De beste tips

Poep en plas vlekken

#1. Ontlasting huisdier schoonmaken met azijn

Leuk he huisdieren. Maar soms overkomt het ze dat ze het binnen doen. Plast je trouwe viervoeter op je kleed of vloerbedekking is dit erg vervelend, erger wordt het als ze het steeds op dezelfde plaats doen en zo er een gewoonte van gaan maken.
Je kunt dit voorkomen door de plas op te doen en na spoelen met water en schoonmaak azijn of gewoon keuken azijn. Door de lucht van de azijn herkennen ze hun eigen lucht niet meer en plassen ze niet meer op diezelfde plaats. Werkt ook op de plaats waar ze hebben gepoept

Poep en plas vlekken

#2. Plasvlekken verwijderen met azijn

Heeft u een plastic hok voor uw knaagdier en u krijgt de hoeken niet schoon door de hardnekkige plasvlekken van deze lieve beestjes?? Gooi er dan een scheut azijn over laat het een dikke tien minuten of langer inweken en u haalt het met een harde bostel of schuursponsje de vlekken er goed af.

Poep en plas vlekken

#3. Ontkalkingsmiddel helpt tegen plasvlekken in dierenhok

De tip die ik heb voor het makkelijk schoonmaken zonder schrobben van een binnenkooi voor konijn of cavia als hier plasvlekken zijn in gedrongen is! Spuit gewoon wat ontkalkings middel over de bodem. Wel goed naspoelen.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Poep en plas vlekken

Urine konijnenhok verwijderen met wc reiniger aldi

Urine vlek in het konijnenhok? Doe er wat wc reiniger (citroen, de gele fles!!) van de Aldi op en laat het 5 minuten inwerken. Het gaat dat bruisen en daarna is het gemakkelijk te verwijderen. Werkt voor ons perfect!

Poep en plas vlekken

Poep en plas vlekken in een dierenhok

Een dier moet ook zijn behoeftes doen. Helaas kan dit het hok van een dier behoorlijk aantasten. Daarom kun je er beter zelf even naar gaan kijken hoe je dit het beste schoon kan gaan maken. Je kan ontkalking gebruiken. Daarmee kun je de hokken brand schoon gaan maken.
Poep en plas vlekken

Citroen helpt bij plasplekken in dierenkooi

Plas plekken dierenkooi: Wat bij mij erg goed werkt is een verse citroen uitknijpen over de vieze plek. En het dan iets van een uur laten intrekken. Dan veeg je het zo weg en het is ook niet schadelijk voor je dier.

Nog 1 andere tip

Poep en plas vlekken

Ingetrokken plasvlekken verwijderen met kalkoplosser

Aangezien ik katten heb die heerlijk willen krabbelen in grit of kattenbakkorrels gingen bij mij altijd de kattenbakzakken kapot. Het gevolg geen bescherming voor de bak maar na verloop van tijd ingetrokken plasplekken. Om deze te verwijderen gebruik ik van tijd tot tijd een scheut kalk oplosser, de plekken verdwijnen en hard schrobben hoeft ook niet, wel goed naspoelen. Deze tip kun je ook bij het konijnenhok toepassen mits dit van kunstof is.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen