De beste tips

Poep en plas vlekken

#1. Ontlasting huisdier schoonmaken met azijn

Leuk he huisdieren. Maar soms overkomt het ze dat ze het binnen doen. Plast je trouwe viervoeter op je kleed of vloerbedekking is dit erg vervelend, erger wordt het als ze het steeds op dezelfde plaats doen en zo er een gewoonte van gaan maken.
Je kunt dit voorkomen door de plas op te doen en na spoelen met water en schoonmaak azijn of gewoon keuken azijn. Door de lucht van de azijn herkennen ze hun eigen lucht niet meer en plassen ze niet meer op diezelfde plaats. Werkt ook op de plaats waar ze hebben gepoept

Poep en plas vlekken

#2. Plasvlekken verwijderen met azijn

Heeft u een plastic hok voor uw knaagdier en u krijgt de hoeken niet schoon door de hardnekkige plasvlekken van deze lieve beestjes?? Gooi er dan een scheut azijn over laat het een dikke tien minuten of langer inweken en u haalt het met een harde bostel of schuursponsje de vlekken er goed af.

Poep en plas vlekken

#3. Ontkalkingsmiddel helpt tegen plasvlekken in dierenhok

De tip die ik heb voor het makkelijk schoonmaken zonder schrobben van een binnenkooi voor konijn of cavia als hier plasvlekken zijn in gedrongen is! Spuit gewoon wat ontkalkings middel over de bodem. Wel goed naspoelen.

De nieuwste tips

Poep en plas vlekken

Poep en plas vlekken in een dierenhok

Een dier moet ook zijn behoeftes doen. Helaas kan dit het hok van een dier behoorlijk aantasten. Daarom kun je er beter zelf even naar gaan kijken hoe je dit het beste schoon kan gaan maken. Je kan ontkalking gebruiken. Daarmee kun je de hokken brand schoon gaan maken.
Poep en plas vlekken

Citroen helpt bij plasplekken in dierenkooi

Plas plekken dierenkooi: Wat bij mij erg goed werkt is een verse citroen uitknijpen over de vieze plek. En het dan iets van een uur laten intrekken. Dan veeg je het zo weg en het is ook niet schadelijk voor je dier.

Poep en plas vlekken

Ingetrokken plasvlekken verwijderen met kalkoplosser

Aangezien ik katten heb die heerlijk willen krabbelen in grit of kattenbakkorrels gingen bij mij altijd de kattenbakzakken kapot. Het gevolg geen bescherming voor de bak maar na verloop van tijd ingetrokken plasplekken. Om deze te verwijderen gebruik ik van tijd tot tijd een scheut kalk oplosser, de plekken verdwijnen en hard schrobben hoeft ook niet, wel goed naspoelen. Deze tip kun je ook bij het konijnenhok toepassen mits dit van kunstof is.