Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kattenpis geur verwijderen

Hoe moet je kattenpis geur verwijderen?

Alle tips voor het effectief verwijderen van de geur van kattenpis. Oma weet wel raad met deze urinegeur!

Geur van kattenpis neutraliseren

Niets vervelender dan de lucht van kattenpies in je bank, omdat je geliefde huisdier een ongelukje heeft gehad. Ik heb van alles geprobeerd, maar kreeg van een vriendin uit Amerika de gouden tip: Je neemt 3 gelijke delen azijn, heet water en allesreiniger (evt. met geur!). Die mix je, doe je in een sprayflacon en daarmee spray je de bank lichtjes in. Even in laten trekken, en dan met een fohn of in de lucht laten drogen. Zorg wel dat je goed ventileert, want de azijn ruik je! Als het is opgedroogd, zal je merken dat de azijnlucht weg is, en de lucht van de kattenpies heeft "meegenomen".

Anique
Tip #5822


Geur van kattenpis neutraliseren

Gebruik bij het opruimen van kattenplas een schepje biotex (wasmiddel) in je schoonmaak sopje. De enzymen in dit product vernietigen de kristallen die de onaangename geur van kattenplas veroorzaakt.

miekemeike
Tip #7850


Kattenpis verwijderen van hout

Heb je een houten vloer en een kat die zijn plas niet op kan houden of uit nijd overal plast? Als je houten vloer gelakt is, is het geen probleem. Even opdeppen met keukenpapier en schoonmaken met een sopje met allesreiniger voldoet. Is je houten vloer niet gelakt en heeft je kat een ongelukje gehad dan moet je iets voorzichtiger zijn. Het beste is het om een sopje van water en Biotex te maken. De enzymen in Biotex werken fantastisch op vlekken veroorzaakt door huisdieren. Ze lossen de vlekken op. Dep de vlek voorzichtig schoon met het sopje. Na afloop kun je het hout eventueel nabehandelen met wat pure alcohol.

MjimMjam
Tip #16712


HG tegen urinegeur kat

Niet echte een gouwe ouwe tip van grootmoeders maar werkt wel: HG tegen urinegeur. Belangrijk is om zo snel mogelijk de grote hoeveelheid van de kattenpis weg te halen met bijvoorbeeld keukenpapier en zo droog mogelijk te deppen. Vervolgens flinke hoeveelheid erop sprayen en wachten...

Sjelsjel
Tip #16560


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen