Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kattenharen Verwijderen

Hoe kan je makkelijk kattenharen verwijderen?

Kattenhaar dan wel andere haren van kleding of bijvoorbeeld een bank verwijderen is eenvoudig met onderstaande tips van Oma! Deze tips werken voor zowel honden- als kattenharen.

Kattenhaar verwijderen: Sponsje

Ik verwijder kattenharen van kleding en van meubels met een droog schuursponsje. Gewoon met de ruwe kant van het sponsje in één richting over de stof wrijven. 
Alle kattenharen blijven aan het sponsje hangen. Zelf heb ik meerdere andere tips gebruikt om kattenharen te verwijderen maar deze werkte toch echt het beste. 

Leila
Tip #3809


Droger op stand luchten

Doe de kleding, dekens, mandomhulsel en dergelijke in de droger en zet hem op de stand luchten. Het komt er echt haarvrij uit.

Hendrika
Tip #4949


Rubberen borstel

Koop een rubberen borstel, nog geen 1 euro bij de action, en veeg de haren overal uit. Bank, kleed, kleding, gordijnen, deurmat etc.

Tip #6691


Vochtige zeem

Met een vochtig zeem erover heen gaan en de haren zijn weg.

Tiny Slenter
Tip #10040


Vochtige zeem tegen haren van huisdieren

Haren van huisdieren verwijder je makkelijk met een vochtige zeem over je bank etc te vegen. De haren blijven niet aan de zeem plakken dus als je hem spoelt in een emmer met water heb je weer een haarloze zeem.

Wila
Tip #4904


Huishoudhandschoen

Kattenharen op stoffen bekleding is erg lastig, wrijf met een huishoudhandschoen er over heen en je veegt het zo in de stofzuiger!

Anne Mieke
Tip #2261


Huishoudhandschoen om haar te verwijderen

Kattenhaar op de meubels? Trek een huishoudhandschoen aan en ga ermee over de meubels. Haar vliegt eraf en je zuigt het zo op. (denk eraan: Poes vindt het erg leuk en is in staat z`n eigen haar op te eten!!)

Antoinette
Tip #3387


Rubberen huishandschoenen

Als u huisdieren heeft, het is lastig haren op te stofzuigen, handig met rubber huishandschoenen de haren bij elkaar vrijven gaat veel sneller en alle haren zijn weg.

Jeannietta
Tip #4227


Plakband om haar te verwijderen van kleding

Rol een breed stuk plakband om uw hand met de plakrand naar boven. Dep over uw kleren/bekleding en weg zijn de haren!

Jacqueline
Tip #2382


Tupperware lapje over pantalon

Haren van de huisdieren blijven op pantalons zitten net voor je de deur uit wilt gaan. Het bekende tupperware lapje (potopener) over de pantalon halen en weg zijn de haren, dit kan ook gebruikt worden op alle stoffen bankstellen ed.

Jolanda
Tip #4981


Rubberen handschoenen

Kattenharen: Je kunt ze verwijderen op bankstellen of tapijt met rubberen handschoenen. Ik heb zelf ook 3 katten en liggen regelmatig op de bank, het werkt perfect.

Riekie Scheepers
Tip #4566


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Rubberen raamwisser

Je kunt lossen haren op bv. stoffen stoelen e.d. erg makkelijk weghalen met een rubberen raamwisser! daarna (of tijdens, indien nodig)wisser een of twee keer onder heet water afspoelen en weer klaar voor gebruik!

Michelle
Tip #3595


Natte handen

Maak je handen vochtig, ga dan over het stuk wat onder het haar zit en je veegt het erzo af, of pak een vochtige doek.

Maroesjka
Tip #2594


Kledingrollers

Bij kledingwinkels e.d. zijn voor een paar euro kledingrollers te koop. Deze plakrollers zijn niet alleen uitermate handig voor kleding maar ook voor het dierenhaar op uw meubels. De bank is binnen een minuut haarvrij!

TL
Tip #5586


Droge raamwisser over bekleding

Met een droge raamwisser de bekleding van bank, stoelen en kleden afwissen.

Mimi
Tip #3207


Natte raamwisser

Om hondenharen van een kortharig tapijt te verwijderen. Men neme een raamwisser, maak het rubber een beetje nat en trek de wisser over het tapijt.

Hans
Tip #5693


Vloertrekken over tapijt

Ga met een vloertrekker over het tapijt, haren komen gemakkelijk los.

Tip #6559


Kledingrollers tegen haren

Heb jij honden, katten of andere dieren die vaak haren verliezen? Dan kun je hele goede kleding rollers bij de action kopen voor een paar cent. En als je dat niet kan of wil kopen pak plakband/ tapijtplakband en dep het op de haren en je bent haar vrij.

anoniem2003
Tip #7392


Originele Crocs halen kattenhaar makkelijk weg

Kattenhaar kun je gemakelijk verwijderen met originele Crocs (schoenen). Schraap met de Croc over een oppervlakte en de haren zijn binnen no-time weg!

Sandra
Tip #5813


Trekker over tapijt halen

Pak een trekker en ga daarmee met kleine halen over het vloerkleed niet aaien maar hard drukken, werkt niet bij hoogpolig tapijt! Je zult zien dat je de meeste haren er uit haalt en de rest kan je met de stofzuiger verwijderen, zo heb je jou vloerkleed bijna als nieuw! Als het mooi weer is kan je buiten het tapijt schoonmaken met tapijt reiniger en met de trekker het meeste water er uit halen zorg wel dat je het tapijt dan ergens ophangen kan anders droogt het niet goed (let op is zwaar).

Christa Van Kesteren Schram
Tip #11601


Handtrekker!

Om kattenharen snel en makkelijk uit de bank of tapijt te krijgen gebruik je gewoon een handtrekker. Paar keer over de plek heen en je hebt alle haren bij elkaar.

Femke
Tip #21637


Katten haren zo weg

Heb je sportschoenen met rubberzool. Doe deze om je hand en wrijf hierover op het kleed in 1 richting. De haren en eventuele kruimers verdwijnen als sneeuw voor de zon

Ellen
Tip #21807


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen