. En als je dat niet kan of wil kopen pak plakband/ tapijtplakband en dep het op de haren en je bent haar vrij.

anoniem2003
Tip #7392
0 0
Trekker over tapijt halen

Pak een trekker en ga daarmee met kleine halen over het vloerkleed niet aaien maar hard drukken, werkt niet bij hoogpolig tapijt! Je zult zien dat je de meeste haren er uit haalt en de rest kan je met de stofzuiger verwijderen, zo heb je jou vloerkleed bijna als nieuw! Als het mooi weer is kan je buiten het tapijt schoonmaken met tapijt reiniger en met de trekker het meeste water er uit halen zorg wel dat je het tapijt dan ergens ophangen kan anders droogt het niet goed (let op is zwaar).

Christa Van Kesteren Schram
Tip #11601
0 0